REVIEW BOURJOIS HEALTHY MIX FOUNDATION


tn_DSC_2393Laatst was er een aanbieding bij de Etos: 1 + 1 gratis van Bourjois. Ik kocht twee foundations, waaronder de Healthy Mix foundation. Een lezeres tipte me over deze foundation. Ik was namelijk niet zo tevreden over de gloed van de Rimmel Wake Me Up foundation. De Healthy Mix zou wel op een fijne manier een mooie gloed achterlaten. Kijk vandaag of deze foundation inderdaad een fijne gloed geeft!

Wat belooft de Healthy Mix foundation?
Deze foundation belooft heel wat. Precies waar ik naar opzoek ben. De Healthy Mix dankt zijn naam aan het fruit wat in de foundation is verwerkt:
- abrikoos: stralende teint;
- meloen: hydratatie;
- apple: anti-oxidanten;
- gember: energie.

Of dit bovengenoemde fruit ook daadwerkelijk zo healthy id, betwijfel ik. Wat ik bijvoorbeeld wel weet is dat watermeloen uit ongeveer 95% water bestaat. Water op zichzelf hydrateert niet. Dus een meloen klinkt misschien sappig en gezond, maar of het hydrateert?

Daarnaast staan op de zijkant nog meer beloftes. Zo geeft de Healthy Mix de perfecte dekking met een semi-matte finish. De foundation is olievrij en dermatologisch getest. Daarnaast geeft de foundation een frisse en uitgeruste teint.

Wauw, dit klinkt perfect!

Eerste indruk
tn_DSC_2391
Op de verpakking heb ik niets aan te merken. Ondanks dat er 30 ml foundation in zit (gemiddeld bij foundations), is de flacon lekker compact vergeleken met andere foundations in m’n stash.
Dat de verpakking van plastic is, vind ik ook fijn. Het oogt misschien minder chique, maar bij een plastic verpakking is het niet erg als de foundation op een stenen vloer valt.

Daarnaast vind ik een pompflacon ideaal! Een pompflacon is toch wel mijn favoriet bij vloeibare foundation. De foundation is zo goed te doseren en het werkt erg hygiënisch.

Ingrediënten
De lettertjes zijn ontzettend klein, en zonder macro lens moeilijk vast te leggen. Hopelijk zijn de ingrediënten een beetje leesbaar voor de geïnteresseerden.

tn_DSC_2389

Op naar de inhoud!

Swatch op m’n hand

tn_DSC_2394 tn_DSC_2395 tn_DSC_2396

Deze foundation ruikt heerlijk naar abrikoos. Heel subtiel gelukkig. Ik heb nog nooit een lekker ruikende foundation gehad. Normaal ruiken ze naar zo’n echte make-up lucht of neutraal. Dat de Healthy Mix naar abrikoos ruikt, vind ik dus een leuke bijkomstigheid :).

De Healthy Mix foundation is redelijk vloeibaar. En dat vind ik fijn!
Wat ik prettig vind van dunne vloeibare foundation is dat de dekking minder is, maar dat de foundation wel beter is op te bouwen zonder het pannenkoek effect. Ik ben benieuwd hoe het eruit zal zien op m’n gezicht :).

Healthy Mix op m’n gezicht (één laag)
2013 januari-012 2013 januari-013

Zie je het verschil? Na één laag foundation, zijn de rode pukkeltjes op m’n kin niet meer rood. Andere vlekjes zijn ook verdwenen. Maar de kleine moedervlekjes blijven wél zichtbaar, waardoor de foundation erg natuurlijk oogt.

M’n huid lijkt daarnaast inderdaad stralender, en toch heeft de foundation een licht matte finish. Ik ben écht onder de indruk van de finish! Precies waar ik naar opzoek ben :).

De foundation blijft gedurende dag goed zitten bij mij. Ik gebruik dan wel een gezichtsprimer. Met een finishing spray heb je nog langer plezier van de foundation (maar dat is natuurlijk bij elke foundation het geval).

Ik heb een droge huid, maar ik krijg geen droge plekken met deze foundation. Het lijkt inderdaad lichtelijk te hydrateren.

Als je een vette huid hebt, dan denk ik dat je deze foundation ook prettig zal vinden. Het geeft toch een glansje, maar matteert je huid ook. Aanrader is dan wel om de plekken af te poederen waar je huid vet(ter) is.

En een “bijna” full face foto (zonder kin ;) ) met oogmake-up en blush:

tn_DSC_2437
Pluspunten
+ de finish: stralende huid met een licht matte finish
+ de dekking: naturel en goed op te bouwen

Minpunten
- niet? Iemand ervaring met minpunten?

Bourjois Healthy Mix Foundation kun je o.a. bij de Etos kopen voor €15,24. Dat vind ik een middenklasse prijs. Kan duurder, kan goedkoper. Vandaar dat ik de prijs niet bij de plus- of minpunten noem.
Houd aanbiedingen goed in de gaten, want ik betaalde maar €7,62 voor deze überfijne foundation!

Wat vind jij van de finish?

22 reacties op “REVIEW BOURJOIS HEALTHY MIX FOUNDATION

  1. Ik vind het altijd zo moeilijk om een goede kleur te kiezen. Daarom ga ik altijd naar de Douglas’…. Jammer want deze prijs is veel schappelijker dan een clinique,,,,

    Leuk artikel!

  2. Ik heb dan de healthy mix serum foundation en dat is echt een van mijn favorieten! Prachtige natuurlijke dekking met een mooie gezonde glans. :)

  3. Ik heb deze foundation ook gehad. Een hele fijne foundation inderdaad. Toen die op was heb ik de Max factor 3 in 1 gekocht om dat ik er naar nieuwsgierig was. Ook een erg fijne foundation, toch zal ik de Bourjois foundation weer kopen omdat dat meer mijn kleur is.

  4. Ik heb hem ook gehad, echt één van mijn favorieten! Nu heb ik de Healthy Mix Serum, die met de rode dop. Hij werkt ook uitstekend, vond de foundations heel lekker ruiken + de dekking is spectaculair!

  5. Lijkt me een fijne foundation! Ik heb een hele vette huid en ook al poeder ik het af, het helpt niet dus ik denk ook niet dat deze dan heel mooi blijft eerlijk gezegd, wel jammer!

  6. Het geeft echt een mooi resultaat op je huid. Als ik nieuwe foundation nodig heb ga ik deze zeker eens testen. Ook fijn dat hij naar abrikozen ruikt! Heb je misschien een tip voor een goede highlighter die niet te duur is?

  7. Pingback: HEMA TRUE MINERAL (BRONZING) POWDER REVIEW | BeautyFrique

  8. Pingback: FAVORIETE MAKE-UP T/M MAART 2013 | BeautyFrique

  9. Pingback: OOGLOOK MET SLEEK ULTRA MATTES DARKS V2 | BeautyFrique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s