LOOK: COPPER EYES

Jaja, ik liet me weer eens inspireren door m’n nieuwe make-up boeken. Ditmaal liet ik me inspireren door de look die de Australische make-up artiest Rae Morris maakte: Burnt Copper Eyes (uit het boek Makeup: The Ultimate Guide). Linksonder zie je de foto waardoor ik me liet inspireren. Op de andere foto’s zie je het resultaat. 2013 januari3Het is natuurlijk bij lange na niet met elkaar te vergelijken, maar ik kom wel een ienieminie klein beetje in de buurt :)

Get the look!
Hieronder laat ik stap voor stap zien hoe ik mijn look maakte. Helemaal onderaan dit artikel vind je de producten terug die ik heb gebruikt. Ik houd het in de stappen dus algemeen.
2013 januari-044
1. M’n naakte hoofd. Ik heb op deze foto al wel dagcrème aangebracht.
2. Dit is een close-up van m’n wenkbrauw, zonder dat ik er iets aan heb gedaan.
3. Op deze foto trek ik eerst de omlijning. Vervolgens vul ik dit in met wenkbrauwpoeder.
4. Als laatste gebruik ik wenkbrauwgel. Zo blijven m’n dwarse haartjes op z’n plaats.

2013 januari-0455. Breng als voorbereiding eyeprimer aan. Breng vervolgens met een nat kwastje al deppend het losse pigment aan. Door het pigment nat te maken blijft alles beter op z’n plaats.
6. Breng daarboven vervolgens een matte highlighter aan. Dit maakt blenden zo meteen wat makkelijker.
7. Blend de scherpe lijn met een iets lichtere koperen kleur oogschaduw. Blend deze kleur naar boven toe.
8. Breng een paarse of blauwe eyeliner aan. Ik koos voor een paarse kleur. Door een contrasterende kleur springt de koperachtige kleur nĂłg meer eruit.

2013 januari1-0019. Breng in de waterlijn een wit oogpotlood aan. Dit geeft een frisse look.
10. Vervaag dit lijntje vervolgens met een zilveren kleur oogschaduw.
11. Zo, de eyeliner laat ik drogen. In de tussentijd breng ik met m’n vingers een gezichtsprimer aan.
12. Daarna breng je de foundation aan. Door foundation ná je ooglook aan te brengen, is fall-out van de oogschaduw niet erg. Dat veeg je zo weg, zonder dat je vlekken krijgt op je net aangebrachte foundation.

2013 januari213. Breng highlighter aan boven je jukbeenderen, je neusbrug, je kin en het v-tje bij je lippen.
14. Breng een blush aan. Ik gebruik in dit geval een crème blush, omdat ik mijn gezicht niet afpoeder. Ik wil namelijk de gezonder glow behouden. Als ik nu poeder blush zou gebruiken, dan kan het gaan vlekken.
15. Krul je wimpers en breng mascara aan op je onderste en bovenste wimperrand.
16. Breng een semi transparante gloss aan.
17. Vervolgens breng je een Fixing spray aan. Hierdoor blijft de make-up langer mooi zitten.

2013 januari3En dat was het dan!
Ik vond het echt super leuk om de look na te maken :). Echt een zen-moment om de juiste kleuren uit te zoeken, m’n kwasten uit te stallen en uit te proberen hoe ik de look het beste na kon maken. Ook al is het niet helemaal hetzelfde, ik vond het echt ontspannend! Maar of ik dit vaker ga dragen? Nee, dat niet. Het is namelijk niet mijn favoriete kleurcombinatie.

Gebruikte producten (klik op de link voor de review)
3. Wenkbrauwpotlood van MAC in de kleur Lingering.
4. Wenkbrauwgel van Anastasia.
5. Matte eyeprimer van Zoeva. Los pigment van Zoeva in de kleur Canella.
6. De kleur Foxy uit het Urban Decay Naked Eye Palette 2.
7. De kleur Chopper uit het Urban Decay Naked Eye Palette 2.
8. Sleek Dip it! Eyeliner in de kleur Imperial Purple.
9. Wit köhlpotlood van Catrice.
10. De kleur Verve uit het Urban Decay Naked Eye Palette 2.
11. HD Microperfecting Primer van Makeup Forever (gele variant).
12. Healthy Mix Foundation van Bourjois.
13. Mineralize Skin Finish van MAC in de kleur Soft and Gentle.
14. Crème Blush van MUA in de kleur Yummie.
15. Flase Lash Effect mascara (waterproof) van Max Factor.
16. Freeze 24/7 in de kleur Windchill.
17. Fix+ spray van MAC.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor make-up looks?

18 reacties op “LOOK: COPPER EYES

  1. Wat een mooie look! De jleuren vind ik ook iets minder maar je hebt goed je best gedaan!

  2. Erg leuk artikel! Wat heb je het goed nagemaakt zeg, en met fijne uitleg ook! Ik denk dat ik deze look eens een keer na ga maken. Ik houd van bruintinten namelijk! Ik haal mijn inspiratie vandaan simpelweg van beautyblogs. :)

  3. Wat een leuke combinatie van het koper met het paars. Daar zou ik nooit op zijn gekomen. Ik heb weer inspiratie voor mijn look van vandaag. Het paars ga ik wel vervangen door mijn favoriete zwarte eyeliner.
    Liefs, Renate

  4. Ik vind het je wel erg mooi staan hoor :) Het geeft een frisse uitstraling aan je ogen :) Ook goed idee om het koper met paars te combineren, dat ga ik ook eens proberen!

  5. Prachtig, die koperkleur (ook al vind je het zelf niet zo ;))! Ik moet ook echt make-upinspiratie gaan opdoen, want ik hou het vrijwel altijd bij zwarte eyeliner en mascara, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s