ESSIE ALLURE & ALL IN ONE BASECOAT

Over Essie nagellak las ik altijd veel goeds. Maar toch kocht ik nooit een Essie nagellak. Dan besteed ik liever m’n geld aan een OPI nagellak. Of aan drie nagellakjes van Catrice. Maar ik ben om. (Lees: ondertussen heb ik zeven Essie lakjes in m’n nagellak collectie). Ik kocht een all in one basecoat en de kleur Allure. Essie Allure is trouwens de kleur die Kate Middleton op haar bruiloft droeg (in combinatie met Bourjois So Laque Rose Lounge).
Met mijn trouwerij in het vooruitzicht, moest ik Allure dus ook kopen en testen natuurlijk.Vandaag de review en de swatches.

tn_DSC_0111
Eerste indruk
De verpakking ziet er simpel uit. Bij de basecoat zit er nog een plastic verpakking omheen. Dit doet Essie bij alle soorten basecoats en topcoats.

tn_DSC_0112tn_DSC_0113De basecoat bevat arganolie en vitamine A, C en E. Voeding voor de nagels is altijd fijn!

tn_DSC_0115Het kwastje van de basecoat is wat smaller dan de het kwastje van de normale nagellakjes. Geen idee wat hiervoor de reden is. Iemand anders een idee?

Hoogtijd voor de swatches. Ik ben overigens niet zo dol op nagellak swatches, omdat ik m’n handen en nagels niet zo mooi vind. Maar daar moet ik gewoon eens overheen stappen. Dit is dus de eerste stap ;).

Swatches

Als eerste de all in one base. Onderstaand zie je het resultaat na één laagje basecoat.
tn_DSC_0117
Daar bracht ik twee laagjes Essie Allure overheen:
tn_DSC_0118tn_DSC_0125
Ik vind het resultaat erg mooi. In het echt zelfs mooier dan op de foto. Op de foto lijkt het gedeelte net onder de witte rand minder dekkend te zijn. In het echt zie ik hier niets van.

Ik snap wel dat Kate Middleton deze kleur op haar huwelijksdag droeg. Doordat de witte randjes zichtbaar blijven, oogt de lak namelijk heel naturel. De lak hoort dus niet dekkend te zijn.

Ik ga toch ook de Bourjois Sp Laque in Rose Lounge halen, want ik mis wel net een roze ondertoon.

De kwaliteit
De lakjes brengen opvallend makkelijk aan. Ik ben geen held in nagellak aanbrengen, maar Essie maakt het me wel wat makkelijker.De kwast van Allure is breder van de kwast van de basecoat. De brede kwast naar mijn mening iets makkelijker in gebruik.

Maar wat ik zo graag met je wil delen is hoe lang de nagellak mooi blijft op je nagels. Ik kan je zeggen dat dit verbazingwekkend lang is! Meestal moet ik mijn nagellak na twee of drie dagen eraf halen. Ik breng nagellak blijkbaar nooit goed aan en ik heb nooit geduld om het echt goed te laten drogen. Maar met deze Essie nagellak, is na vijf dagen het resultaat nog steeds hetzelfde als na dag één. Terwijl ik wel dezelfde manier van aanbrengen en gebrek aan geduld heb. Zie de onderstaande foto.

tn_DSC_0249Resultaat na vijf dagen

Ik kan helaas nog niets zeggen over de effecten van de basecoat. Natuurlijk werd het oppervlak van m’n nagels gladder na gebruik van de basecoat, maar dat doet mijn €2,- kostende Essence basecoat ook. Het gaat mij er meer om dat m’n nagels sterker worden.
Wat ik wel merk, is dat m’n duimnagels na twee maanden eindelijk weer een wit randje krijgen. M’n duimnagels bleven maar splijten, maar nu is dat niet meer zo. Dus misschien ligt dit wel aan deze all in one base.

Prijs
Je betaalt ongeveer €13,50 voor de basecoat en €10,50 voor de kleur Allure. Essie kun je onder andere kopen bij de Etos.

Wat voor een kleur nagellak zou jij op je trouwdag dragen? Een opvallende kleur of naturel?

28 reacties op “ESSIE ALLURE & ALL IN ONE BASECOAT

  1. ik zou dan ook voor een mooi zacht kleurtje gaan!
    ik ben trouwens ook helemaal om als het om essie gaat, wat een fijne lakjes en mooie kleurtjes :)

  2. Ik vind Fiji een hele mooie kleur, wel een beetje opvallender dan deze kleur. Swatch op mijn blog, ik de denk zelf dat er een comment van jou tussen staat. Ik hou van Essie, jammer van de prijs.

  3. Wauw! Wat een prachtige kleur! De basecoat lijkt me ook heel fijn, als ik ooit ga trouwen wil ik ook een subtiele kleur nagellak, de aandacht moet naar mijn jurk gaan dan hoor, niet naar mijn nagels haha!

  4. Ten eerste zou ik niet weten waarom jij geen nagellakswatches zou moeten maken, je handen en nagels zien er naar mijn idee netjes verzorg en mooi uit! Verder ben ik echt fan van Essie lakjes. :)
    En welke nagellak ik op mijn bruiloft zou dragen, oh als ik eerlijk ben heb ik werkelijk geen idee! Trouwens is voor mij wel heel erg een ver-van-mijn-bed-show.

  5. Ik ben echt gek op de essie basecoats. En de lakjes! Misschien is het verschil van kwastje omdat de basecoats deel uitmaken van de saloncollectie? Die lakjes hebben namelijk een dunner kwastje dan de ‘drogisterij’-lakjes van Essie.

  6. Wauw ziet er mooi uit!
    Als je de all in one base alleen op je nagels hebt gedaan zien ze er al mooi en glimmend uit. En met dat kleurtje erover ook super !
    <3

  7. Fijn artikeltje! Essie nagellak is zeker heel fijn, ik hoor iedereen erover dat ze zolang blijven zitten. Die basecoat is echt prachtig, wat een mooi, naturel effect geeft dat! Elke cent waard ^_^

  8. Ik houd van Essie!
    Heb al zeker 20 kleurtjes :) Mijn favoriet blijft toch wel Tart Deco. Het is zo’n apart kleurtje, en omdat ik licht getint ben, knalt ie echt van m’n nagels! Mocht je van plan zijn nog een Essielakje te halen, kijk dan zeker even naar deze! ( op je nagels komt deze trouwens anders over dan in het flesje)
    Ik zou hem ook zo dragen op mijn bruiloft. Mensen kennen mij als iemand met knallende kleuren op m’n nagels, dus waarom anders doen als ik ga trouwen? Het enige dat ik anders zou overwegen is eeb mooie french manicure.
    De Allure vind ik mooi, maar ik zou hem zelf niet halen omdat ik weet dat ik hem nagenoeg nooit zal dragen.

    Liefs,

    Esmee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s