DIY MIXING MEDIUM

mixing-medium_96111845

Zoals je misschien al weet: ik hou van makkelijke, goedkope DIY’s (Do It Yourself’s). Ik botste op deze DIY, omdat ik behoefte had aan een product om mijn losse pigmenten goed aan te brengen en wat intenser te maken. Al snel kwam ik terecht bij de mixing medium van MAC. Deze mixing medium is “helaas” alleen bij de MAC ProStores verkrijgbaar.

Uiteindelijk veranderde deze “helaas” in een “yay”, want ik heb nu een hĂ©Ă©l goed en betaalbaar alternatief gevonden op internet. Natuurlijk heb ik deze methode zelf uitgetest en de bevindingen wil ik super graag met je delen!


Waarvoor kun je mixing medium gebruiken?
- Versterken van de kleur van de oogschaduw; als je bijvoorbeeld een niet zo goed gepigmenteerd oogschaduw hebt gekocht.
- Aanbrengen van losse pigmenten en glitters; deze blijven goed plakken door de glycerine.
- Eyeliner maken van oogschaduw.

tn_DSC_0307(Op het dekseltje zie je wat losse poeder zitten, dit zag ik pas op later terug op de foto)

Benodigdheden
- 1 deel glycerine; voor cosmetische doeleinden (dus geen schoonmaakglycerine)
- 3 delen water: gekookt, uit flesje of gedestilleerd / gedemineraliseerd. De meest heldere uitleg over het verschil tussen gedestilleerd en gedemineraliseerd water vond ik op dit scholieren forum of hier.
- Een klein bakje of flesje.
- Een lepel om af te meten.


Als eerste kookte ik wat water en liet ik dit goed afkoelen. Vervolgens pakte ik een bakje en deed daar 1 theelepel glycerine en nog 3 theelepels water bij. Even schudden en klaar is je mixing medium!

Houdbaarheidsdatum
Maak mixing medium altijd in kleine hoeveelheden, want mixing medium is maar zo’n twee weken houdbaar. Dit is zeker het geval als je (gekookt) water gebruikt in plaats van gedestilleerd/gedemineraliseerd water.
Waarom maar twee weken houdbaar? Je schijnt oogontstekingen te kunnen krijgen vanwege bedorven oogschaduw door bacteriën. Dit komt doordat je zelf geen conserveringsmiddelen toevoegt bij de eigen gemaakte mixing medium.

Ik let nooit zo op houdbaarheidsdatum van dit soort dingen (oepsie), maar op internet kom ik deze houdbaarheidsdatum constant tegen. Ik weet hier dus niet het fijne vanaf, maar ik vind dit zeker het vermelden waard!

De test
Hieronder de swatches op m’n arm. De linker swatch is het losse pigment zonder mixing medium, de rechter swatch is met mixing medium. Bij alle swatches gebruikte ik geen oogschaduwbasis.

Foto zonder flits:
tn_DSC_0314v.l.n.r. Zoeva Pure Glam Pigments in de kleuren Porcelain, Sheer the Love en Cool Jazz

Foto met flits:
tn_DSC_0315v.l.n.r. Zoeva Pure Glam Pigments in de kleuren Porcelain, Sheer the Love en Cool Jazz

Wauw, zie je het verschil? De kleuren worden nog intenser dan ze al zijn. Vooral bij de minder goed gepigmenteerde Porcelain maakt mixing medium het verschil. Maar dat is nog niet alles…

Na wat geboen met keukenpapier:
tn_DSC_0318En nog een wauw! Mixing medium maakt echt het verschil wat betreft de veegvastheid. Dankzij mixing medium blijft oogschaduw ontzettend goed op m’n arm en dus op je oogleden zitten.

Hoewel ik bijna nooit last heb van oogschaduw dat gaat creasen (in de lijntjes gaat zitten), zit oogschaduw dankzij mixing medium bij mij Ă©cht muurvast . Ik denk ideaal voor de dames met vettige oogleden. Waterproof is het helaas niet.

Hoe gebruik je mixing medium?
- Neem een platte synthetische oogschaduw kwast, bijvoorbeeld van taklon. Met de nadruk op synthetisch, want het werkt niet fijnmet kwatsen gemaakt van dierenhaar (vaal te fluffy). Of gebruik anders zo’n spons applicator kwast die je vaak standaard bij een palette krijgt.
- Doop de kwast in het mixing medium.
- Knijp de kwast uit zodat de kwast vochtig is, maar niet drijfnat.
- Ga met de kwast in de losse oogschaduw en dep vervolgens de oogschaduw op je ooglid.
- Als overal kleur zit kun je de oogschaduw half deppend, half vegend verder aanbrengen en vervagen.

Zodra je een oogschaduw aanbrengt met mixing medium, is het lastig om daarna de kleuren goed te blenden/ in elkaar over te laten lopen. Dit komt omdat de oogschaduw snel opdroogt. Werk dus snel voor een mooi resultaat.

Glycerine kopen
Glycerine kocht ik bij MeGorgeous (€3,95 voor 100 ml). Glycerine kun je helaas niet meer bij de Etos en Kruidvat te koop (tenzij ze het nog op voorraad hebben, maar glycerine kopen ze niet meer in). Ik denk dat je bij toko’s en dat soort zaakjes ook glycerine kunt vinden. Weet je nog andere goede adressen, laat ze dan graag achter bij de comments :)!

25 reacties op “DIY MIXING MEDIUM

  1. Wat een interessant artikel! Heel handig!

  2. Handige DIY! Ik gebruik zelf geen mixing medium, omdat het meestal vrij duur is. Maar ik vind dit erg bruikbaar, alleen nu nog op zoek naar glycerine!

  3. Zo ver ben ik nog lang niet met make-upjes, haha! Ben al blij als ik een keer oogschaduw gebruik ipv eyeliner. Maar toegegeven: je bent weer creatief bezig!

  4. Ik had een artikel over mixing medium geschreven, waarin ik een diy bij de comment zag staan, zo ontzettend handig! Wat een resultaat zeg, lovely!

  5. Pingback: WAT IS GLYCERINE? | BeautyFrique

  6. Hahaha ik heb net bij een andere topic van jou gevraagd naar hoe je glycerine voor make-up basis gebruikt. Na even verder te googelen ben ik op dit artikel terecht gekomen. Vraag beantwoord dus! Bedankt! Ik had mijn glyverine trouwens bij de apotheek gekocht, even naar vragen bij de balie en wel aangeven dat je het voor cosmetische doeleinden wil gebruiken want volgens mij zijn er verschillenden. Het was tussen de 3 euro nog wat.. Doei doei.

  7. Nog ff een vraagje over het gebruik: stel ik heb een doosje oogschaduw, als ik daarin mijn mijn kwast dep (de kwast die ik net vochtig heb gemaakt met mixing medium) dan blijft er mixing medium dus achter in mijn doosje oogschaduw die ik weer paar weken later pas gebruik. Is dit niet slecht ivm de houdbaarheid? Moet ik dan dus een beetje poeder oogschaduw wat ik op dat moment ga gebruiken apart halen om die te mengen met mixing medium? Of kan het geen kwaad dat er wat m.m achterblijft? Is het een optie om de m.m apart op mijn ooglid aan te brengen en daaroverheen schone oogschaduw? Alvast erg bedankt! Ook voor dit artikel xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s