HOLY GRAIL: OLAZ REGENERIST

De Olaz Regenerist gezichtsverzorging gebruik ik nu minimaal twee jaar. Ik was verbaasd dat er nog geen artikel over mijn holy grail online stond. Tijd voor wat aandacht!

Olaz Regenerist volgens Olaz
“De Olaz Regenerist lijn biedt geavanceerde anti-verouderings huidverzorgingsproducten die helpen het uiterlijk van de huid te regenereren en te zorgen voor een zichtbaar jongere huid zonder drastische maatregelen*.
Na slechts een paar weken ervaar je al een jonger uitziende huid! Specifiek ontwikkeld en samengesteld met een boost van krachtige ingredi√ęnten, zoals ons exclusieve Olaz amino-peptide complex, en hydraterende ingredi√ęnten, zoals pro-vitamine B5 en glycerine. Regenerist zorgt niet alleen voor een egalere en steviger uitziende huid maar draagt ook bij aan een snelle regeneratie van de huid en verbetert de natuurlijke vochtbarri√®re van de huid.
*Resultaat staat niet gelijk aan medische ingrepen

Het klinkt alsof deze lijn vooral bestemd is voor de rijpere huid. Maar ik ben er van overtuigd dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met smeren. En zo begon ik ongeveer vijf jaar geleden elke dag trouw met een dagcrème  Na een aantal jaar ontdekte ik de Regenerist lijn en sindsdien wil ik niet meer zonder!
pgol08.2b-olaz-regenerist-xmasDe Regenerist lijn
De Regenerist lijn bestaat uit twaalf verschillende producten zoals (dag)¬†cr√®mes¬†en (oog)serums. Binnen de Regenerist lijn maakt Olaz ook onderscheid tussen de witte verpakkingen en rode verpakkingen. Ik gebruik zelf de rode verpakking. Het precieze verschil in kleur weet ik niet. Al weet ik wel dat de rode lijn binnen de Regenerist lijn ongeveer ‚ā¨10,- duurder is.

Op naar de crèmes die ik al zó lang gebruik!

Olaz Regenerist egale gezichtscrème & 3 zone super serum
tn_DSC_1711De verpakking vind ik er mooi uitzien. Vooral het serum springt in het oog met de metalen finish dop. 
tn_DSC_1717tn_DSC_1718De¬†cr√®me (links)¬†en het serum (rechts) bevatten beiden een pompflacon. Dit werkt erg hygi√ęnisch! Bij het serum kun je de dop eraf draaien. Voordeel is dat je zo de laatste restjes kunt gebruiken, oftewel een week extra plezier van het serum.

Olaz Regenerist egale gezichtscreme
tn_DSC_1714Ingredi√ęnten Olaz Regenerist Egale Gezichtscreme
aqua, homosalate, glycerin, niacinamide, butyl methoxydibenzolmethane, isopropyl lauroyl sarcosinate, octocrylene, nylon-12, phenylbenzimidazole sulfonic acid,dimethicone, isopropyl isostearate, triethanolamine, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, palmitoyl pentapeptide-4, panthenol, tocopherol, tocopheryl acetate, camellia sinensis leaf extract, dimethiconol, cetearyl glucoside, isohexadecane, pentylene glycol, sodium ascorbyl phosphate, titanium dioxide, peg-100 stearate, sorbitan stearate, lodopropynyl butycarbamate, peg-4, peg-4 dilaurate, peg-4 laurate, allantoin, carbomer, carnosine, stearyl alcohol, cetyl alcohol, benzyl alcohol, behenyl alcohol, cetearyl alcohol, arachidy alcohol, myristyl alcohol, ammonium polyacrylate, polysorbate 80, stearic acid, bht, disodium edta, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, parfum, butylphenyl methypropional, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool

Mijn mening
Deze¬†cr√®me¬†gebruik ik alleen ‘s ochtends. Voor de beste werking kun je het serum (wat zo aan bod komt) eerst aanbrengen. Ik sla ‘s ochtends het aanbrengen van serum over. Anders bl√≠jf ik bezig met smeren (lees: daarna nog gezichtsprimer, foundation, concealer, afpoederen).

De reden dat ik deze crème gebruik is om rimpels te voorkomen. Het is sowieso beter om begin twintiger jaren te beginnen met een anti-rimpel crème. Tenminste, deze informatie vliegt me overal om de oren.  Beter voorkomen dan genezen. Ik kan nu natuurlijk nog niets zeggen over de werking wat betreft rimpels. Vraag dit me maar over 15 jaar ;).
tn_DSC_1736De gezichtscrème heeft een redelijk dikke substantie. Ik heb een droge tot normale huid en na 5-10 minuten is de crème volledig geabsorbeerd. Daarna kan ik aan de slag met de volgende stappen in mijn dagelijkse make-up routine. Ik merk dat mijn huid veel minder droog is na een lange tijd deze crème te gebruiken.

Een pluspunt is dat deze crème SPF 30 bevat. Voor mijn huidtype is dit meer dan voldoende bescherming!

De geur vind ik hemels lekker! Het ruikt erg luxe. Een frisse geur is het niet te noemen, maar het doet me denken aan een luxe variant van pas gewassen was. Niet te overheersend, maar subtiel. Al snel ruik je de geur niet meer. Dat vind ik juist prettig bij een crème! Alleen al vanwege de geur wordt ik elke ochtend blij.

Olaz Regenerist 3 zone super serum
tn_DSC_1716
Ingredi√ęnten Olaz Regenerist 3 zone super serum
aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, niacinamide, aluminum starch octenylsuccinate, dimethicone, panthenol, dimethicone crosspolymer, polyethylene, palmitoyl pentapeptide-4, sodium hyaluronate, camelia sinensis extract, tocopheryl acetate, carnosine, butylene glycol, allantoin, mica, dimethiconol, tocopherol, polyacrylamide, c13-14 isoparaffin, laureth-4, laureth-7, citric acid, benzyl alcohol, peg-100 stearate, dmdm hydantoin, methylparaben, bht, disodium edta, tin oxide, titanium dioxide, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, iodopropynyl butylcarbamate, limonene, linalool

Mijn mening
Het serum gebruik ik ‘s avonds voordat ik ga slapen. Ik smeer het serum op m’n gezicht, hals en¬†decollet√©. Ik gebruik dan voor de rest geen¬†nachtcr√®me. Alhoewel ik in de winter merk dat mijn (droge tot normale) huid wel wat extra verzorging kan gebruiken, blijf ik trouw aan alleen dit serum voor ‘s nachts.
tn_DSC_1738De substantie van het serum is wat dunner vergeleken met de gezichtscr√®me. Daardoor trekt het serum sneller in: binnen 2-5 minuten. Het viel me overigens nu pas op dat het serum een hele subtiele peachy shimmer bevat (ik smeer het namelijk allen ‘s avonds op). Gelukkig is de shimmer zo subtiel dat deze niet opvalt in het zonlicht.

E√©n van de redenen waarom ik zo’n fan ben van dit serum: het serum laat m’n huid ontzettend zijdezacht aanvoelen. Dit gevoel komt vanwege de siliconen die in het serum zitten. Ik heb daar geen problemen mee.

Het serum ruikt hetzelfde als de gezichtscrème: naar een luxe variant van wasverzachter.

Het effect na lange tijd gebruik
Alhoewel ik je (helaas) niets kan vertellen over de anti-rimpel werking, zijn er wel aan aantal andere opvallende verbeteringen wat betreft mijn huid.
Ten eerste is mijn huid nu al voor een hele lange tijd egaal. Ik liep 8 jaar rond met een soort van onderhuidse pukkeltjes rondom mijn kin. Niet rood en niet uitknijpbaar. Het leek wel een allergische reactie. Sinds ik de Olaz Regenerist producten gebruik, heb ik bijna nooit meer last van deze onverklaarbare pukkels.
Daarnaast lijkt mijn huidtype te zijn veranderd. Ik had eerst een droge huid, welke nu meer een droge tot normale huid is geworden. Dit kan natuurlijk ook door andere factoren komen (bijvoorbeeld hormoonhuishouding). Met 100% zekerheid kan ik dit dus niet zeggen.
Als laatste voelt m’n huid nu altijd zijdezacht aan!

Waar te koop?
De Olaz Regenerist lijn kun je online kopen of bij drogisterijen zoals de Etos en het Kruidvat. Beide producten kosten ‚ā¨32,95 per stuk. Dat is best een flink bedrag, zeker voor een drogisterijmerk. Ik koop deze producten √°ltijd in de aanbieding (bijvoorbeeld 2e gratis of ‚ā¨10,- korting), dan valt het bedrag nog mee. Gelukkig zijn dit soort producten ook best vaak in de aanbieding!

18 reacties op “HOLY GRAIL: OLAZ REGENERIST

  1. Fijn dat je een goede crème hebt! Mijne zit in een potje, dat vind ik het enige nadeel! Had liever een pompje gehad!

  2. Wat klinken deze producten fijn! Ik heb zelf ook van dat soort plekjes op mijn huid, dus misschien dat deze lijn ook voor mij helpt!

  3. klinkt fijn zeg! maar aan mijn skincare routine kom ik niet meer, ik heb eindelijk mijn vaste routine gevonden die echt fantastisch werkt

  4. Fijn dat deze producten in een lucht en licht dikke verpakking zitten! Mooie ingredi√ęnten enige minpuntje is de parfum. De olaz total effects parfum vrij is ook een heel goede optie:) Olaz verdient idd wel een beetje aandacht!

  5. Knap dat je al zo lang bij een merk blijft, als beautyaddict gebruik ik elke keer al m’n potje leeg is een ander merk,,, gewoon om alles te testEn en te kijken wat voor fijne producten er allemaal zijn

  6. Niet heel erg goedkoop, maar als het product goed werkt en het redelijk zuinig is in gebruik, is het volgens mij het geld wel waard!

  7. Ik smeer zelf elke dag ook trouw mijn crèmes op, maar ik wil eigenlijk wel een keer wat anders. Deze producten lijken mij erg fijn!! Hoe eerder je begint te smeren met crème tegen huidveroudering, hoe minder last je ervan krijgt denk ik dan maar.

  8. Zo goed dat het in een pompflacon zit! Dat mis ik echt bij veel crèmes. Ik ga deze lijn misschien ook wel een keertje testen, je bent zo positief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s