LEUKE LENTE FEITJES!

tumblr_mjpzio7Usd1qjxnl0o1_500

Bron: WeHeartit

Het is lente! Vandaag om 12.02 uur om precies te zijn. Alhoewel de snuuewvlokjes nog naar beneden dwarrelen, vond ik het tijd voor een aantal leuke lente feitjes. Om tóch in de stemming te komen! Etos deed onlangs onderzoek onder 800 Nederlandse vrouwen over van alles wat er met de lente te maken heeft. Ik vond de uitkomst erg leuk en wil deze leuke feitjes graag met je delen!

- Maar liefst driekwart van alle vrouwen voelt zich in de lente vrolijker dan in andere seizoenen.
- Het voorjaar is voor de helft van de vrouwen aanleiding voor meer vrolijke kleuren in haar uiterlijk.
- In het voorjaar varieert ruim een derde van de vrouwen erop los met trendy kleuren op haar nagels.
- De helft van de vrouwen kan niet wachten met een grondige voorjaarsschoonmaak.
-Eén op de drie vrouwen luidt het voorjaar graag in met een geheel nieuw uiterlijk.
- Eén op de vier in vrouwelijk Nederland flirt er tijdens het voorjaar lustig op los!

tumblr_lux1cuwtzg1qg2xooo1_500_large

Bron: WeHeartit

Top 5 favoriete beauty- en verzorgingsrituelen in de lente

- Sporten (55%)
- Benen ontharen (50%)
- Nagels lakken met nieuwe lentekleuren (34%)
- Een nieuw kapsel (33%)
- Voeten weer lente-proof maken met pedicure (30%)
y_large

Bron: WeHeartit

Beauty uitgaven in het voorjaar
Gemiddeld besteedt de Nederlandse vrouw €12.60 per maand aan make-up. Ik vind dit eigenlijk niet zo veel.
Daarnaast kiest de vrouw in de huidige crisis vaker voor make-up producten van een huismerk (46%). Voor 75% van de vrouwen is bij een goede prijs/kwaliteit verhouding het allerbelangrijkst bij de make-up keuze.
tumblr_mjsqrdCcG61qgwerro1_500_large

Bron: WeHeartit

Wat doe ik graag als de lente weer begint?
Voorjaarsschoonmaak
Die kriebels voor een grote schoonmaak beginnen nu al te komen. Ik ben (helaas) geen grote schoonmaak frique, maar op de één af andere manier moet ik iets doen zodra de eerste zonnestralen doorbreken. De ruiten zemen en alles ondersteboven halen. De ramen en deuren opengooien zonder te klappertanden.. Heerlijk!

Voeten verzorgen

Daarnaast is het weer tijd om m’n voeten de nodige verzorging te geven. Sorry voeten dat ik jullie een half jaar lang verwaarloosde. Haha, het scheelt niet veel of mijn nagellakresten van afgelopen zomer zitten nog op mijn teennagels.

Hallo, vrolijke kleuren nagellak!
Ook ga ik overstappen naar de zomerse kleuren nagellak. Nu draag ik nog een dieppaarse kleur, maar in de lente ben ik meer in de stemming voor felle kleuren! Vooral koraaltinten zullen mijn nagels sieren.
lente

Sjaal van de Etos voor maar €3,- (ook in andere kleur verkrijgbaar)

Kast opnieuw indelen
Ook ga ik mijn kast opnieuw ordenen. Winterkleding maakt plaats voor lente- en zomerkleding. Truien gaan naar de kelder. Ook mijn winterjassen zullen grotendeels naar de kelder verhuizen. Hallo mooie, leuke, vrolijk gekleurde wapperende lentejurkjes!
En nóg leuker: ik kan mijn mooie open pumps en wedges weer dragen! Zomerschoenen vind ik zoveel mooier dan winterschoenen. Tenminste, alleen als ik m’n voeten heb verzorgd natuurlijk ;).

Q: wat doe jij het liefst als de lente aanbreekt?

26 reacties op “LEUKE LENTE FEITJES!

  1. die 2 dagen 2 weken geleden dat de zon scheen heb ik al alles opengezet om te luchtten, echt lekker! nu blijf ik lekker binnen met die sneeuw!

  2. Oh, leuke inspiratie! ik kan niet wachten tot ik m’n hakjes en bloemen-, stippen- en gekleurde broeken weer aan kan! :o Ik vind blousejes altijd zo leuk!

  3. Wat een leuke lente feitjes :-) Ik herken wel een paar dingen: kast opruimen, opruimen&schoonmaken en het dragen van andere kleuren nagellak.

  4. Wow 12,50 is wel erg weinig! maar ik denk dat het wel klopt.. veel vriendinnen van mij kopen ook amper make-up, en ik daarintegen veel meer dus dan zou het gemiddeld wel weer kloppen haha :P En kast opnieuw indelen ga ik binnenkort ook maar eens doen!

  5. wat verrassend als het gaat om beauty !!
    zelf kan ik niet wachten tot ik zonder jas naar buiten kan met open schoentjes, heerlijk!! kom maar op met de terrasjes!

  6. Leuk artikel! Ik kan zelf niet wachten tot het zonnetje en de lentekleding weer uit de kast mag! Ik heb van ellende de lenteschoonmaak al gehouden, haha. Ik hoop dat het terrasweer zich snel laat zien!!

  7. Leuk artikel! :) Ik denk dat ik het gemiddelde wel flink omhoog schroef zeg, 12,50 per maand gemiddeld…. Ik vrees dat voor mij een aantal vrouwen niks moet kopen haha.
    In de lente vind ik het heerlijk hoe het ruikt. Ik zet daarom ook graag de ramen open en ga heerlijk schoonmaken! Het liefst gevolgd door een koffie op het terras (waar het dan stiekem nog net iets te koud is )

  8. Wat een leuk artikel om te lezen! Toevallig heb ik mijn voetjes gister laten doen en mijn kast vorige week een grote beurt gegeven :)

  9. haha idd, benen scheren!
    Ik ga zo blij zijn als ik terug met blote benen ga kunnen rondlopen. Of met tights zonder koud te hebben!

  10. nieuwe kleren kopen, kast schommelen (ruimte maken voor wat nieuws), total make over (epilatie, nagels, alles!) laat de zon maar komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s