EEN WEEK LANG LEVEN OP ARGANOLIE + WINACTIE [GESLOTEN]

Wat zeg ik nu, een week lang leven op Arganolie? Oké, het is iets te overdreven. Ik heb een week lang Arganolie gebruikt voor bijna alles op m’n lichaam wat droog was. Handen, benen, voeten, haar, alles moest eraan geloven. Wat werkte er voor mij wel en wat niet? Bovendien geef ik drie flesjes Arganolie weg van 20 ml. Lees verder hoe je deze kunt winnen!

tn_DSC_0187Arganolie in het kort

  • geperst uit de vruchten van de Arganboom;
  • latijnse naam is Argania Spinosa;
  • land van herkomst: Marokko;
  • bevat essentiële vetzuren (Omega), verschillende anti-oxidanten, voedende vitamine E en eiwitten met een hoog moleculair gewicht;
  • er is onderscheid tussen cosmetische en culinaire Arganolie.

Voor meer achtergrond informatie kun je hier terecht.

Ik heb vele website geraadpleegd waar Arganolie goed voor zou zijn. Een greep uit de beweringen:

  • tegen droog en pluizig haar
  • voorkomen en herstellen van straie
  • versterkt de nagels
  • bestrijdt huidaandoeningen zoals eczeem, acne en psoriasis
  • houdt de huid jong

tn_DSC_0189Een week lang testen
Een week lang gebruikte ik cosmetische Arganolie op alles wat droog is. Let wel, ik gebruikte Arganolie alleen ‘s avonds voor het slapen gaan. Arganolie heeft namelijk 10 tot 15 minuten nodig voordat het volledig is ingetrokken. ‘s Ochtends heb ik er het geduld niet voor.

Na een week testen kan ik je natuurlijk weinig vertellen over de lange termijn effecten zoals de huid jong houden. Toch ben ik verrast door een aantal toepassingen.

Nagelriemen
Arganolie is mijn favoriete product om de nagelriemen te verzorgen en soepel te houden. De nagelriemen zien er meteen erg verzorgd uit!

Handen
Ik heb nu best droge handen met pijnlijke kloofjes. ‘s Avonds voor het slapen gaan smeerde ik m’n handen in met de Arganolie. Een handcrème vind ik toch beter verzorgen. M’n handen worden namelijk niet zachter door de Arganolie

Gezicht
In plaats van mijn serum smeerde ik een week lang een dun laagje Arganolie op m’n gezicht voor het slapen gaan. Ik heb een droge tot normale huid en het duurt wel twee uur voordat de Arganolie volledig is ingetrokken. Dat vind ik wel een nadeel. Voordeel: ik sta de volgende dag op met een zijdezachte huid!

Lippen
Arganolie voor op de lippen vind ik niet zo prettig, omdat het voor m’n gevoel er zo weer af is. Het maakt de lippen wel wat zachter, maar velletjes verdwijnen niet. Ik smeer liever een dikke laag Smith’s Rosebud Salve op voor het slapen gaan.
tn_DSC_0192Voeten
M’n voeten zijn redelijk droog. Hups, daar kon ik ook meteen de Arganolie testen. De volgende dag is de droogheid ver te zoeken.

Hielen
Hielen zijn natuurlijk een onderdelen van de voeten, maar toch wil ik dit apart benoemen. In de winter heb ik m’n hielen niet goed verzorgt, dus er zitten wel wat kloofjes. Zonder enige verwachting smeerde ik daar ook maar Arganolie op. Tot mijn verbazing waren binnen 3 dagen de kloofjes verdwenen! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt met een andere voetcrème.

Benen
M’n onderbenen zijn zonder een bodybutter of lotion zo droog als een woestijn. Tijd voor een week Arganolie! Alhoewel mijn benen niet zachter aanvoelen, blijven ze wél echt 24 uur gehydrateerd. Toch gebruik ik liever bodybotter, maar dat is alleen omdat ik het zonde vind om Arganolie voor m’n benen te gebruiken. Anders gaat het wel erg hard.

Ellebogen
Ook de ellebogen zijn minder droog na gebruik van Arganolie. Zachter zijn ze dan weer niet. Toch zal ik na deze week geen Arganolie gebruiken op m’n ellebogen, omdat ik het zonde vind van de olie. Dan gebruik ik ook liever bodybutter.

Haar
Na het stijlen van m’n haar breng ik een klein drupje Arganolie aan in m’n haar als een soort van serum. Of mijn haar sterker is geworden? Dan kan ik niet vertellen na een week testen. De Arganolie werkt wel als haarserum voor wat glans en het bestrijden van pluizigheid, maar ik gebruik liever Biosilk met zijn heerlijke kappersgeur.

Conclusie: na deze week zal ik de Arganolie zéker gebruiken voor mijn nagelriemen, hielen en zo nu en dan op mijn gezicht. Ik ben fan!
Wat wel apart is dat de huid van m’n gezicht wel zachter aanvoelt maar m’n benen bijvoorbeeld weer niet na gebruik van Arganolie.
tn_DSC_0191

Waar kun je Arganolie kopen?
Arganolie kun je kopen bij onder andere de Arganwinkel. De cosmetische Arganolie die ik testte is daar ook te koop en bovendien ook nog eens in de aanbieding voor €17,95 voor 50 ml. Met de code SM20ARG ontvang je bovendien ook nog eens 20% korting!

Winactie [Gesloten]
tn_DSC_0186Maak kans op een flesje Arganolie van 20 ml! Ik verloot drie flesjes aan drie verschillende personen. Wil je kans maken? Laat dan hieronder bij de comments achter dat je mee wilt doen met de winactie. Vergeet niet om een geldig e-mailadres in te vullen, want de winnaars krijgen persoonlijk bericht per e-mail.

Om kans te maken is het daarnaast van belang om BeautyFrique via minimaal één van de onderstaande kanalen te volgen of liken:

- Facebook
- Twitter
- Bloglovin’ + liken van dit artikel

De winnaressen: Joanne, Marjorie en Eline! Gefeliciteerd! Jullie krijgen een persoonlijk bericht van mij.

Ik wil jullie trouwens echt heel erg bedanken voor het volgen en liken. Maar ook voor de vele leuke en lieve reacties die elke dag binnenkomen. Jullie maken écht van elke dag een positieve en vrolijke dag om naar uit te kijken.

33 reacties op “EEN WEEK LANG LEVEN OP ARGANOLIE + WINACTIE [GESLOTEN]

  1. Dit klinkt echt als super spul <3 ik doe graag mee (:
    Ik volgde je al op bloglovin' en like deze post.
    Ik like je facebook pagina met de naam Kirsten Ooms.
    Ook volg ik je op twitter, en omdat ik het leuk vind heb ik tweet gepost over deze actie yeaah. tweet: https://twitter.com/itruelyme/status/322203790176567296
    mijn email: [email protected]

    Liefs, Kirsten

  2. Klinkt erg goed! Ik doe graag mee! Ik volgde je al op Bloglovin en nu ook via Twitter :-) Owh en ik heb het bericht geliked, ik ben de 4e liker :-)

  3. Alles gedaan en doe graag mee. Wil hem wel uittesten op mijn verkloofde hielen, die zijn volgens mij beyond repair :D Maar wie redt deze Arganolie mij uit de brand ;) Succes!

  4. Ik had er al veel over gelezen maar zelf ng nooit gebruikt. Ik wil wel een kans om deze te winnen :-) ik zou hem vooral voor men haar en nagels gebruiken, al wil ik de rest van jou lijstje ook wel eens zelf proberen.

  5. Hallo, ziet er erg leuk uit en ben fan van arganolie!
    heb je op twitter & op blogloving toegevoegd & geliked ;-)
    Keep up the good work!

  6. Dat klinkt heel goed! Had niet verwacht dat het zo goed zou werken voor de droge plekjes & kloofjes. Super handy voor de zomer, mooie zachte voetjes & handjes. Ik doe graag mee! Ik was al een Bloglovin’-volger, heb de post geliked en nu ook op facebook! :)

  7. Klinkt fijn! Ik doe niet mee aan de winactie omdat ik het iemand anders meer gun !:) Heb zelf nog arganolie staan die we bij de beautybeurs hebben gekocht. En volgen op bloglovin en twitter deden wij al:)

  8. Ik volg je al heel lang maar laat eigenlijk nooit een comment achter. Je hebt echt een leuke site en interssante artikelen! Maar bij deze MOEST ik wel reageren. Ik ben al een tijdje op zoek naar DE holy grail voor mn hairextenions. Daar komt namelijl aan het einde van de dag een megaklit in. Ik zag al marrokaanse argan olie bij de kapper maar dat is vrij prijzig. Een flesje om te testen zou me heel blij maken:)

  9. Ik volg je vanaf t begin al. Vind je artikelen superleuk en origineel !
    Wat ik met arganolie zou willen doen :
    Gebruiken voor m’n nagelriemen, die zijn altijd superdroog en gebruiken voor t scheren op m’n benen. Je hoort dat dit goed werkt al scheer’gel’

    Op alle kanalen volg ik je al dus meer kan ik niet doen….
    X

  10. Omg, ditzelfde artikel staat bij mij voor morgen gepland haha! Ook met win actie. Ik heb het alleen drie weken getest omdat ik het voor de littekens in mijn gezicht gebruik. Het heeft mij iig positief verrast! Leuk dat je 3mensen blij maakt met een sample, ik ga er 2×2 weggeven. Ik heb het niet in maar haar gebruikt trouwens, dat vond ik helemaal niets.

  11. Wauuuuw dit lijkt me zo fijn!
    Ik volg je via bloglovin en hier heb ik ook je artikel geliked.
    Succes met het kiezen van de winaar!

  12. Ik doe mee! Ik ben zo beniewd naar arganolie, maar vind het echt veel te duur om te kopen. (Heb je facebookpagina en dit op bloglovin’ geliked)

  13. Wat een leuke actie! Wil graag een keertje Argan olie uittesten, misschien helpt het tegen m’n eczeem.. En voor m’n haar lijkt het me ook heel fijn :) Ik heb je geliked op facebook!
    Je hebt een leuke blog trouwens, volg je al een tijdje, dit is de eerste keer dat ik reageer.

    Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s