URBAN DECAY SMOKED PALETTE (SWATCHES + LOOK)

Al een hele tijd was ik op zoek naar een mooie dieppaarse en diepgroene kleur oogschaduw. Het liefst in een palette. En toen kwam het uit de hemel gevallen: het Smoked Palette van Urban Decay. Zie vandaag dit stoere engeltje. Natuurlijk komen de swatches voorbij Ă©n drie verschillende ooglooks!

Inhoud van het Smoked Palette
tn_DSC_1009tn_DSC_1004tn_DSC_1012tn_DSC_1010 tn_DSC_1007 tn_DSC_1006Ik vind de verpakking echt heel gaaf. Zwart en met een grove ritssluiting. Heel stoer en past goed bij de naam Smoked. Even in je tas gooien zit er helaas niet bij, want compact is het zeker niet.

Het leuke van oogschaduwpaletten van bijvoorbeeld Urban Decay is dat je vaak een leuk extraatje krijgt. Dit Smoked palette overtrof mijn verwachting wat betreft extraatjes. Naast een travel size primer potion (de nieuwe variant in tube), krijg je ook een glide on 24/7  eyepencil in de kleur perversion én een heel uitgebreid boekje met meer dan 10 looks erbij.

En dan nog over het boekje. Ik vind de uitleg héél goed. Menig make-up boek kan hier wat van leren. Voor de echte beginner is het misschien wat lastiger om de stappen te volgen, maar het is zeker  niet onmogelijk. Wat me zo aanspreekt is dat Urban Decay ook duidelijk beschrijft wat je met de onderste wimperrand moet doen. Deze stap slaan make-up boeken heel vaak over, terwijl de onderste wimperrand toch ook belangrijk is om de look na te maken?

Op naat de binnenkant!

De binnenkant
tn_DSC_1013tn_DSC_1015
Zonder flits:
tn_DSC_1016

Met flits:tn_DSC_1018
De kleuren
- Kinky: een ivoor/perzik kleur met matte finish;
- Freestyle: nude kleur met matte finish;
- Mushroom: warm grijs met shimmery finish;
- Back Door: donkerbruin met matte finish;
- Blackout: diepzwart met matte finish;
- Barlust: donker goudbruin met metallic finish;
- Rockstar: diep aubergine met shimmery finish;
- Evidence: diepblauw met shimmery finish;
- Loaded diep emerald emerald shimmer met metallic basis;
- Asphalt: deep  zilver met fijne glitter en metallic basis.

De swatches van het Smoked palette
Als eerste het glinde-on 24/7 eyepencil in de kleur Perversion:
tn_DSC_1024tn_DSC_1020 tn_DSC_1028v.l.n.r. Kinky, Freestyle, Mushroom

tn_DSC_1021 tn_DSC_1029v.l.n.r. Backdoor, Blackout

tn_DSC_1022tn_DSC_1035v.l.n.r. Barlust, Rockstar, Evidence

tn_DSC_1023tn_DSC_1036v.l.n.r. Loaded, Asphalt

Wat vind je van de kleuren? Prachtig, vind je niet?! Waar ik meteen aan moet denken: “What you see is what you get.”. Niks verassingen met weinig pigmentatie en kleuren die op je oogleden er anders uitzien. Nee hoor, wat je ziet krijg je ook.
Zoals altijd maakte ik deze swatches zonder gebruik van een primer. Ik maakte daarnaast foto’s met en zonder flits. Het verschil tussen die foto’s was zo minimaal, dat ik het niet nodig vond om beide foto’s te plaatsen.

Looks
smoke palette-001
Twee verschillende ooglooks die ik namaakte uit het bijgeleverde boekje. Warrige wenkbrauwen hoorde dan weer niet bij de look ;).

smoke paletteOok een naturelle look is te maken met het Smoked palette. Deze had ik zelf verzonnen een maakte ik met Mushroom en Asphalt. Als highlighter gebruikte ik Kinky.

Wat vind ik van het Smoked palette?
Als eerste ben ik erg blij met de vele extra’s. Extra’s die ook van goede kwaliteit zijn en ook echt een toegevoegde waarde hebben. Een oogpotlood kan natuurlijk niet ontbreken bij een Smoked palette, dus dat heeft Urban Decay goed gedaan.
Het 24/7 glide-on eyepencil is ontzettend romig en zacht. Bovendien is de kleur diepzwart. Het oogpotlood krijg je met flink geboen en water niet weg. Zelf met make-up remover voor waterproof mascara gaat niet al het zwart bij m’n onderste wimperrand weg. Voor sommigen zal dit een minpunt zijn. Ik vind het zelf een pluspunt. Geen mogelijkheid dat dit potlood in de loop van de dag vervaagt. Zelfs bij gebruik in m’n waterlijn blijft het zo’n 6-8 uur lang zitten. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt!

Daarnaast de pigmentatie. Ik ben bij alle kleuren Ăłntzettend tevreden over de pigmentatie. Ik hoefde maar heel lichtjes in de oogschaduw te drukken met m’n vingers, een swatch op m’n arm te maken en vervolgens kreeg ik het bovenstaande resultaat. Wauw!

De oogschaduws zijn zijdezacht en gelukkig ook niet poederig. Daarmee bedoel ik dat niet meteen heel het palette onder de oogschaduw zit zodra je een kwast in een pan dipt. Dit betekent ook dat er weinig fallout is op je gezicht zodra je aan het opmaken bent.
De lichte matte kleuren zijn iets meer kalkerig (zoals krijt), maar dat is altijd zo.
Sommige oogschaduw bevatten een shimmer, maar deze zijn zo fijntjes dat ook deze glitters niet op de rest van je gezicht vallen.

En als ik een minpuntje moet bedenken: ik mis een shimmer highlighter. Mushroom en Asphalt vind ik redelijk veel op elkaar lijken, dus in plaats van Asphalt had ik graag een lichte kleur gezien. Dat had het palette nét wat completer gemaakt.

Hoeveel kost het Smoked palette?
Ik kan me voorstellen dat velen de prijs te hoog vinden. Het palette kost ongeveer €39,-. Ik kocht het Smoked palette bij de Sephora met een aanbieding (tweede product met 50% korting). Dus als ik dat verdeel was ik €29,- kwijt. Het glide-on pencil kost alleen al zo rond de €19,-, dus ik vind dat ik een hele goede deal heb gemaakt!

Ik ben zĂł blij met mijn palette! Een mooie afwisseling op mijn vele nude paletten die ik in m’n make-up stash heb.

Q: Vind jij het Smoked palette zijn geld waard?

32 reacties op “URBAN DECAY SMOKED PALETTE (SWATCHES + LOOK)

  1. precies mijn gedachte toen ik dit palette kocht, ze hadden eindelijk het theodora palette bij gevuld en ik moest (jaja wat een straf haha) een tweede palette of iig gelijkwaardig bedrag erbij zoeken en kwam toen op deze nog geen spijt van gehad, wat een prachtige palette! Mooie looks heb je er mee gemaakt meis, van het weekend ga ik ook maar even “spelen”

  2. Wat een prachtig palette! Ik ga zaterdag naar de stad en ik hoop dat ze dan nog steeds de 50%korting op het tweede make-up artikel hebben. Even inslaan hihi!

  3. Wat een ontzettend mooi palette! Dit zijn ook echt kleurtjes voor mij. Nu wordt mijn wishlist weer een stukje langer ;).

  4. Wat een prachtig palette!! De groene en blauwe kleur vind ik echt super mooi en staan prachtig bij jouw getinte huidje en bruine kijkers ! Ik vind dit palette dubbel en dwars zijn geld waard. Dat is het fijne bij UD dat ze gewoon altijd kwaliteit leveren. Ik ben eigenlijk nog nooit teleurgesteld in hun producten.

  5. Heel mooi palette met prachtige kleurtjes! Ik vind het Smoked palette het geld wel waard, vooral met al die extra’s en het zijn ook mijn kleurtjes. Een oogschaduw palette van Chanel met 4 kleurtjes komt ook al op ongeveer 50 euro en de pigmentatie en structuur van UD oogschaduws is veel beter.

  6. Mooie kleurtjes! Ik vind alleen de vorm van het palette niet zo mooi en wat goedkoop ogen. De naked paletten vind ik persoonlijn mooier vormgegeven.

  7. Ik vind die eerste ooglook echt heel erg mooi, ik ga soort gelijke kleuren zoeken en dan proberen na te doen. Ik heb grote bruine ogen dus smokey eyes kan ik goed hebben. Ik had een vraagje, doe je zelf je wenkbrauwen of laat je die doen? Ik vind ze heel erg mooi :)

  8. Ik mag dan ook bruine ogen hebben, smokey is niks voor mij (te diepliggende ogen I guess). Jij kan het wel hebben, al vind ik die lichtere look toch mooier! De kwaliteit is ook wel echt top zeg. En wat fijn dat je er zo’n potlood bij kreeg. Goede deal voor €29,-!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s