ZOEVA SHOPLOG + REVIEW

tn_DSC_2582 Sinds 8 januari heeft Zoeva een flink aantal nieuwe producten in het assortiment. Al begin december kreeg ik een mailtje van de nieuwe producten. Ik besloot toen om niets te bestellen. Maar ja, dat was toen. Een maand later had ik toch een zwak moment. Voordat ik het wist, lag mijn virtuele winkelwagen weer vol met nieuwe Zoeva producten. Zie vandaag voor welke producten ik finaal zwichtte!

KWASTEN
Op één kwast na, zijn al mijn kwasten van Zoeva. Ik ben namelijk over (bijna) alle kwasten erg tevreden. De prijs/kwaliteit verhouding  is geweldig! En de zachtheid *zucht* is ongelofelijk. Als ik langs mijn kwasten stash loop, kan ik het vaak niet laten om even te voelen. Haha, misschien een beetje vreemd.

Vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding ben ik ook nooit in de verleiding gekomen om bijvoorbeeld MAC kwasten te kopen. Zelfs nu Zoeva de prijzen verhoogd heeft (de 104 bufferkwast kostte eerst €8,50, nu €9,50). Een bufferkwast van MAC kost al snel €40,-. Dan weet ik het wel hoor!

Nu heb ik dus vier nieuwe kwasten van Zoeva in mijn collectie! Elke kwast zit verpakt in een zipper bag. Deze manier van verpakken is nieuw en I like! Deze plastic afsluitbare zakjes vind ik onder andere ideaal voor het opbergen van oogpotloden en als to-go-tasje voor na het sporten!

tn_DSC_2604v.l.n.r. 235 contour shader, 228 petit eye blender, 231 petit crease, 102 silk finish

De verhoudingen ten opzichte van mijn hand:
2013 januari-025Hieronder lees je waar elke kwast voor dient en wat mijn mening is.

235 contour shader – €5,80
2013 januari-026De contour shader is een afgevlakte oogschaduw kwast met taklon haren (diervriendelijk!). Omdat de kwast schuin is, vormt de kwast perfect naar de contouren van je ogen. Ik heb kleine ogen en kan prima overweg met deze kwast! En de zachte haren zijn mega zacht! Ik had nog geen contour shader in m’n stash, dus het is een welkome aanvulling.

223 petit eye blender – €5,80
2013 januari-029
De petit eye blender is, zoals de naam al zegt, een eye blender oogschaduw kwast maar dan in het klein. De haren zijn van taklon, dus ook deze kwast is diervriendelijk.
Je kunt deze kwast gebruiken voor het aanbrengen en blenden van oogschaduw in je arcadeboog. Ik zie mezelf deze kwast voor vele andere dingen gebruiken. Deze kwast vind ik ook handig voor highlighter aanbrengen in mijn ooghoeken en onder m’n wenkbrauwen.

Deze eyeblender is minder fluffy en steviger dan de “normale” eyeblenders van Zoeva. En dat vind ik ideaal om precies te kunnen werken!

231 petit crease – €5,80
2013 januari-027
De petit crease oogschaduw kwast loopt af in een punt. Daardoor kun je heel gedetailleerd oogschaduw aanbrengen in je arcadeboog. Deze kwast is ook erg handig voor kleine ogen.
Ook deze kwast is ontzettend zacht! Geen geprik, maar softness all over. De haren zijn redelijk stevig, wat handig is al je heel precies met oogschaduw wilt werken.
Deze kwast is gemaakt van natuurlijke haren, dus niet diervriendelijk. Helaas merk ik bij kwasten met natuurlijke haren, dat de kwaliteit na verloop van tijd minder wordt. De haren gaan na een wasbeurt uit elkaar staan, worden minder zacht en de kwast verliest zijn vorm. Ik ben benieuwd hoe het met deze kwast vergaat na een aantal wasbeurten.

102 silk finish – €9,50
2013 januari-028Last kwast, but zeker niet least: de silk finish. Dit is een kwast voor het aanbrengen van foundation of minerale poeder. Maar ik breng ook erg graag mijn cream blusher aan met deze kwast, omdat de kwast lekker stevig is.

De silk finish gemaakt van taklon haren is zacht, zacht, zacht, zaaaacht! Het doet zijn naam dus zeker eer aan. Ik aai nu weer met de kwast over m’n gezicht. Gewoon, omdat het zo lekker aanvoelt.

Dit waren de kwasten, op naar de rest!

EYELINERS
tn_DSC_2583
Soft Eye Kohl – €2,50
tn_DSC_2590
Natuurlijk nam ik een kijkje bij de Sale. Daar kwam ik twee oogpotloden tegen  die me aanspraken: een grijze (Smoke) en een bruine (Americano) variant. Ik had gehoord dat deze oogpotloden romig en goed gepigmenteerd zijn. Voor €2,50 per stuk vond ik het dus zeker een gokje waard.

Romig en gepigmenteerd zijn ze zeker! Zie twee foto’s hieronder. Wat jammer dat deze köhlpotloden uit het assortiment gaan.

Cat eye pen – €5,50

tn_DSC_2584Stift eyeliners vind ik erg fijn in het gebruik. Tenminste, de punt dan. Vaak komt er bij mij weinig kleur vanaf, omdat de stift minder goed werkt op oogschaduw en eyeprimer vanwege het vettige. Maar is dat ook het geval bij deze stift eyeliner?

De swatches:
tn_DSC_2592Een swatch op een hand zegt dus niet veel over de werking van de stift eyeliner. Maar ik heb het natuurlijk getest: de cat eye pen van Zoeva is ook over oogschaduw heen nog steeds intens zwart en blijft prima werken!

Eyeshadow Fix Matte – €5,80
tn_DSC_2593Deze eyeprimer is nieuw in het assortiment. Ik heb de matte variant, er is ook een versie met een lichte shimmer erin.

De ingrediënten van de Eyeshadow Fix:
tn_DSC_2596
De eyeprimer zit in een mooie en strakke tube van 7,5 ml. Doseren met het tuutje vind ik héél fijn. Je moet best hard knijpen om eyeprimer uit de tube te krijgen, maar daardoor gaat nauwkeurig doseren erg goed.

tn_DSC_2600

2013 januari-024De prijs en verpakking, dat is dik in orde. Maar hoe zit het met de kwaliteit? De kwaliteit is echt top! Dit is de beste eyeprimer die ik tot nu toe heb getest (ik heb eyeprimers van Urban Decay, Too  Faced, MUA en Catrice)! Waarschijnlijk zal ik ook de andere variant kopen ;).

Ik ben erg happy met m’n aankopen. Ik was voor deze acht producten €48,70 kwijt. Dit is inclusief €5,50 aan verzendkosten. Een koopje, al zeg ik het zelf!

Welke van de acht producten vind jij de beste aankoop?

32 reacties op “ZOEVA SHOPLOG + REVIEW

  1. Nog steeds moet ik nieuwe kwasten, maar heb mijzelf een no buy opgelegd. (Helaas) Dus ik moet me (voor zolang dat nog lukt) nog even inhouden. maar het zijn erg mooie kwasten en producten.

  2. Wat een mooie producten zeg. Ik ben een beetje lui met het kopen van kwasten. Ik heb alleen nog maar kwasten van essence en de hema. Werken deze kwasten veel beter dan mijn budget kwasten?
    Liefs, Renate

    • Zelf heb ik een Essence blush kwast. Die doet prima z’n werk, maar Zoeva kwasten vind ik toch beter. Zeker na het wassen van de kwasten merk ik verschil in kwaliteit,

      Die van de HEMA heb ik alleen gevoeld en nooit gekocht, omdat ik ze nooit zacht genoeg vind. Dus kan helaas niets zeggen over de werking van de HEMA kwasten ten opzichte van de Zoeva kwasten. X

  3. Volgens mij heb je een hele goede aankoop gedaan met al je producten! Als je bij Zoeva kon betalen met Ideal, dan had ik ook zeker een aankoop gedaan. Veel plezier met je nieuwe aankopen!

  4. Nice! Zien er uit als goede kwasten! En ook over de oogschaduwbasis heb ik al meerdere goede verhalen gehoord. Ook ik mag van mezelf even niets meer kopen maar als ik weer mag is dit misschien wel een goede aankoop.

    • Argh, een no-buy periode vind ik altijd zo vervelend. Ik heb me er tot nu toe nog nooit aan gehouden :S. Maar als je weer wat mag kopen, dan is de eyeprimer inderdaad een goede investering..

      Succes :)!

  5. Ik wil ook nieuwe make up brushes… Ik heb een lijstje met brushes die ik wil aanschaffen… Maar tzou misschien beter zijn mocht ik mijn “collectie” brushes die ik nu heb gewoon regelmatiger wassen… :-P

  6. Oh, dit bericht maakt dat ik zeker de winactie van de borstels wil winnen :-) alvast de moeite waard om eens over na te denken! X

  7. Wauw wat een grote aankoop, maar erg leuke producten! :) De contour shader lijkt me echt fijn omdat hij schuin is! Zelf heb ik echt te weinig kwasten.. De eyeliner ziet er ook goed uit! :) Verder wil ik je even een compliment geven over de prachtige foto’s!

    • Het verschilt per kwast. De poeder brush van de Bamboo brush set is 2 cm korter vergeleken met de 102 slik finish. En de andere nieuwe oogkwasten zijn gemiddeld 4 cm langer. Scheelt dus wel iets. Ik vind de korte steel persoonlijk juist wel fijn :) X

  8. Haha eigenlijk zit ik al een paar weken te twijfelen om wat zoeva producten te bestellen, maar nu ben ik helemaal om. Ik had al een eye pigment die helemaal te gek is en een eyepencil die ook fijn is en zelfs kan met mijn lenzen, maar twijfelde om nog meer aan te schaffen.. Ik geloof dat ik nu toch morgen maar even vriendjelief mag vragen of ik zijn paypal mag gebruiken!

    • En mag je z’n paypal gebruiken?
      Haha, ben ik blij dat ik een eigen account heb. Zo kan ik zo nu en dan snel wat verstoppen en doen alsof ik het al jaren heb ;).

      • Haha ja het mocht.. Ik laat alleen de prijs van mijn aankoop nog even in het midden ;) Maar heb een kwasten set, 2 oogpotloden uit de sale, de eye primer en de cat aye gekocht! Toch wel fijn als iemand ze al voor je getest heeft!!

  9. Pingback: LOTD MET CATRICE ABSOLUTE NUDE PALETTE « BeautyFrique

  10. Ik heb de eyeshadow fix ook, love it! Gebruikte ervoor de Too Faced shadow insurance en vind deze van ZOEVA eigenlijk beter (en zeker voor de prijs!)

  11. Pingback: FAVORIETE MAKE-UP T/M MAART 2013 | BeautyFrique

  12. Pingback: ZOEVA SHOPLOG | BeautyFrique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s