HET VERSCHIL TUSSEN EEN NEPPE & ECHTE URBAN DECAY NAKED 2

Hoe herken je een neppe Urban Decay naked 2? Verschillen zijn soms subtiel, maar zijn er zeker! Om jou dus een miskoop en een teleurstelling te besparen wil ik je graag de verschillen laten zien tussen de neppe en echte Urban Decay (UD) Naked 2.

Hoe kom ik aan een nepperd?
Mijn allereerste grote uitgave aan make-up. M’n allereerste bestelling via Ebay. ¬†Dat liep helaas niet goed af. Ik wist toen niet van het bestaan van namaak make-up af, dus ik dacht met ‚ā¨30,- flink te besparen op een echte Urban Decay Naked 2.

Toen ik na twee weken de bestelling ontving, ging ik natuurlijk meteen swatchen. En toen ging er metéén een belletje rinkelen. Mijn palette was niet zo goed gepigmenteerd als dat ik kon herinneren bij de swatches die ik maakte bij de Sephora. De volgende dag ging ik dus met een geswatchte arm naar de Sephora. Om mijn swatches te vergelijken met die van uit de winkel. Als snel wist ik het zeker: ik had een nepperd gekocht! Bummer!
‚ā¨30,- armer en een teleurstelling rijker droop ik weer af naar huis.

Maar niet getreurd, twee weken later had ik alsnog de echte Naked 2 (en Naked 1 met 50% korting) bij de Sephora gekocht ;).
En niet veel later had ik m’n geld weer terug van degene waar ik de nepperd kocht.

Binnenkort komt er trouwens een artikel online waarin ik tips geef hoe jij je geld weer terug kunt krijgen als jij ook de dupe bent van namaak producten. Wordt vervolgd..

Op naar de vergelijking!

Zoek de verschillen
Op de onderstaande foto’s zie je de neppe en echte UD naked 2.¬†Op deze foto’s is de bovenste variant altijd de nepperd en de onderste de echte. Ook geef ik een toelichting wat het verschil tussen de twee is.

tn_DSC_0194Aan de voorkant is het verschil minimaal. Hetgeen wat mij het meest opviel is de “R” in het woord Urban. De “R” bij het origineel (onderste) heeft net een andere poot. Voor de rest een klein kleurverschil, maar dat kan je denk ik niet herkennen op Ebay.

tn_DSC_0198Zie je, op de bovenstaande foto is het verschil tussen de “R” beter te zien. De letters van het origineel lijken ook iets meer 3D (naar voren te komen).

tn_DSC_0202Op de eerste foto viel het al op: de zijkant van de nepperd is niet goed gelijmd en laat dus los.

tn_DSC_0203De afwerking van de zijkant verschilt ook. Eerlijk gezegd vind ik de afwerking van de nepperd (bovenste) mooier.

tn_DSC_0199Een klein kleurverschil.

tn_DSC_0204De “R” van het origineel (onderste) komt tegen de rand aan, terwijl dit niet bij de nepperd het geval is.

tn_DSC_0207De tekst op de achterkant is precies hetzelfde. Verschil is dat op het origineel (onderste) een sticker zit. Volgens mij is dit het batchnummer.

tn_DSC_0210Opvallend. Als de letters gewoon leesbaar zijn (dus niet ondersteboven), dan hoort de blending kwast rechts te zitten en de shader kwast links. Nu moest ik de nepperd (bovenste) omdraaien om de kwasten te vergelijken.

tn_DSC_0212Ik heb in het Engels de termen erop gezet, mochten er niet-Nederlanders op m’n blog komen (gebeurt soms ook, z√≥ leuk :) ).
Het verschil is duidelijk te zien. De originele kwast bestaat uit twee kleuren . Overigens is de kwaliteit van beide kwasten hetzelfde: allebei mwuah. 
tn_DSC_0215Ook bij de shader kwast is er een kleurverschil.

De oogschaduw

Foto’s zonder flits:
tn_DSC_0216 tn_DSC_0219
Met flits:
tn_DSC_0217 tn_DSC_0220Sommige kleuren lijken veel op elkaar. Maar sommige kleuren slaan echt de plank mis. Bij Busted is het meeste kleurverschil. Dat zie je zo meteen goed terug bij de swatches.

Zie je ook het verschil bij de benamingen? De lettergrootte van het origineel (onderste) is wat kleiner. Ook de uitlijning verschilt. Dit kun je het beste zien bij Foxy, Half Baked en Blackout.

tn_DSC_0245 tn_DSC_0246Wat is op de bovenstaande foto’s het verschil tussen de nepperd (bovenste foto) en het origineel? Kijk goed naar de overgang van de spiegel naar de oogschaduw (het middenstuk). Bij de nepperd zitten er drie rondjes/puntjes, het origineel heeft twee rondjes/puntjes.

Nu eindelijk het leukste onderdeel: de swatches!

De swatches
Op de onderstaande foto’s zie je de swatches van elke kleur (per zes). De linker swatch is van de nepperd, de rechter swatch van het origineel.

Zonder flits:
tn_DSC_0232v.l.n.r. Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite

Met flits:tn_DSC_0231 v.l.n.r. Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite

Snakebite en Bootycall lijken nog opvallend goed op elkaar. Bij de rest van de kleuren is het origineel beter gepigmenteerd.

Nu deze eerste zes kleuren van dichtbij.
tn_DSC_0234v.l.n.r. Foxy, Half Baked, Bootycall tn_DSC_0236v.l.n.r. Chopper, Tease, Snakebite

Op  naar de volgende zes kleuren uit de paletten!

Zonder flits:tn_DSC_0239v.l.n.r. Suspect, Pistol, Verve, YKD, Busted, Blackout

Met flits (sorry, Suspect ontbreekt op de onderstaande foto maar komt zo terug bij de ingezoomde variant) :

tn_DSC_0238v.l.n.r. Suspect, Pistol, Verve, YKD, Busted, Blackout

Volgens mij was de fabrikant van de nepperd moe bij de laatste twee kleuren. Busted en Blackout verschillen namelijk énorm tussen de nepperd en het origineel. Busted van de nepperd is paars, terwijl dit bij het orgineel bruin is. Blackout is ook veel minder gepigmenteerd. Om eerlijk te zijn vind ik Busted uit de nepperd onwijs mooi!

De kleuren van deze zes nepperds vind ik best mooi en zijn op Blackout na goed gepigmenteerd. Het verschil qua pigmentatie is er wel, maar marginaal.

Om het verschil beter te zien deze zes kleuren nog van dichtbij:
tn_DSC_0241v.l.n.r. Suspect, Pistol, Verve
tn_DSC_0244v.l.n.r. YKD, Busted, Blackout

Let op: eerste signaal van een nepperd
Iedere neppe variant verschilt ook weer van elkaar. Er bestaat namelijk niet één fabrikant die nepperds maakt, maar er bestaan meerdere fabrikanten. Koop je dus het palette via bijvoorbeeld Ebay, dan hoop ik dat dit artikel je toch op weg helpt. Blijf echter zelf ook alert op andere signalen. Eerste signaal dat je met een nepperd te maken hebt is dat je geen gratis mini lipgloss van UD erbij krijgt. Bij de originele verpakking is ruimte voor de mini lipgloss. Deze lipgloss hoort er dus gewoon in te zitten!

Ik hoop dat je dit artikel handig vindt!

Liefs Vivian

Ben jij (bij jouw weten) wel eens de dupe geweest van een namaak product?

90 reacties op “HET VERSCHIL TUSSEN EEN NEPPE & ECHTE URBAN DECAY NAKED 2

 1. Hi leuke Blog.
  kocht ook een Urban Decay Naked 2 via Smokey dramatic eyes. Wil even zeggen de oogschaduws zijn super gepigmenteerd, en de kleuren zijn perfect. Krijg meer complimenten, dan mijn M‚ąôA‚ąôC make-up. Zeker een aanrader qua prijs-kwaliteit, de palette komt overeen met de originele plaatjes van Vivian (Beauty Frique!)

 2. Urban Decay Naked 2 is sold out everywhere in Europe.I have the Naked 2 ordered by dramatic-eyes.nl last Friday delivered. This palette is seriously as good as it sounds. I love it!

   • Noem me geen na√Įef meisje en geen leugenaar! Je kan niet zomaar reacties van bezoekers beschuldigen om je ontevredenheid gevoel te uiten. Familie, vrienden en kennissen van mij hebben het Urban Decay Naked 2 palette toentertijd gekocht van Sephora in Utrecht. Maar ook van Dramatic Eyes. Ze gebruiken de kleuren oogmake-up dagelijks met enorm veel trots en plezier. Ik ben dus niet de enige!

 3. Hey, ik heb een vraagje, ik wil de naked 2 pallet bij dramatic-eyes.nl bestellen, maar ik twijfel of het daar wel echt is, weet jij dat toevallig? het ziet er wel goed uit alleen de shader kwast is ook tweekleurig net zoals de blender en als je het goed wil lezen is de blender kwast aan de linker kant inplaats van de rechterkant. denk je dat het wel een originele is?

 4. Paar weken geleden heb ik een naked 2 bij de webwinkel dramatic-eyes.nl aangeschaft. Het is een prachtige oogschaduw palette en de kleuren zijn prachtig, ben er heel blij mee :) Nadeel, helaas heb ik wel lang moeten wachten op de levering.

 5. Goedemorgen lieve mensen, Op advies van mijn lieve knappe zus heb ik gisteren een Naked 2 via DRAMATIC EYES besteld. Ze vind haar palette namelijk heel mooi! Nu snel naar mijn werk. Warme groetjes

 6. Enige tijd geleden heb ik het Urban decay Naked 2 palette gekocht op beautybay.com En heb mijn tweede Naked 2 gekocht op Dramatic-eyes.nl Dit zal je wellicht versassen, het metalen doosje en de 12 schaduwen zijn exact hetzelfde als van beautybay. Ben zeer te spreken over het palette, niks mis mee!

 7. Nou ik begrijp niets van die positieve reacties over dramatic-eyes. De Naked Basic Palette die ik na drie maanden heb ontvangen bleek nep te zijn! Ik heb het vergeleken met de palette die ik via BeautyBay heb besteld en er waren een aantal verschillen:
  - De doosjes lijken op het eerste oog hetzelfde (barcode komt overeen, kleur is ongeveer hetzelfde, beide ‘made in USA’), maar het grote verschil is dat de code die op het doosje staat (bij de neppe A318) niet achter op de palette zelf staat. Bij de echte is dit wel zo.
  - Daarnaast is het neppe palette donkerder van kleur dan de echte en gaat moeilijk open. De kleur van de verpakking komt niet overeen met de kleur van de palette. Bij de echte is de kleur exact hetzelfde.
  - De oogschaduw van de neppe palette heeft een typische chinese make-up geur, de echte is vrijwel geurloos.
  - De oogschaduw zit in de neppe in een rechthoekig vakje, bij de echte zitten er geen scherpe hoeken aan het vakje.
  - De oogschaduw van de echte palette is heel poederig, korrelt snel. Bij de neppe is dit absoluut niet zo.
  - Met name de donkerdere kleuren van de neppe zijn minder gepigmenteerd. De lichte kleuren lijken wel veel op elkaar.

 8. Ik ging een weekendje logeren bij m’n tante in London. In dezelfde straat van m’n tante zit een cosmetica winkel House of Fraser, ze verkopen daar ook producten van Urban Decay.

  Het Urban Decay Naked 2 Palette die ik via de webshop van dramatic eyes heb gekocht, heb ik laten testen door de verkoopster van House of Fraser. Wat blijkt? Zij heeft bevestigd dat het geen kopie is. En als dat wel zo is, dan is het wel heel professioneel nageproduceerd. De pasteltinten zijn mooi en de pigmentatie is su-per. Dat vind ik zelf ook!

  Volgens mij zijn hier een paar Marktplaats concurrenten die de boel proberen te verzieken voor dramatic eyes, want de laatste tijd worden op Marktplaats heel veel Naked 2 palettes aangeboden. 2 vriendinnen hebben via deze link ( http://www.marktplaats.nl/verkopers/19575284.html) een Naked 2 palette gekocht. Nou de kwaliteit dat was echt om te huilen! Rotzooi eerste klas. “GELD NIET TERUG GEKREGEN” Het is ook vrij lastig om het Naked 2 palette te kopen, maar pas op voor concurrerende verkopers op marktplaats. De kwaliteit verschilt enorm en dan bedoel ik vooral de pasteltinten, en pigmentatie. TIP: geen palette tweedehands kopen, dat is hygi√ęnisch zeer slecht en je wordt er misschien echt erg ziek van! Ciao x

  • Marktplaatsconcurrent? Hoe verzin je het? Mijn Naked Basic Palette die ik via dramatic-eyes heb besteld is toch √©cht nep. Daarnaast moet je weken (in mijn geval zelfs maanden) wachten op je bestelling en op e-mail wordt niet of nauwelijks gereageerd. Ik zou inderdaad ook niks bestellen via marktplaats, maar op BeautyBay.com (gevestigd in Engeland). Ik denk eerder dat hier een hoop berichten worden geplaatst om dramatic-eyes te promoten.

   • Wil je hiermee zeggen dat alle positieve reacties niet echt zijn? Als je een woordenboek hebt, zoek dan de betekenis van het woord meningsverschil. Raar is dat onder elke positieve reactie een negatieve reactie wordt geplaatst. Als de site van dramatic eyes zo slecht is zoals hier wordt beweert, dan was de site allang uit de lucht gehaald. Daar wel eens over nagedacht? Je zegt zelf al dat je pas na 3 maanden de bestelling hebt ontvangen met andere woorden de site is al meer dan 3 maanden online. De levering van mijn palette was 19 dagen. Waarom is jouw reactie anoniem?

 9. Zelf heb ik hem ook besteld via dramatic eyes en moest er ook heel lang op wachten. Na enige lichte paniek toch ontvangen! Misschien is de pallet inderdaad nep, maar voor dat geld vind ik hem echt geweldig en zou hem zo weer bestellen!!

 10. Ik wil graag de Urban Decay Naked 2 bestellen, maar hoe weet ik of het bij dramatic-eyes het geen neppert is. Er is nu wel een korting, met deze korting kost het pallet 28,60 euro. Maar toch vind ik het een twijfelgeval of het een echte is HELP?

  • Al mijn vriendinnen hebben ook het Naked 2 palette gekocht van Dramatic Eyes Ze zijn er echt blij mee. Misschien ben je met deze reactie geholpen? Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s