GETEST: JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME DROOGSHAMPOO

Mijn zusje Amber was de winnares van de complete nieuwe lijn van John Frieda: Luxurious Volume. Deze lijn richt zich op zichtbaar volume en voelbaar zacht haar. M’n zusje vroeg of ik het leuk vond om de droogshampoo te testen. Ja natuurlijk vind ik dat leuk!
2013 maart-034Wat belooft de John Frieda Luxurious Volume Refresh Dry Shampoo?
“Perfectioneert je haarstyle als het gedurende de dag futloos wordt en vermindert vet haar. Het resultaat is een frisse volume boost tussen twee wasbeurten door. De ideale touch-up voor droog haar als je geen tijd meer hebt om je haar te wassen of als je haar gedurende dag begint in te zakken!
De formule geeft je haar opnieuw volume en creëert lift bij de haaraanzet door oliën en vetten te absorberen.”

Geen overdreven beloftes, maar precies wat ik van een droogshampoo verwacht.

Ingrediënten
tn_DSC_1491
Gebruiksaanwijzing
Zoals terug te vinden op de website van John Frieda: goed schudden voor gebruik en voor elke nieuwe spray. Gebruik op droog, gestyled haar, naar behoefte, gedurende de dag. Houd 10-15 cm van je haar. Houd je haar in delen omhoog en spray bij de aanzet in korte snelle sprays. Verspreid het fijne poeder in je haar met je vingers.

Het resultaat
Na braaf de gebruiksaanwijzing te volgen, zie je op de onderstaande foto het resultaat. Nu wil ik eerst nog kwijt dat het lang duurde voordat m’n haar vet werd. Het duurde té lang. Ik kon m’n haar maar liefst 5 (!!!) dagen niet wassen. En dit alles voor m’n blog ;).
2013 maart-033Mijn mening over de droogshampoo
Geur
De geur van deze droogshampoo is aangenaam. Ik moet denken aan een “net van de kapper”  geur. Al snel vervliegt deze geur.  Ik vind dat eigenlijk wel prima. Bij de droogshampoo van Batiste vond ik de geur te overheersend namelijk.
tn_DSC_1492De verpakking
De verpakking vind ik mooi en werkt ook praktisch. Met het spuitmondje kun je heel gedoseerd werken. Ik weet dat veel droogshampoo’s zo’n spuitmondje hebben, maar het valt me op dat je met deze van John Frieda heel nauwkeurig te werk kunt gaan.

Er kleeft wel een nadeel aan het spuitmondje. Op de bovenstaande foto zie je het spuitmondje na één keer gebruik. Helaas ontsnapte er de eerste keer meteen al drijfgas samen met wat droogshampoo. Ik kon het alleen tegenhouden door het tuutje eraf te halen en er weer opnieuw op te zetten. Geen idee of dit vaker voorkomt bij deze John Frieda droogshampoo.

Het directe resultaat
Na gebruik ziet m’n haar er inderdaad niet meer vettig uit. Helaas is het volume ver te zoeken. Nu heb ik van mezelf fijn, dun haar met weinig volume. Precies waar de droogshampoo voor bedoeld is. Blijkbaar werkt het dan toch niet voor mijn haar type.
M’n haar is daarentegen wel lekker zacht!

Het resultaat na één uur
Na een uur begint m’n haar weer wat vetter te worden. Erg jammer. Ik wil minimaal een halve dag plezier hebben van de droogshampoo, zoals bij de Osis+ Refresh Dust wél het geval is.

Het feit dat ik niet veel volume krijg en dat m’n haar naar een uur weer vettig is, zegt me al genoeg. Ik zal deze droogshampoo niet zelf kopen.

Waar kun je de droogshampoo van John Frieda kopen?
De droogshampoo is te koop bij drogisterijen en online bij bijvoorbeeld Bol.com voor €8,99.

Q: Gebruik jij vaak droogshampoo?

22 reacties op “GETEST: JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME DROOGSHAMPOO

 1. Jammer dat hij vetter word ;(

 2. Ik heb nog nooit een droogshampoo geprobeerd en het concept vind ik ook zo raar. Hoe kan je nou schoner haar krijgen door er extra troep in te spuiten? Dit is blijkbaar ook geen topproduct. Nee, ik stap wel gewoon onder de douche ;).

 3. Fijn dat we je review hebben gelezen! Zelf gebruik ik af en toe de droogshampoo van Andrélon, maar ik houd liever mijn hoofd even onder de kraan omdat het vettige vaak snel weer terugkomt na het gebruik van een droogshampoo.

 4. bedankt voor de review! Want ik moet zeggen dat ik de resultaten van de droogshampoo niet heel geweldig vind, terwijl de prijs vrij hoog ligt.
  ps: klein typfoutje. Er staat in de laatste alinea dat je haar ‘naar’ een uur weer vettig is ipv ‘na’.

 5. Jammer dat het geen positief resultaat oplevert.
  Ik heb nog nooit een droogshampoo gekocht.
  Maar nu weet ik dat ik die van John Frieda in ieder geval niet moet proberen.

 6. Jammer dat deze droogshampoo tegenvalt Zelf heb ik een droogshampoo, speciaal voor brunettes, van Lee Stafford en die geeft behoorlijk wat volume
  en heeft ook zon lekker typisch kapper geurtje.

 7. Jammer dat het maar voor even is, want vette lokken zijn niet charmant. Zelf zit ik regelmatig aan mijn haar als het los is, als ik dan de shampoo gebruik, moet het wel hardnekkig zijn. :p Too bad!

 8. Wat t beste werkt is talkpoeder.

  Wrijf dit uit in je handen, voeg nog een beetje aan je handen toe en haal je handen door je haar. Afhankelijk van de lengte en dikte herhalen en weg vet haar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s