HEMA TRUE MINERAL (BRONZING) POWDER REVIEW

tn_DSC_0972Onlangs kwamen in mijn Hema shoplog twee minerale producten voorbij: de True Mineral Powder en True Mineral Bronzing Powder. Na een week testen kan ik nu mijn eerlijke mening geven over deze budget- en huidvriendelijke producten!

Wat is minerale make-up?
Bij minerale make-up gebruikt men alleen pure mineralen. Mineraal is eigenlijk een soort van steen. Dat idee klinkt vreemd, maar omdat het zo puur is voorkomt het allergische reacties en verstopt het niet de poriën. Minerale make-up bevat namelijk geen talk, parfum, kunstmatige kleurstoffen en vetten.
Ik ben de laatste tijd helemaal into de minerale make-up, omdat het vele voordelen heeft.

Voordeel van minerale make-up
- Weinig kans op allergische reacties: minerale make-up bevat geen cheminsche bestanddelen
- UVA- en UVB-bescherming
- Blijven goed zitten
- Weerkaatst licht: daardoor lijk je jonger. Ideaal voor dames boven de 40.
- Ontstekingsremmend: Titanium dioxide en zink oxide hebben een ontstekingsremmende werking. Fijn voor dames met acné.

Genoeg achtergrondinformatie, op naar de producten!

Eerste indruk
De verpakking van beide poeders is precies hetzelfde. Een zwart plastic verpakking met een transparante deksel bedrukt met zwarte letters.
De verpakking oogt niet heel chique, maar ook niet goedkoop. Gewoon degelijk. Ik denk bij deze verpakking aan één ding: echt Hema.
De transparante deksel vind ik erg fijn. Zo kan ik namelijk heel snel het verschil zien tussen de twee, zonder iets te hoeven lezen.

2013 februari2-004Op de achterkant vind je de productinformatie. De ingrediënten staan er helaas niet op. Op internet kon ik de ingrediënten ook niet terug vinden.

tn_DSC_0979Helaas zit er geen spiegel bij inbegrepen. Neem je de poeder mee voor onderweg, dan is een eigen spiegel meenemen wel zo handig. Aan de andere kant maakt het ontbreken van de spiegel de verpakking heerlijk compact. Ach ja, in bijna elk toilet vind je spiegels dus een grote “ramp” is het niet.

tn_DSC_0974 tn_DSC_0973Het verschil tussen de bronzing powder en de mineral powder is het patroon (en de kleur natuurlijk). De bronzing powder heeft een heel mooi reliëf patroon. Natuurlijk gaat dit na verloop van tijd weer weg, maar ik vind het wel een extraatje.

De swatches
Hieronder zie je de voor- en na foto’s. Op de allerlaatste foto zie je hoe de bronzing powder eruit ziet op m’n gezicht.
Op de voor foto’s draag ik alleen dagcrème. Voordat ik de True Mineral Powder aanbracht, bracht ik eerst de HD Microperfecting primer van Makeup Forever aan.
2013 februari1-0062013 februari2-002
Het kleurverschil op de onderstaande foto komt door een verschil in belichting. Het verschil in dekking is gelukkig wel goed te zien.
2013 februari2-003 2013 februari3-002
Wat vind ik van de True Mineral Powder en True Mineral Bronzing Powder?
Mijn eigen huid
Laat ik eerst dieper ingaan op mijn huid. Ik heb een droge tot normale huid met fijne (kleine) poriën. Ik heb bijna geen last van pukkeltjes (dat was vroeger wel anders), maar wel last van roodheid. Mijn voorhoofd is wat donkerder vergeleken met de rest van m’n gezicht. Mijn huid heeft een gele (warme) ondertoon.
Ik vind deze informatie wel handig om te vermelden, omdat ik mijn mening natuurlijk baseer op mijn huidtype.

Dekking
Beide poeders zijn erg goed op te bouwen in dekking. Op de foto’s draag ik redelijk wat poeder. Roodheid en kleine vlekjes zijn daardoor verdwenen. Moedervlekjes blijven wel zichtbaar, maar dat vind ik juist natuurlijker staan. Ik vind de poeders sowieso heel natuurlijk ogen. Je moet wel erg je best doen wil je een pannenkoek effect creëren.
Doordat de dekking zo goed is op te bouwen, is dit voor heel veel dames/heren geschikt. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een lichte dekking, dan hoef je heel weinig te gebruiken. Ideaal!

De finish
De True Mineral Powder heeft een matte finish. Ik ben daar normaal gesproken niet zo’n fan van. Maar deze poeder laat toch een gezonde glow achter op m’n huid. Deze glow is zeker minder vergeleken met de Bourjois Healthy Mix foundation, maar de glow is er wel. Deze finish lijkt me ook ideaal voor dames/heren met een gemengde tot vette huid!
De True Mineral Bronzing Powder heeft een satijnen finish. Je kunt deze poeder dus goed gebruiken om je gehele gezicht een kleurtje te geven. Dit doe je door je gezicht te countouren. Breng de bronzing powder dus niet over je hele gezicht aan zoals je met foundation zou doen! Anders lijk je snel veel te oranje.
Een groot voordeel vind ik dat je er niet gepoederd uitziet. Soms worden kleine donshaartjes op het gezicht geaccentueerd door poeder, maar daar heb ik nu geen last van. Dit draagt er dus ook bij dat de finish zo natuurlijk oogt.

Het gevoel op de huid
Beide poeders voelen heel fijn aan op de huid. Ik voel niets zitten en m’n huid voelt daarna erg zacht aan. Erg prettig, al zeg ik het zelf :).

De kleur
Beide poeders zijn helaas net iets te donker voor me. In de winkel zag ik dat de tinten lichter een te roze ondertoon hadden en dat past  niet goed bij mijn huid. Ondanks dat de poeders iets de donker voor me zijn, heb ik geen last van kleurverschil bij mijn nek. De kleur vloeit mooi over.
In de zomer zijn deze poeders de perfecte match voor mij!

Uithoudingsvermogen
Poeders blijven altijd minder lang bij me zitten vergeleken met vloeibare foundation. Maar omdat ik een droge tot normale huid heb, blijft elke foundation sowieso lang bij me zitten. Het gevoel dat iets van m’n huid afglijdt, daar ben ik niet mee bekend.
De True Minerals Powder en Bronzing Powder blijven zo’n 8 uur goed zitten. Ter vergelijking: vloeibare foundation zo’n 10 uur. Dan gebruik ik wel altijd een gezichtsprimer.
Na die 8 uur kan ik de poeder bijwerken, maar dat doe ik nooit. De dekking is dan nog meer dan voldoende. Alleen als ik ‘s avonds nog ergens een drankje ga doen werk ik m’n gezicht bij.

Verkrijgbaarheid
De True Mineral Powder is verkrijgbaar in vier of vijf kleuren, ik weet het niet meer zeker. Ik heb nummer 04 in het bezit.
De True Mineral Bronzing Powder is beschikbaar in twee kleuren. Ik heb nummer 02.
Beide poeders kun je alleen kopen bij in de Hema filialen voor €5,50 per stuk.

Pluspunten
+ dekking: op te bouwen
+ prijs: €5,50
+ finish: mat met een glow
+ oogt natuurlijk
+ voelt alsof je niets draagt

Minpunten
- kleuren: te weinig kleurkeuze en niet geschikt voor dames met een donkere huid
- verkrijgbaarheid: alleen in de Hema filialen

Het uithoudingsvermogen noem ik niet bij de pluspunten of minpunten, omdat 8 uur voor mij meer dan voldoende is. Ik kan me voorstellen dat dames/heren met een vettere huid wel eerder moeten bijwerken.
Zoals je al leest ben ik ontzettend blij met beide poeders! Ik vind het echt een mooie aanvulling op m’n nogal grote m’n make-up stash :).

Q: wat voor een finish zoek jij in een foundation?

29 reacties op “HEMA TRUE MINERAL (BRONZING) POWDER REVIEW

 1. Ik vind ze er allebei erg goed uitzien! Ik zoek nog een goede bronzing powder dus ik ga eventjes kijken voor deze bij de Hema!

 2. Wat een goede dekking zeg, dat had ik niet verwacht! Toch ben ik altijd een beetje huiverig voor poeders omdat ik al zo’n droge huid heb. Ik hou dan ook van een glowy finish, die houdt het meestal langer uit op mijn huid dan een poeder. Maar door jouw goede review ga ik twijfelen om deze toch eens uit te proberen :).

  • Volgens mij hebben we een beetje dezelfde soort huid. De Bourjois Healthy Mix vind ik wel mooier wat betreft een healthy glow.. Maar de poeder voelt wat luchtiger aan op de één of andere manier.. Tsja, voor de prijs hoef je het niet te laten :)

 3. De miniral powder ziet er mooi uit. Tegenwoordig gebruik ik geen bronzer meer om te shapen. Krijg ik een te oranje streep van. Bij de mac adviseerde ze me een donkere prest powder te gebruiken. En dat werkt veel beter voor mij.

  • Goede tip van je :)! Helaas is bronzing powder inderdaad vaak te oranje.. Ik kan me voorstellen dat als je een lichtere huid hebt, deze bronzing powder iets te oranje uitvalt. X

 4. Ik heb ook de HD primer van make up forever. Heerlijk product he! Lekkerder dan die doorzichtige gelletjes die vol met siliconen zitten. (Helaas is de prijs er dan ook naar )
  Ik heb een minerale poeder van wet n wild . Gebruik hem wel na m’n foundation want echt dekkend vind ik minerale poeders niet.

  • Ja, die primer is super fijn! Helaas een beetje prijzig.. Foundation dekt inderdaad wat beter dan minerale poeder..

 5. Ziet er erg goed uit! Ik zoek altijd een foundation die er natuurlijk uitziet en die m’n sproetjes niet helemaal wegmoffelt…

 6. Wat een ontzettend fijne review!
  Heel goed dat je je eigen huidtype beschrijft; zo weet de lezer hoe die de review moet lezen!
  Je schrijft heel fijn en duidelijk; dankjewel!

 7. Wauw wat een fijne, duidelijke review! De producten lijken me heel fijn, ook omdat het heel natuurlijk is. Ik ga de ‘gewone’ poeder zeker kopen!

 8. Klinkt goed! Goede review, mooie foto’s.
  Maar niet voor dames met donkere huid? Dat vind ik zo flauw van beautyproducten, er zijn vaak maar weinig voor donkere velletjes. Hallo, mensen mensen half-donkere huid hebben juist heel vaak kleurverschillen. Hier baal ik van want ik had er graag eentje gekocht. Goed dat ik nog even op je blog keek anders was ik al naar de winkel gegaan.
  Ander soort poeder zoeken dan maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s