DIY DUO OOGSCHADUW – KAPOTTE OOGSCHADUW REPAREREN – PIGMENTEN PRESSEN

Hou je vast, dit is mijn meest creatieve DIY (Do It Yourself) tot nu toe! Maar ook deze DIY is gelukkig erg makkelijk en goedkoop. Het idee ontstond uit pure noodzaak: ik moést af van die vervelende glitteroogschaduw uit het Too Faced Natural Eye Palette. Maar ik wilde de oogschaduw niet weggooien. En een lelijk gat in mijn palette vond ik geen strak plan. Kijk mee naar wat mijn oplossing was!

Driedubbele DIY
Deze DIY is handig voor meerdere toepassingen. Is je blush of oogschaduw gebroken? Die kun je maken na deze DIY. Heb je losse pigment en gebruik je deze nooit? Dan kun je ze pressen tot een vaste vorm na deze DIY. Ik zal nu uitleggen hoe je een eigen duo oogschaduw kunt maken. De stappen zijn hetzelfde!

De benodigdheden
tn_DSC_1830- Gedenatureerde alcohol 90 %. Te koop bij de Etos voor ongeveer €1,50
- Oogschaduwpaletten of een lege oogschaduw pan
- Een bakje
- Een theelepel
- Een stuk karton
- Een schaar
- Genoeg schoon (keuken)papier

Stap voor stap uitleg
Als eerste heb je een lege pan nodig. Ik heb deze niet, dus ik schraap de oogschaduw uit een oud H&M oogschaduw palette  (van slechte kwaliteit):
tn_DSC_1832Met de achterkant van het theelepeltje schraap je de oogschaduw uit de pan totdat deze leeg is. Deze oogschaduw ga ik niet gebruiken dus heb ik in de prullenbak gegooid.
tn_DSC_1834Knip met een schaar een stuk uit karton ter grootte van de pan:
tn_DSC_1836Schraap de oogschaduw van de ene pan in de ander. Ik werd gek van de kleur Nude Beach uit het Too Faced Natural Eye palette. Maar omdat het kostbare oogschaduw is, wilde ik het niet weggooien zoals die van de H&M. Nude Beach krijgt dus een plekje in het H&M oogschaduw palette:
tn_DSC_1838Schenk wat alcohol in het theelepeltje en druppel voorzichtig een aantal druppel over de oogschaduw heen:
tn_DSC_1840Leg vervolgens een stukje schoon papier over de oogschaduw heen. Vervolgens pak je het stukje karton en leg die in de pan met het stuk papier ertussen. Druk met je vingers in de pan. Het papier zuigt een groot gedeelte van de alcohol op. Het resultaat:
tn_DSC_1842De overige helft van Nude Beach schraap ik uit in een bakje wat ik daarvoor al had klaargelegd.

Tot hier ben je eigenlijk klaar voor als je een kapotte blush of oogschaduw moet repareren. Of als je losse pigment wilt pressen tot een vaste oogschaduw. Gewoon wat alcohol erbij druppen, pressen en klaar!

Op naar het maken van de duo oogschaduw
Maar ik wil verder gaan. Een leeg gat in mijn Too Faced palette is lelijk. Dus besloot ik in die lege pan waarin eerst Nude Beach zat, om te toveren tot een duo oogschaduw!

De slachtoffers zijn Snakebite en Suspect. Maar wees niet bang, dit zijn kleuren uit een neppe Urban Decay Naked 2 die ik via Ebay kocht (was natuurlijk niet de bedoeling).
tn_DSC_1849

Knip een stuk karton ter grootte van de pan. Vouw deze dubbel en leg het in de pan zoals je ziet op de onderstaande afbeelding:
tn_DSC_1852Daarna schraap je de oogschaduw uit het palette en doe het meteen in de lege pan. Je kunt ook eerst de oogschaduw in een bakje doen en alles fijn verpulveren. Maar zoals ik het deed lukte het ook prima:
tn_DSC_1853Druppel er weer alcohol bij, pressen met een stukje papier ertussen en je krijgt het onderstaande resultaat:
tn_DSC_1855Nu kan de andere helft gevuld worden. Leg het kartonnetje neer zoals op de onderstaande foto:
tn_DSC_1857Schraap de volgende kleur erbij. Het karton voorkomt dat de oogschaduw bij de andere helft terecht komt:
tn_DSC_1858Weer alcohol erbij druppen, pressen met een stuk papier en je krijgt het onderstaande resultaat:
tn_DSC_1860Tadaaaa, daar is je zelfgemaakte oogschaduw duo. Oké, ik moet de pan nog wel goed vastlijmen om het geheel wat mooier te maken. Maar zie m’n zelfgemaakte oogschaduwduo (zeg ik trots):
tn_DSC_1862De rest van die grove glitterige Nude Beach deed ik in het neppe Urban Decay palette. Ik wilde niets van deze kostbare oogschaduw verspillen namelijk. Het eindresultaat:
tn_DSC_1865 De laatste puntjes op de “i”
Nu de oogschaduws een nieuw onderkomen hebben gevonden, moet je ze even wat rust gunnen. Laat ze dus 24 uur drogen. Daarna kun je genieten van je oogschaduw. Het fijne: ze zijn nog net zo goed gepigmenteerd als ervoor. En wees niet bang voor de alcohol, deze verdampt namelijk!

Een off topic vraag. Wat vind je fijner in een artikel wat betreft leesbaarheid: eerst een afbeelding en dan uitleg over de afbeelding? Of eerst de tekst en daaronder de afbeelding? Ik vind zelf eerst de tekst en dan een afbeelding fijn, maar mijn logica is vaak niet gemiddeld ;)?

32 reacties op “DIY DUO OOGSCHADUW – KAPOTTE OOGSCHADUW REPAREREN – PIGMENTEN PRESSEN

 1. Erg leuk gedaan :D! Super handig.

 2. Ik vind eerst de afbeelding en dan de tekst fijner, zo doe ik het ook op mijn eigen blog eindelijk. Maar echt heel tof bedacht dit zeg!

 3. Handige DIY.
  Persoonlijk vind ik ook eerst de tekst en vervolgens de foto handiger.
  Eerst lees je de beschrijving en vervolgens krijg je daar een beeld bij.

 4. Wat leuk gedaan! En wat handig!
  Ik vind zelf eerst een afbeelding dan de tekst handiger. Maar het is ieders voor zich natuurlijk. Ik vind het in ieder geval duidelijk genoeg.. :-)

 5. Wat super leuk gedaan, en dat voor een eerste DIY! Echt heel leuk! Ik vind het fijn om eerst de foto te zien en dan de tekst!

 6. Handig! Ik vind het handiger om eerst te lezen en dan te zien. Je ziet op de homepage toch al eerst een foto en dan vind ik het leuker om eerst de beschrijving te lezen en vervolgens de foto’s

 7. ik kreeg bijna een hartaanval! best dat je schreef dat het om een fake urban decay ging ;-)))) leuke post!

 8. Haha, ik dacht eerst dat je uit je echte Naked palette ging schrapen! Ik wilde je al tegenhouden door de laptop heen, haha. Wat een leuke diy, echt goed bedacht!

 9. Leuk artikel!
  Eerst afbeelding, dan tekst. Zodat je eerst een blik kan werpen op de afbeelding om een indruk te krijgen van waar de tekst over gaat. En tijdens het lezen kun je dan naar boven kijken, naar de bijbehorende afbeelding. Dit kijkt rustiger dan wanneer je ‘extra’ naar beneden moet scrollen voor de afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s