MIJN MAC STASH – JANUARI 2013

tn_DSC_2552

Pas een half jaar geleden had ik mijn eerste MAC producten in de pocket. Beter gezegd: ik won mijn eerste MAC producten. De eerste en enige weddenschap die mijn vriend en ik hadden, had ik gewonnen! Omdat ik geen geld wilde aannemen, mocht ik toen twee lipsticks uitzoeken. Van MAC wel te verstaan.

Professionele make-up artiesten
Daarna kocht ik (natuurlijk) al snel twee andere producten: Fix+ Finishing Mist en Prep + Prime Transparant Finishing Powder. Ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel! MAC make-up is toch wat duurder dan de make-up die je gemiddeld vindt in de drogisterij. En het is een populair merk wat veel professionele make-up artiesten gebruiken. Mijn aankopen voelde dus extra speciaal aan.

Toen volgde ik in november een MAC make-up workshop. Daarna was mijn liefde voor MAC producten geboren.
Vandaag zie je mijn MAC stash, waar ik ondertussen hartstikke trots op ben :).

Lippen
Laat ik beginnen met de lipsticks en de swatches daarvan:

tn_DSC_2553v.l.n.r. Pure Zen, Impassioned (Amplified), Bare Again (Sheen Supreme), Ruby Woo (Matte)

2013 januari-022

v.l.n.r. Pure Zen, Impassioned (Amplified), Bare Again (Sheen Supreme), Ruby Woo (Matte)

Tussenhaakjes staat de finish van elke lipstick. Sheen Supreme is bijvoorbeeld erg romig, maar blijft daardoor minder lang zitten. Matte is, zoals de naam het zegt, een lipstick met een matte finish. Op de foto komt Impassioned niet goed over. Dit is namelijk een felroze lipstick.

De lipstick die ik het meest draag? Bare Again. Deze brengt het makkelijkst aan en is de perfecte nude kleur voor mij. Niet te licht, niet te donker.
Bij een rustige oog make-up vind ik Impassioned en Ruby Woo echt héél gaaf! Pure Zen is net te licht voor me. Deze draag ik dus niet zo heel vaak.

De lipgloss die ik vergeten was om op de foto te zetten:
2013 januari-020tn_DSC_2578Deze koraalkleurige lipgloss heet Lychee Luxe. Ik vind deze gloss erg leuk voor in de zomer, als ik lekker bruin ben. De gloss is erg kleverig, maar blijft daardoor wel lang zitten. Langer dan elke gloss die ik heb.

tn_DSC_2579Voor een lipstick of lipgloss betaal je tussen de €18,- en €22,-

Wenkbrauwen
2013 januari-019
Dit wenkbrauwpotlood (Lingering) ontdekte ik tijdens de make-up workshop. Het was liefde op het eerste gezicht. De kleur is perfect: bruin zonder een kastanjeachtig/rode gloed, zacht en heel prettig aan te brengen.
Toch wachtte ik met de aanschaf. €16,- voor een wenkbrauwpotlood vond ik best veel en mijn HEMA wenkbrauwpotlood en Anastacia wenkbrauwpoeder deden ook prima zijn werk. Maar het bleef in m’n hoofd zitten. Drie maanden later ben ik gezwicht.

Gezicht
tn_DSC_2555
v.l.n.r. Prep + Prime Transparent Finishing Powder (€21,50) en Mineralize Blush Gentle (€24,-)

De Finishing Powder vind ik echt super fijn. Het matteert lichtjes, maar maakt m’n huid niet tĂ© mat. Doordat de poeder transparant is, blijft de kleur van je foundation behouden.
Daarnaast merk ik dat mijn make-up beter blijft zitten. Zeker concealer heeft baat bij het afpoederen met deze finishing powder!

De blush is zacht oudroze en bevat subtiele roségouden shimmer. Ik moest wennen aan de kleur, omdat ik altijd heel erg van de peachy kleuren blush ben. Maar ik heb het leren waarderen en ben er nu zó blij mee! De blush is ontzettend goed op te bouwen, zonder een te zware dekking. Deze blush is echt voor iedere huidskleur geschikt!

tn_DSC_2554v.l.n.r. Mineralize Skinfinish Soft & Gentle (€28,-) en Mineralize Eyeshadow This & That (€21,-)

De Mineralize Skinfinish is een must voor iedere ik-wil-een-gezonde-glow-freak. Het is een multifunctioneel product. Ik gebruik het áls highlighter boven mijn jukbeenderen, onder m’n wenkbrauwen en in de binnenste ooghoeken. Bij sommige highlighters vind ik de shimmer te grof, maar Soft & Gentle is perfect!

De This & That oogschaduw vind ik fijn, maar daar blijft het ook bij. Pigmentatie is prima, maar ik grijp liever naar mijn Urban Decay paletten.

2013 januari-023v.l.n.r. Mineralize Blush Gentle, Mineralize Skinfinish Soft & Gentle en Mineralize Eyeshadow This & That

Fix+ finishing spray
2013 januari-021
Deze Fix+  finishing spray van €16,50 fixeert make-up. Daardoor blijft make-up (met name foundation) beter en langer zitten. De Fix+ gebruik ik na m’n make-up als finishing touch. Ik vind het een prettig product.  Behalve dat make-up langer blijft zitten, voelt het ook verfrissend aan en is het poeder effect na afpoederen meteen weg. Het schijnt ook voedende eigenschappen te hebben. Of ik hier wat van merk, vind ik lastig om aan te geven. Geen idee eigenlijk.

Dat was dus het overzicht van mijn MAC make-up producten. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Liefs Vivian

Heb jij MAC make-up? En zo ja, wat vind jij echt een aanrader?

24 reacties op “MIJN MAC STASH – JANUARI 2013

  1. Ik heb nog helemaal niks van Mac, maar de highlighter spreekt me wel erg aan. . . In leiden is er ook geen verkooppunt dus dat maakt de aanschaf weer wat lastiger. Ik wil ze natuurlijk wel in t echt zien en niet op inet bestellen.
    je collectie ziet er super gaaf uit!

  2. Mijn allereerste product was een lipstick, een rode. Daarna kwamen de fix en transparant powder, redelijk gelijk met jou. Ik kocht ook prep and prime eye primer, maar niet zo content van. Het laatste een lash serum, die zijn werk echt goed deed! Jammer van de prijs, anders liet ik mij eens goed gaan! X

    • Hihi, inderdaad een beetje dezelfde start :)! Ben erg benieuwd naar het lash serum.. Misschien binnenkort eens een proefmonster vragen..

  3. Wat een prachtige producten! Ik heb alleen een blush, springsheen. Prachtig vind ik hem zelf maar wil graag nog mijn collectie uitbreiden.

  4. Echt super leuk artikel! :) Impassioned vind ik een prachtige lipstick! Die wil ik ook! En de finish spray lijkt me ook erg fijn! Ik houd er van als het verfrissend aan voelt! Zelf heb ik helaas niks van MAC, maar ik vind het gewoon te duur..

  5. Oh mooie collectie, jaloers ;) Ik heb de Prep + Prime Transparent Finishing Powder en daar ben ik echt super blij mee! Verder heb ik nog niets van MAC helaas…

  6. Mooie collectie hoor. :) Impassioned staat al een tijd op mijn wishlist en die gaat er zeker nog komen :) Ook soft &gentle zou ik nog graag willen toevoegen aan mijn stash! Ik heb zelf niet veel van Mac, 3 lipsticks. Het zijn toch vrij prijzige producten en de verkrijgbaarheid is toch ook best lastig.

  7. leuke producten! Lijkt me zoo leuk om een x een mac-product te kopen, maar ik hou het nu bij drogisterij-make-up!toch wat beter voor mijn portomonee! (:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s