MAKE-UP TIPS VOOR BRILDRAGERS

Jaren geleden, in de brugklas, droeg ik dagelijks een bril. Achteraf gezien best een hippe bril, met zo’n dikke zwarte rand. En ineens vond ik het spuuglelijk, een bril. Brillen waren voor nerds. En ik wilde geen nerd zijn. Maar ik mocht van de oogarts nog geen lenzen. “Daar ben je nog te jong voor jongedame”, aldus de oogarts.
Na een jaar mocht ik toch eindelijk lenzen! Wat was ik toen blij. Die stomme bril droeg ik vervolgens alleen nog maar thuis.

Het sufferdje
De jaren erna (lees: 15 jaar later) heb ik altijd buitenshuis m’n lenzen gedragen. Bij √©√©n stap buiten de deur gingen m’n lenzen ¬†dus in. Met een bril op voelde ik me suf, alsof ik nog maar net wakker was of ging slapen. Tsja, ook wel logisch als ik alleen ‘s ochtends of ‘s avonds laat m’n bril op had.
Het was zelfs zo erg, dat ik tijdens mijn rondreis door China en Thailand weken lang met √©√©n lens in rondliep in plaats van mijn bril op (m’n lenzen waren op en bedacht me pas later dat je ook gewoon daar lenzen kan kopen). En ik kan je vertellen, dan is het verdomd lastig om trappen te lopen. Diepte valt dan namelijk meteen weg.

En toen zag ik het licht
Sinds vorig jaar is er een omslag gekomen. Ik vind brillen weer hartstikke leuk. Dat komt natuurlijk ook omdat ik het veel om me heen zie. Heel veel mensen dragen een bril. Staat heel erg leuk en hip! Hoe uitgesprokener de bril, hoe leuker!
Deze kerst vraag ik daarom aan m’n paps en mams een nieuwe bril. Een bril waar ik wel mee over straat wil. Wordt wel een budget variant (hallo, Hans Anders ;) ), want ik heb nog een duurdere bril die eigenlijk nog prima is.

Zo dat is me even een inleiding. Terug naar waarvoor jij waarschijnlijk dit artikel leest: make-up tips voor brildragers! Hieronder dus de do’s en don’ts.
En natuurlijk, het zijn geen regels. Dus als jij een don’t toch echt als een do ziet, dan zou ik dat lekker blijven doen :)!

Do’s

 • Draag matte kleuren op je ogen. Matte kleuren accentueren je ogen mooi.
 • Schenk extra aandacht aan je wenkbrauwen. Je wenkbrauwen vallen extra op door je bril. Zorg dus voor verzorgde wenkbrauwen met een vorm die goed bij je gezicht past. Vind je het lastig om de juiste vorm te beaplen? Laat je dan adviseren door een¬†schoonheidsspecialiste.
 • Volg met een blush de contouren van je bril. Zorg er in ieder geval voor dat de blush en je bril elkaar niet raken. De blush breng je aan van het midden van je wang tot aan je slapen.
 • Gebruik veel concealer. Het liefst een brightening concealer. Een bril accentueert wallen en donkere kringen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Een brightening concealer verdoezelt de donkere kringen en wallen en laat het ook iets oplichten.
 • Fixeer je foundation op je neusbrug. De bril leunt natuurlijk op je neusbrug. Daardoor gaat foundation er sneller vanaf. Poeder je foundation dus af. Om je foundation nog meer te setten, raad ik je aan dan ook nog fixing spray te gebruiken. Dit is eigenlijk een soort van haarlak maar dan voor je gezicht. Klinkt vreemd, maar is heel handig.
 • Ben je gezegend met lange wimpers? Krul ze dan met een wimpertang. Want het is vervelend wanneer je wimpers elke keer je glazen raken zodra je knippert.

Don’ts

 • Teveel shimmer dragen op je ogen. Een opvallende bril + teveel shimmer = too much.
 • Te overdadig aan de slag gaan met kleuren oogschaduw. Gebruik dan eerder wat minder, maar w√©l een goede (winged) eyeliner. En een mooie felgekleurde lippenstift :)!

Make-up tips voor bijziendheid (bijv. -1.75)
Het nadeel van bijziendheid is dat je bril je ogen verkleinen. Bah, laat ik nou net -4 hebben. Je wilt dus je ogen groter laten lijken. Ik heb een artikel  geschreven over hoe je je ogen groter kan laten lijken.

Make-up tips voor verziendheid (bijv. +3)
Ben je verziend? Dan vergroten je glazen je ogen. Let dan extra goed op met het aanbrengen van je make-up. Foutjes vallen namelijk extra goed op. Laat je make-up ook goed in elkaar overgaan. Blend alles dus goed met elkaar!

Nog een laatste tip: misschien kan je investeren in een goede vergrotende spiegel? Zo kan je veel beter zien hoe je je make-up aanbrengt. Vind je dit onhandig? Dan kan je ook je make-up laag voor laag aanbrengen. Begin dus met een dunne laag make-up en bouw het rustig op.¬†Hoe ik mijn make-up doe met mijn -4? Ik houd eigenlijk gewoon een normale spiegel heel dicht bij m’n hoofd en zorg voor goed licht :).

seventeen.com via Stephanie on Pinterest

Bron: refinery29.com via Lauren on Pinterest

Bron: theglitterguide.com via Caitlan on Pinterest

Bron: beautyxoxo.com via Marci on Pinterest

Bron: ireadtherefore.files.wordpress.com via Genesis on Pinterest


Bron: flickr.com via Jessica on Pinterest

Bron: dropdeadgorgeousdaily.com via Karen on Pinterest

Draag jij een bril? En houd je dan rekening met je make-up?

3 reacties op “MAKE-UP TIPS VOOR BRILDRAGERS

 1. Ik draag zelf thuis ook een bril, ik heb er eentje zoals de derde foto. Ben zelf gisteren voor een nieuwe gaan kijken want ze hebben erg leuke modellen en kleurtjes :) Ik draag zelf zowel lenzen als de bril, vind het tegenwoordig geen probleem meer om met bril rond te lopen,haha!

 2. Toevallig! Ik draag altijd lenzen, maar heb er nu een bril bij besteld mocht ik mijn lenzen even zat zijn. Vind het nl. niet zo erg meer als vroeger om een bril te dragen, integendeel, vind het zelfs best leuk staan! Dus deze tips kan ik mooi meenemen :)

 3. Leuke post! :) Ik draag eigenlijk altijd lenzen, maar soms heb ik ook wel eens zin om gewoon mijn bril op te doen :) Ik heb alleen zulke lange wimpers dat ik altijd tegen mijn glazen kom :’) haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s