CLINIQUE SUPERBALANCED POWDER MAKEUP SPF 15 REVIEW

tn_DSC_1073Toen ik in de Sephora zocht naar een minerale foundation, wees de verkoopster mij op de Clinique Superbalanced Powder Make-up. Zonder enige twijfel rekende ik de poeder af, zonder van tevoren uitbreid reviews te lezen op internet. Achteraf ben ik verbaasd. Hoe kon ik zóveel geld (€41,-, met korting ongeveer €30,-) in één keer uitgeven? Ik zeg één ding: verpakking. Kijk en geniet van dit wonderschone pareltje :).

Eerste indruk
tn_DSC_1075
De verpakking van deze poeder vind ik zó mooi. Echt om bij weg te zwijmelen. De deksel heeft een metallic finish, waardoor de deksel meteen als spiegel dient.
tn_DSC_1081De binnenkant vind ik nóg mooier. Ook de binnenkant van de deksel kun je als spiegel gebruiken. Omdat deze poeder met een draaisysteem werkt, maak je de spiegel niet snel vies. Handig!
Als extraatje zit er een anti-bacteriële kwast bij inbegrepen. Deze kwast prikt redelijk, dus ik gebruik thuis liever mijn eigen Zoeva Kabuki Brush. Voor onderweg is deze bijgeleverde kwast ideaal. Geeft ook iets meer dekking vergeleken met mijn Kabuki Brush en de kleine hoekjes in m’n gezicht (zoals bij de neus) zijn ook beter te bereiken.

Maar zeg nou zelf, is het geen pareltje :)?

Wat zegt Clinque over de Superbalanced Powder Makeup?

tn_DSC_1077De informatie zoals terug te vinden op de website van Clinique:
“Smart technologie zorgt voor een comfortabel gevoel op de droge delen en houdt het glimmen van de vettere delen onder controle. 

Schraper voorkomt verspilling en geeft met iedere draai huidbeschermende vitamines af. Vers geschraapte mineraalpoeder hecht zich gelijkmatig aan de huid. 
Blijft tot acht uur lang zitten. Geleverd met anti-bacteriële kwast.

Huidtypes: Alle Huidtypes

Formule: Losse poeder
Dekking: Transparant tot middelmatig
Voordelen: Minerale poeder houdt de gecombineerde huid in evenwicht”

Wat Clinique over de poeder zegt vind ik heel bescheiden. Vooral dat de poeder tot 8 uur blijft zitten vind ik bescheiden. Bescheidenheid siert de mens en in dit geval ook het product. Het maakt mij juist extra benieuwd.
tn_DSC_1078Ik schrok van de beschrijving op de verpakking zelf. Daar staat namelijk dat de poeder voor een droge gecombineerde huid geschikt is. Ik heb echter een droge tot normale huid met totaal geen vette gedeeltes. Dat de verkoopster mij deze aanraadde vond ik achteraf gezien een beetje apart. Maar op de website van Clinique staat dus dat de poeder geschikt is voor alle huidtypes. Tegenstrijdig, toch?

Ingrediënten Clinique Superbalanced Powder Makeup
tn_DSC_1080
Wat, talk als eerste ingrediënt? Minerale make-up is juist talkvrij! Dat er talk inzit kan voor velen een nadeel zijn. Het kan namelijk de poriën verstoppen. Ik ondervind er gelukkig nooit problemen mee. Toch kan het wel dat de poeder talk bevat, op de verpakking staat namelijk dat de poeder mineraalrijk is en niet 100% minerale poeder is. Toch vind ik het een teleurstelling dat talk bovenaan de lijst staan. Dit betekent dat talk het meeste voorkomt in deze poeder.

Hoe te gebruiken?
tn_DSC_1082

  • Draai de schraper met de klok mee en stop bij de eerste markering om voldoende verse poeder te schrapen voor een applicatie voor het hele gezicht.
  • Dip de kwast in het poeder en tik zacht om overtollig poeder te verwijderen.
  • Breng aan over gezicht tot de gewenste dekking.
  • Eén klik is voldoende voor applicatie voor het hele gezicht.

Op de witte rand zie je streepjes. Bij de deksel zit een pijltje. Zo weet je precies wat ze bedoelen met één klik. Een keer draaien naar het volgende streepje en je hebt genoeg poeder. Zelf hoef ik maar de helft daarvan te draaien voor een voldoende dekking.
Ik vind dit draaisysteem ontzettend origineel en maakt mijn make-up routine nog leuker dan het al is.

De swatches
2013 februari1-0092013 februari2-0052013 februari1-008tn_DSC_1262Wat vind ik van de Clinique Superbalanced Powder Makeup?
Finish
Als eerste wil ik héél graag iets kwijt over de finish. De finish is zó ontzettend mooi! Op de foto komt het helaas niet goed over. Zo natuurlijk heb ik het nog nooit meegemaakt. De poeder heeft een matte finish, maar laat de huid wel stralen. Het oogt toch nog net iets natuurlijker dan de Hema True Mineral Powder, dus ik grijp net iets sneller naar deze poeder.
Ik denk dat deze poeder geschikt is voor elk huidtype. Ik heb een droge tot normale huid, maar zolang ik een dagcrème ervoor aanbreng is het ook ideaal voor mijn huidtype.

Dekking
De dekking is transparant tot medium, wat Clinique ook noemt op de verpakking. De dekking die je zit op de foto is van een halve draai en geeft een medium dekking. Alle roodheid, oneffenheden en kleine adertjes zijn uit m’n gezicht verdwenen. Toch blijven de meest opvallende moedervlekjes zichtbaar en dat vind ik juist mooi.
De poeder gaat niet in de kleine lijntjes zitten en laat de poriën niet groter lijken en benadrukt gelukkig niet de kleine donshaartjes in het gezicht. Dat heb ik soms met poeders, maar bij deze van Clinique is dit gelukkig niet het geval.

Uithoudingsvermogen
Zonder primer blijft de poeder bij mij tot wel 8 uur lang goed zitten. Met primer zelfs langer, tot wel 12 uur. Het is wel zo dat poeders en foundations altijd lang blijven zitten bij mij vanwege mijn droge tot normale huid. Heb je een gemengde huid, dan denk ik dat deze poeder het ook lang volhoudt vanwege het absorberende vermogen.

Waar te koop?
De Clinique Superbalanced Powder Makeup kun je kopen bij de Sephora, drogisterijen en online. Verkoopprijs ligt rond de €36,50. Maar met een goede aanbieding bij bijvoorbeeld Sephora of Douglas, kun je de poeder ook voor een zachter prijsje aanschaffen.

Q: Zou jij €35,- voor een goede foundation of poeder betalen?

37 reacties op “CLINIQUE SUPERBALANCED POWDER MAKEUP SPF 15 REVIEW

  1. Ziet er prachtig uit en mooi dekkend. Inderdaad jammer dat talk als eerste ingrediënt staat. Dat zou ik voor mijn huid niet snel aan durven.
    Mooie uitgebreide review heb je erover gemaakt :)

  2. Hij ziet er erg mooi uit. Ik weet eigenlijk niet of ik er zoveel geld voor betalen. Misschien wel als ik hem echt heel goed bij mezelf zou zien staan (:

  3. Zeker wel, ik betaal gemakkelijk veel geld voor een goede foundation. En die van clinique vind ik erg goed, maar jammer genoeg zijn alle kleuren die ze in België verkopen veel te donker voor mij, dus ik kan ‘ze alleen in de zomer gebruiken.

  4. Clinique vind ik erg fijn! Deze poeder ziet er erg mooi uit op de foto’s! De mascara’s en blush zijn ook heel fijn. Ze hebben nu bij Douglas 20% korting op Clinique.

  5. Hij staat je mooi! Mijn huid is gecombineerd tot vet en ik heb deze poeder ook en ben er ook helemaal weg van! Prima dekking, mooie finish, blijft lang zitten en het ziet er toch natuurlijk uit. Hij is wel wat duurder, maar ik zou hem zeker opnieuw aanschaffen.

  6. Ik vind het veel geld, maar hij ziet er dan ook zo goed uit, op de foto lijkt hij heel goed te dekken, want eigenlijk wonderlijk is voor een poeder, ik ben een vloeibaar lover. Ik gaf al 27€ voor een Fix bij mac, dus 30€ voor dit product zou nog wel iets zijn dat ik zou doen

  7. Clinique vind ik erg fijn! Deze poeder ziet er erg mooi uit op de foto’s! De mascara’s en blush zijn ook heel fijn. Ze hebben nu bij Douglas 20% korting op Clinique.

  8. Wat ziet hij er prachtig uit! :) Echt wauw! Fijne review ook. En 8 uur lang blijven zitten vind ik lang! Ik zou het alleen niet voor een poeder betalen.. Erg duur.

  9. Het resultaat is zeker heel mooi en natuurlijk. Heerlijk zo’n impuls aankoop die ook nog eens goed uitpakt ;-) Wat ‘n mazzel! De verpakking is inderdaad heel erg mooi.

  10. Dit ziet er erg mooi uit! Maar over het algemeen is poeder echt te droog voor mijn droge huid. Ik houd het daarom maar bij vloeibare foundation.

  11. Wauw het resultaat ziet er echt goed uit! Misschien een beetje prijzig, maar is het denk ik wel waard. Deze komt op m’n wishlist te staan ^^

  12. Ik houd echt van Clinique, ik heb mijn hele dag routine daar van. Alleen jammer dat het zo duur is. De poeder geeft echt wel een verbazingwekkend mooi effect!

  13. Wow, wat een mooi effect geeft deze poeder aan je huid! Echt heel mooi en natuurlijk. Ik zou zo 35 euro uitgeven voor een goede poeder, en ben bang dat dat ook moet want mijn favoriete poeder is van Sephora en is overal uitverkocht in mijn kleur (zelfs voor de uitverkoop begon). Ondanks de talg lijkt dit me wel een fijne poeder.

  14. Kwaliteit vind ik erg belangrijk als het om sommige (make- up) producten gaat.
    Je betaalt vaak een hoop voor high end merken, maar je krijgt er ook wel wat voor terug!

  15. Klinkt als een goede aankoop:)
    Ziet er ook ontzettend mooi uit op je huid!
    Droogt het je huid niet uit? Ik heb gauwer de nijging om een vloeibare foundation te kopen in plaats van een poeder foundation omdat mijn huid vaak redelijk vochtarm en droog is waardoor ik bang ben dat poederfoundation mijn huid uitdroogt.

  16. Ja, zou ik zeker doen, ik gebruik deze zelfde poeder namelijk al een paar jaar :)
    En je doet minimaal een jaar met deze verpakking en dan haal je dat geld er makkelijk weer uit!
    Ik heb zelf een gemengde tot vette huid en dit is een van de weinige poeders die mijn huid accepteert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s