REVIEW ESSENCE MY BASE: PRIMER VOOR GEZICHT

tn_DSC_2351Ongeveer een half jaar geleden kocht ik twee gezichtprimers van Essence: de Skin Perfection Make-up Base en de Illuminating Make-up Base. Voor €3,79 per stuk kon ik deze budget gezichtsprimers natuurlijk niet laten liggen.
Afgelopen week “liep” ik ze weer tegen het lijf in mijn ongeordende make-up la. Ik heb ze een week lang getest. Vandaag de review!

Wat belooft het?
Beiden hebben volgens Essence een verschillende werking.

Skin Perfection:
Belooft een frisser en stralender voorkomen. Verbetert en corrigeert de huidskleur. Creëert een glad oppervlak voor een longlasting foundation. Hydrateert en matteert. Gebruik onder een foundation of als getinte dagcrème.

Illuminating:
Belooft een natuurlijke gloed en stralende huid, hydrateert en verbergt kleine imperfecties. Maakt het aanbrengen van foundation makkelijker en verlengt de draagbaarheid. Gebruik onder foundation, voor alle huidtypes.

Bij de Skin Perfection verbaast me dat je deze ook als getinte dagcrème kan gebruiken. Ik ben benieuwd!

De verpakking
tn_DSC_2338 tn_DSC_2342
Beiden primers zitten in een tube. De Illuminating Make-up Base zit in een oranje tube en de Illuminating Make-up Base in een roze tube. Zo kan je ze goed uit elkaar halen. De tube vind ik er mooi uitzien. Niet persé strak vormgegeven, maar gewoon praktisch en rustig.

In elke tube zit 20 ml gezichtsprimer. Dit is iets minder dan gemiddeld (vaak zie je 30 ml verpakkingen). Voordeel is dat ze lekker compact zijn. Ideaal om mee te nemen voor op reis.

Het product doseer je met een pompje. Fijn! Dit vind ik altijd de meest handige én hygiënische manier. Maar er kleeft ook een nadeel aan de verpakking. Hoe handig ik het pompje ook vind, bij beiden werkt het pompje niet naar behoren. Zodra ik het pompje indruk komt er soms niets uit, soms een klein flatsje (te verwaarlozen hoeveelheid) en soms ineens een hele dot. Jammer!

Op naar de swatches..

De swatches op m’n arm
Als eerste zie je hoe beiden eruit zien op m’n arm. Links zie je de Illuminating Make-up Base, rechts de Skin Perfection Make-up Base.

Zie je de flatsjes op m’n arm? Het ging alle kanten op helaas:
tn_DSC_2345Hieronder lichtjes uitgesmeerd. Het verschil is goed zichtbaar.

tn_DSC_2346Hieronder is de primer nog meer uitgesmeerd. Het verschil tussen de twee is minder zichtbaar.
tn_DSC_2348
De swatches op m’n gezicht
Onderstaand zie je hoe de Illuminating (links) en Skin perfection (rechts) eruit ziet op m’n huid. Ik draag daarnaast alleen oog make-up.

Op een bruine paddestoel, met wit oranje stippen… Zat kabouter lalala..

tn_DSC_2353Het verschil is maar een klein beetje zichtbaar. Zeer subtiel.

De Illuminating (links) glanst inderdaad iets meer. De Illuminating laat denk ik een grauwe gloed achter bij meiden met een donkere huid.
De Skin Perfection (rechts) is valt daarentegen wat oranje uit. Ik denk dat de Skin Perfection ook véél te oranje zal zijn voor meiden met een lichte huid.

tn_DSC_2355

Close-up:
tn_DSC_2356

Illuminating (links) & Skin Perfection (rechts), nog geen foundation:
2013 januari-009

En natuurlijk ook nog de foto’s mét foundation:
tn_DSC_2361

Illuminating (links) & Skin Perfection (rechts), met foundation maar zonder blush of andere producten.

2013 januari-010Het verschil is er, maar erg subtiel. Op de foto zie ik het verschil beter dan als ik in het daglicht in de spiegel kijk. Ik ging die dag ook gewoon met deze make-up naar buiten, dus dat zegt denk ik genoeg over hoe subtiel het verschil is.

De kwaliteit
De Illuminating smeert iets lastiger uit. Lastiger dan andere gezichtsprimers die ik ken.
Ik merk bij beiden niets van een glad of zacht gevoel, zoals ik van andere gezichtsprimers gewend ben. Eerder een stroever gevoel. Hydrateren doen ze voor mij niet. Dan heb ik zeker nog een hydraterende dagcrème voor nodig.

Maar ik merk wel dat m’n foundation langer blijft zitten. En dat vind ik de meest belangrijke eigenschap van een gezichtsprimer.

Pluspunten
+ de prijs: €3,79
+ verkrijgbaarheid: bij de Kruidvat
+ foundation blijft langer zitten
+ Illuminating geeft subtiele glans
+ Skin Base matteert wat meer in vergelijking met Illuminating

Minpunten
- Skin Perfection te oranje voor meiden met lichte huid
- Illuminating te grauw voor meiden met donkere huid
- geeft geen glad gevoel en hydrateert niet

25 reacties op “REVIEW ESSENCE MY BASE: PRIMER VOOR GEZICHT

  1. Als ik dit lees zal ik toch vaker mijn primer moeten gebruiken ;-)

  2. Ah wat jammer dat er minpunten aan zitten! :( Ik zie inderdaad ook niet echt verschil. Wel fijn dat het langer blijft zitten, maarja daar heb je dan niet zoveel aan.. Erg fijne review overigens. :)

    • Ben erg benieuwd naar de primer van MAC. Ik gebruik nu de primer van Makeup Forever. Ook erg fijn :). Maar afwisselen is altijd leuk, dus de volgende wordt denk ik die van MAC.

  3. Fijne review! Misschien een idee om deze primers te gebruiken bij het countouren? Dus de lichte primer voor het highlighten en de donkere primer voor het contouren. Volgens mij moet dat het effect wel versterken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s