BATTLE: CATRICE CAMOUFLAGE CREAM VS LIGHT-REFLECTING CONCEALER

2013 februari1-004 Het is alweer een tijd geleden dat ik een battle hield. Maar daar is ‘ie weer! Vandaag een battle tussen twee soorten concealers van Catrice: de Camouflage Cream en de Re-touch Light-reflecting Concealer. Lees verder voor de winnaar van deze Concealer Battle!

Re-Touch Light-reflecting Concealer (Light Beige)
tn_DSC_0475
Wat zegt Catrice over de Light-reflecting concealer?
“De ultieme romige, lichte concealer voor stralende ogen en een frisse uitstraling: lichtreflecterende pigmenten en een medium dekking gecombineerd met hydraterende ingrediënten verbergen donkere kringen onder de ogen en camoufleren andere kleine oneffenheden in een mum van tijd. De zachte textuur voelt prettig aan op de gevoelige huid rond je ogen. Verkrijgbaar in drie kleuren in een premium zilver draaipen.”
tn_DSC_0476Een concealer die ook nog eens verzorgt. Klinkt goed!

De drie beschikbare kleuren:
- 001 Porcelain
- 010 Ivory
- 020 Light Beige

In dit artikel zie je de kleur Light Beige.

tn_DSC_0478 tn_DSC_0479De Light-reflecting Concealer komt uit de huls zodra je aan de onderkant draait. Bij eerste keer gebruik is het flink wat draaien. Maar wees voorzichtig, want anders komt er ineens heel veel concealer uit :).

Camouflage Cream (Light Beige)
tn_DSC_0488
Wat zegt Catrice over de Camouflage Cream?
“Een ware must-have voor de perfecte uitstraling. De Camouflage Cream heeft een langhoudende textuur die prachtig versmelt met de huid, voor onzichtbare correctie. Het egaliseert kleine onregelmatigheden en camoufleert pigmentvlekjes en rode adertjes. Deze efficiënte camouflagecrème biedt hoogwaardige dekking en kan worden gebruikt in combinatie met poeder voor een waterproof effect. Verkrijgbaar in drie verschillende tinten.”

De Camouflage Cream klinkt een stuk dekkender dan de Light-reflecting Concealer. Ideaal voor de dames met donkere kringen onder de ogen en veel roodheden in het gezicht.
tn_DSC_0489De Camouflage Cream is beschikbaar in drie kleuren:
- 010 Ivory
- 020 Light Beige
- 030 Rosy Beige

In dit artikel zie je Light Beige voorbij komen.
tn_DSC_0492
De concealers naast elkaar
tn_DSC_0495Alhoewel ik beide kleuren in Light Beige kocht, is de Light-reflecting Concealer (links) een stuk lichter vergeleken met de Camouflage Cream (rechts). Op zich wel logisch, want een Light-reflecting hoort tenslotte wat op te lichten. Maar aan de andere kant vind ik het kleurverschil wel erg groot!

2013 februari1-005

De battle
Prijs
Beide concealers kosten €3,99. Geen punten voor beide concealers.

Dekking
Wat dat betreft wint de Camouflage Cream. De Camouflage Cream heeft een dikkere substantie en dekt gewoon stukken beter. 0-1 voor de Camouflage Cream.

Eindresultaat
Als je last hebt van donkere kringen, dan is de Camouflage Cream zeker de winnaar wat betreft eindresultaat. Waar ik wel last van heb bij de Camouflage Cream is dat het sneller in de huidplooitjes / lijntjes gaat zitten. Ook als ik de concealer afpoeder. Met de Light-reflecting Concealer heb ik geen last dat het in de lijntjes gaat zitten. De Light-Reflecting oogt wat natuurlijker bij mij. Omdat ik niet zoveel last heb van donkere kringen, wint de Light-reflecting concealer voor mij persoonlijk deze ronde! Stand: 1-1.

Verpakking
De Light-reflecting Concealer werkt hygiënischer. Bij de Light-reflecting Concealer is het draaien en hups, er komt weer wat concealer uit.  Bij de Camouflage Cream moet je toch telkens met een (ietswat vieze) kwast of vingers in het potje. Niet dat ik daar erg vies van ben, maar misschien is dit voor jou wel belangrijk. Het is trouwens wel zo dat de Camouflage Cream te dik is om dezelfde verpakking als de Light-reflecting Concealer te hebben.
De Light-reflecting Concealer oogt daarnaast strakker en chiquer qua verpakking en wint daarom deze ronde. De Light-reflecting Concealer staat nu voor met 2-1!

Alleskunner
De Light-refelecting Concealer gebruik ik alleen onder mijn ogen. Voor het camoufleren van roodheden vind ik deze concealer niet genoeg dekken. Ik gebruik dan liever de Camouflage Cream. De Camouflage Cream is helaas net een tintje te licht om op plekjes in m’n gezicht te concealen, maar anders had ik zeker de Camouflage Cream gebruikt. De Camouflage Cream is natuurlijk ook goed voor onder de ogen, dus deze ronde heeft de Camouflage Cream gewonnen! Spannend, het is gelijkspel: 2-2.

And the winner is (are)…
Allebei! Het zijn beide fijne concealers met verschillende doeleinden. Zoek je een concealer die goed dekt? Dan raad ik je de Cream Concealer aan. Zoek je een concealer die lichte dekking geeft en een stralende frisse oogopslag? Dan is de Re-touch Light-reflecting concealer erg geschikt.

Welke concealer zou jij eerder kopen?

25 reacties op “BATTLE: CATRICE CAMOUFLAGE CREAM VS LIGHT-REFLECTING CONCEALER

  1. Ik vind de concealer van Catrice heel fijn!

  2. Ik heb de Camouflage Cream ook en ik vind hem erg fijn! Ik heb alleen een kleur te licht gepakt, dus ik moet binnenkort even de juiste kleur halen :-)

  3. Hm, ik zou toch gaan voor de camouflage creme denk ik. Aangezien ik best wel last heb van donkere kringen onder mijn ogen, vind ik het wel fijn om die goed te kunnen bedekken. Weet jij of de camouflage creme qua substantie lijkt op het concealer palette?

  4. Ik heb die light reflecting concealer laatst voor n euro uit de kruidvat bak gehaald en ben er erg blij mee! die van catrice ken ik nog niet dus kan ik niet zoveel over zeggen:P

  5. De Camouflage Cream ben ik nu aan het testen en ben niet erg enthousiast. Ik heb ook light beige en die is veel te geel voor mij! Misschien bij jou juist top, natuurlijk, maar voor mij niet echt. En inderdaad, hij gaat erg in de huidplooitjes zitten. Maar hij dekt wel goed! Nou ja, ik schrijf er nog een review over binnenkort, haha. Voordat ik al mijn beoordelingen hier al weggeef :p.

  6. Pingback: Review: Catrice camouflage cream | Merely Merel

  7. wowww echt de perfecte review! aangezien ik zat te twijfelen tussen deze twee concealers :) echt een super resultaat voor zo’n prijs! ik ga ondanks de minder hygiënische verpakking voor de camouflage cream :) heel erg bedankt voor het helpen voor het maken van deze keuze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s