REVIEW BOURJOIS FLOWER PERFECTION

2013 januari2-001Onlangs kwam de review van de Bourjois Healthy Mix foundation online. Deze Healthy Mix kocht ik samen met De Bourjois Flower Perfection (1 + 1 gratis bij de Etos. Yay!). Na een week testen is het nu hoogtijd om de Flower Perfection te evalueren. Is de Flower Perfection inderdaad “bloemen perfectie”?  Eén ding weet ik in ieder geval wel: in het Nederlands klinkt de foundation stukken minder aantrekkelijk.

Wat zegt Bourjois over de Flower Perfection?
Een jeugdverlengende foundation met een ‘nude’- finish en gevoel, voor een gladde en gesublimeerde huid 16 uur lang.

Dankzij het geïntegreerd gladmakend sponsje is het resultaat spectaculair: de huid is tot 70% gladder, oneffenheden zijn verdoezeld zonder een overdreven maskereffect, de huid is perfect egaal.

Het sponsje is dik en soepel, speciaal voor het aanbrengen op het gehele gezicht, maar ook op de zijkanten van de neus, de kringen….

In één snelle beweging krijg je een resultaat dat 100% egaal is, zonder overdreven maskereffect, nog beter dan met de vingertoppen!

Verzorgende formule: een formule met SPF15 en extract van Wilde Azalea – een bloem die bekend staat vanwege de uitzonderlijke weerstand tegen extreme weersomstandigheden – beschermt de jeugdigheid van de cellen voor een langdurig jonge huid.”

tn_DSC_2870

Wat ik niet terug las in de bovenstaande omschrijving, maar wél op de verpakking: de foundation heeft een goede dekking en matte finish.

Klinkt goed, toch?

Verkrijgbare tinten
Ook handig om te weten, is in welke kleuren de Flower Perfection beschikbaar is. Hieronder een indicatie van de kleuren. Deze heb ik overigens van de website van Bourjois. Ik test nummer 56.
52 52 Vanille - Peaux claires
53 53 Beige clair - Peaux médianes
54 54 Beige - Peaux médianes
55 55 Beige foncé - Peaux médianes
56 56 Hâlé clair - Peaux mates
57 57 Hâlé - Peaux mates

 

Eerste indruk
tn_DSC_2883
De verpakking vind ik erg bij Bourjois passen. De glazen verpakking met zacht roze details oogt chique en vrouwelijk.

Helaas ben ik niet zo’n fan van glazen verpakkingen. Het voelt en oogt wel mooi, maar in vergelijking met plastic is glas zwaarder en natuurlijk breekbaar. Aangezien mijn foundations regelmatig van de tafel vallen, vind ik de glazen verpakking dus een nadeel.

tn_DSC_2873

De foundation zit in een pompflacon. Een pompflacon werkt praktisch (makkelijk doseren) en is hygiënisch.

tn_DSC_2871In de dop zit een spons. Hiermee kun je de foundation aanbrengen. Ik gebruik de spons eigenlijk niet, want de spons zuigt veel foundation op. Bovendien vind ik een kwast een veel natuurlijker effect geven.

De grote dop vind ik niet zo handig. Dit maakt de flacon minder compact, dus het is geen go-to foundation.
Maar goed, als de foundation fijn is dan maak ik graag een uitzondering. Kijk daarom mee naar de swatches!

Swatches
Hieronder zie je hoe de foundation eruit ziet, als het net uit de pompflacon komt. De foundation is normaal van structuur: niet dun, niet dik.
tn_DSC_2874

Hieronder een foto als ik de foundation half heb uitgesmeerd. Het uitsmeren gaat makkelijk!
2013 januari-048
Als laatste een foto als ik de foundation helemaal heb uitgesmeerd. Met of zonder flits maakt eigenlijk geen verschil. Je kunt goed zien op de foto dat de foundation een matte finish heeft.
Ik zie dat de foundation een heel klein beetje in m’n huidplooien gaat zitten. Zie je dat? Ik ben erg benieuwd of dit dadelijk ook op mijn gezicht te zien is.
2013 januari1-002

Op het gezicht
Op de onderstaande foto heb ik al wel m’n oog make-up op.
2013 januari-050
2013 januari-049
Ik bracht maar een heel dun laagje foundation aan. Rondom m’n mond iets meer, omdat ik op m’n kin wat pukkeltjes heb. Zoals je op de foto’s ziet, dekt de foundation goed. Zelf dus met een dunne laag. De roodheid is uit mijn gezicht en m’n waas van m’n snorretje (haha) is ook bijna weg. Gelukkig gaat de foundation niet in m’n huidplooien zitten, m’n huid ziet er juist egaler uit.

Daarnaast heeft de foundation een matte finish. Ik houd persoonlijk niet zo van een matte finish, ik zie liever nog een mooie glow. Die glow wil ik graag omdat mijn droge huid van nature de glow  mist (zeker in de winter).

Ik merk trouwens dat de foundation ontzettend goed blijft zitten! Ik heb gelukkig nooit snel dat een foundation van m’n gezicht afglijdt, maar deze foundation houdt het al helemaal lang uit. Die 16 uur wat Bourjois beweert, klopt in mijn geval zeker! Ik kan me voorstellen dat als jij een vettere huid hebt, de foundation het wel minder lang volhoudt. Maar de Flower Perfection is

Hieronder op de foto draag ik een beetje concealer, blush, highlighter en lipstick (voor het totaalplaatje). Ik heb overigens niet afgepoederd.
tn_DSC_2890De highlighter op m’n jukbeenderen en neusbrug vind ik meteen veel goedmaken! Zorgt net voor die glow die ik zoek.

Pluspunten
+ blijft lang zitten
+ matte finish (voor meiden met een vette huid)
+ goede dekking
+ pompflacon

Minpunten
- matte finish (voor als je een glow zoekt)
- verpakking: groot & van glas
- sponsje: zuigt teveel product op

De foundation kun je onder andere kopen bij de Etos voor €15,24 (30 ml). De prijs vind ik gemiddeld voor een drogisterij merk.

Mijn eindoordeel? Ondanks dat de foundation goed dekt en lang blijft zitten, mis ik persoonlijk de glow. Ik grijp dus liever naar de Bourjois Healthy Mix foundation.

Welke vind jij (denk je) beter/ mooier/ fijner: de Bourjois Healthy Mix of Flower Perfection?


21 reacties op “REVIEW BOURJOIS FLOWER PERFECTION

  1. Ik vind het erg mooi! Hou zelf ook wel van mat. Vind ‘m voor Bourjois wel redelijk prijzig! Of ligt dat aan mij? Maar ik geef zelf wel gerust €15,- voor een foundation uit, dus als ‘ie dat waard is, ben ik blij.

  2. Staat je erg mooi! Maar hun foundations zijn altijd te donker voor mij. Ik ben een perfecte 51-kleur, maar die brengen ze hier weer net niet uit :) jammer want het ziet er erg goed uit!

  3. Ziet er goed uit. Je hebt al een mooie egale huid waardoor je weinig dekking nodig hebt. Toch vind ik ook de Bourjois Healthy Mix foundation je mooier staan.

  4. Ik vond hem geweldig, maar hij dekt ook retegoed. De kleur is overigens precies goed voor jou, of het lijkt zo op de foto, maar het lijkt net dat hij naadloos aansluit! YAY! True, het sponsje zoog veel op, gebruikte hem ook niet.

  5. Ik vind de foundation er wel erg mooi uitzien zo op de foto hoor! Voor mezelf denk ik dat ik ‘m net iets te dekkend vind. Ik vind de matte finish in combinatie met de higlighter wel erg mooi staan!

  6. Wow, en je hebt ook gelijk de perfecte kleur! Daar worstel ik nog steeds mee… Test ik er 2 in de winkel en kan ik gewoon. Niet kiezen….. H e l p

  7. ik heb de flower perfection ook, ik vind het te dekkend, te mat, als je echt een hele goede van bourjois wil proberen, de vernieuwde healthy mix is te koop bij douglas, geweldig mooi, genoeg dekking, maar wel natuurlijk en een hele gezonde glow, aanrader hoor, en zeker als je het serum al goed vond

    • Bedankt voor de tip! Ik had al naar de vernieuwde healthy mix gekeken en lijkt me inderdaad heel fijn.. Ik hoop dat ik me kan inhouden totdat er een goede aanbieding is ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s