ZOEVA MINERAL SHEER BLUSH

tn_DSC_0708Misschien valt het je ondertussen op dat ik dol ben op het Duitse merk Zoeva. In hun webshop botste ik op vijf mooie blushes genaamd Mineral Sheer Blushes. Vooral het woord “mineral” sprak me aan. Ik begin minerale make-up namelijk met de dag meer te waarderen. Een minerale blush kon natuurlijk dan niet ontbreken in m’n make-up stash.

Je raadt het al, ondertussen ben ik twee Mineral Sheer Blushes van Zoeva rijker: Hint of Rose en Soft Romance. Vandaag een review en de swatches. Daarnaast ook wat achtergrondinformatie over minerale make-up!

Wat zegt Zoeva over de Sheer Mineral Blush?
“Bloos mooi. De Zoeva Mineral Sheer Blush laat je jukbeenderen stralen in mooie zachte tinten en geeft je een frisse look. De collectie van losse, langhoudende minerale blushes in vijf perzik, korale en rozige tinten geeft je jukbeenderen een gezonde en natuurlijke gloed. De 100% minerale formule is makkelijk om te blenden, fijn en geschikt voor elk huidtype. Dit minerale make-up product is vrij van parabenen, kalk en parfum.”

Omschrijving klinkt erg goed! Gelukkig heb ik geen gevoelige huid, maar ik denk dat veel dames met een gevoelige huid dol zijn op deze omschrijving. Geen parfum, geen parabenen en 100% mineralen: super fijn!

Voordeel van minerale make-up
- Weinig kans op allergische reacties: minerale make-up bevat geen cheminsche bestanddelen
- UVA- en UVB-bescherming
- Blijven goed zitten
- Weerkaatst licht: daardoor lijk je jonger. Ideaal voor dames boven de 40.
- Onstekingsremmend: Titanium dioxide en zink oxide hebben een ontstekingsremmende werking. Fijn voor dames met acné.
Vastleggen in volledig scherm 11-2-2013 05324.bmpDe beschikbare kleuren van boven en met de klok mee:
- Peach Bouquet
- Fiesta Forever
- Hint of Rose
- Afternoon Delights
- Soft Romance

Ingrediënten Zoeva Mineral Sheer Blush
Ingredients/Inhaltsstoffe: [+/- Mica, CI 77891, CI 77742, CI 77491, CI 77492, CI 75470, CI 77499, CI 77007, Tin Oxide]

tn_DSC_0721Eerste indruk
De blush zit in een transparant doosje van plastic. Op de zwarte draaideksel staat “Zoeva” met witte letters. Dat is trouwens het nieuwe logo van Zoeva.
De verpakking oogt strak. Ik houd persoonlijk van zwarte verpakkingen. Wat mij betreft mocht de deksel ook transparant zijn, want nu moet je het doosje altijd even omdraaien om te zien met welke kleur je te maken hebt. En dat is niet altijd handig aangezien er dan blush door de gaatjes heen komt.

De blushes zitten trouwens ook in een kartonnen doosje, maar deze had ik per ongeluk al weggegooid. Op het doosje vind je de naam van de blush en de ingrediënten.

tn_DSC_0724tn_DSC_0725Op de onderkant vind je de naam van de blush. Voor de rest niet veel bijzonders.

Inhoud
In elke doosje zit 2,5 gram. Het klinkt zo weinig, maar je hebt maar weinig poeder nodig.

Soft Romance (foto met flits)

tn_DSC_0712Soft Romance is een lichte perzik kleurige blush met subtiele rosé kleurige shimmer.

Hint of Rose (foto met flits)
tn_DSC_0713
Hint of Rose heeft een oudroze kleur en heeft een héél subtiele rosé- en frosty kleurige shimmer. De shimmer is zo subtiel, dat de blush zelf naar mat neigt, maar weerkaatst wel net dat kleine beetje licht dankzij de subtiele shimmer.

Swatches
Zonder flits:
tn_DSC_0716
links Soft Romance, rechts Hint of Rose

Met flits:
tn_DSC_0718links Soft Romance, rechts Hint of Rose

Wat vind ik van de Zoeva Sheer Mineral Blush?
Nu ik de swatches zo bekijk ben ik in eerste instantie niet enorm onder de indruk. Gewoon een blush zoals vele anderen. Maar daar blijft het niet bij. Ik merk namelijk veel verschil met aanbrengen in vergelijking met blushes in vaste vorm. Het voelt zó heerlijk zacht aan met aanbrengen! Zeker in combinatie met m’n nieuwe Real Techniques Blush Brush (staat bovenaan op de foto).

Het gebeurt mij wel eens bij blushes in vaste vorm dat ik strepen krijg op m’n gezicht (ja, ik poeder af na m’n foundation). Of dat de blush wat onregelmatig lijkt. Maar ook dat ik in één keer teveel aanbreng en pas later erachter kom dat ik rondloop als een clown.
Met de Mineral Sheer Blush heb ik tot nu toe nog geen last gehad van de bovengenoemde “problemen”. Deze blush oogt echt super natuurlijk. De kans op het maken van blush-blunders is met deze blush vele malen kleiner.

Voor de swatches bracht ik trouwens redelijk wat blush aan. Op je jukbeenderen kun je dus veel subtieler beginnen en langzaam aan opbouwen tot de gewenste intensiteit. De blush is daarom geschikt voor iedere huidskleur. Misschien zijn deze twee kleuren wel iets te sheer voor de dames met een donkere huidskleur. Dan zou Peach Bouquet of Afternoon Delight denk ik geschikter zijn.
Een diep paarse plum kleur zou voor dames met een donkere huid een goede aanvulling zijn op het assortiment.

Full Face foto
tn_DSC_0644Soft Romance

tn_DSC_0698Hint of Rose (+ de Skin Mineralize Skinfinish highlighter van MAC in Soft and Gentle)

Pluspunten
+ 100% mineralen: geschikt voor de meest gevoelige huid
+ goed op te bouwen in intensiteit: geschikt voor alle huidskleuren

Minpunten
- beschikbaarheid: alleen via de website van Zoeva te verkrijgen
- verpakking: geen transparante deksel

Waar te koop?
De Mineral Sheer Blush kun je alleen online kopen via de webshop van Zoeva. De blush kost €4,50 per stuk (houd rekening met €5,50 verzendkosten). Betalen kan met Paypal en creditcard.

Tip: bekijk voor de zekerheid swatches van de overige kleuren via andere blogs. De kleuren op de website wijken namelijk af van de werkelijkheid.

Hierbij de swatches van de overige kleuren. Ik kon het niet laten om de set compleet te maken.
Zoeva mineral sheer blush peach bouquet, fiesta forever, afternoon delight

Q: Wat voor een soort blush gebruik je het liefste: compact, crème of losse poeder?

29 reacties op “ZOEVA MINERAL SHEER BLUSH

  1. Ziet er erg mooi uit! Ik gebruik meestal een compacte blush. Ik ben altijd bang dat het anders overal zit hihi.

  2. Mooie blushes, soft romance vind ik erg mooi. Staa je erg mooi. Ik vind de glans zo mooi van minerale blushes. Die is veel intenser dan blushes in vaste vorm vind ik. Qua gemak gebruik ik het liefst compact blush, maar minerale blush (ik heb een paar ‘samples’ van mineralissima) als ik wat meer tijd heb. Ik krijg ineens de kriebels om ze weer eens te gebruiken ;-)

  3. Mooi! Leuke prijs ook. Zelf gebruik ik de laatste tijd steeds meer losse poeders maar de compacte blushes van clinique vind ik ook erg fijn.

  4. Prachtige kleurtjes! Zelf gebruik ik een compacte blush, omdat ik ‘s ochtends vaak haast heb en geen tijd heb om met losse poeder in de weer te gaan. Ook lijkt het me best wel onhandig, maar misschien moet ik het toch maar eens proberen, want het resultaat is wel heel mooi.

  5. Soft Romance ziet er heel mooi uit! De andere zien er ook goed uit. Ik heb zelf (voor zover ik weet haha) geen losse poeder blush.

  6. Pingback: LOOK MET URBAN DECAY NAKED 2: HINT OF GOLD | BeautyFrique

  7. Soft Romance is helemaal mijn ding. Maar mijn huid is al zo droog, dus ik gebruik liever vloeibare blushes. Anders droog ik mijn huid nog meer uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s