DIY MAKE-UP REMOVER

Tijd voor een wederom een makkelijke DIY (Do It Yourself). Het idee voor deze DIY ontstond omdat ik de behoefte had aan een natuurlijke make-up remover. Eentje zonder alle synthetische stoffen die merken aan producten toevoegen. Eentje die ook mijn lastige waterproof mascara (False Lash Effect van Max Factor) kan verwijderen. Het leuke: ik heb er één gemaakt die dat allemaal kan! Nog leuker: het is ook nog eens budget vriendelijk. Lees verder hoe je zelf een puur natuur make-up remover kunt maken!
tn_DSC_1740De ingrediënten
Voor deze zelfgemaakte make-up remover heb je eigenlijk alleen olie nodig. Olijfolie, wonderolie/castorolie, kokosolie, amandelolie, arganolie. Noem maar op! Ik keek zelf in mijn keukenkast en vond twee oliën die ik wilde gebruiken:
1. kokosolie;
2. amandelolie.

Deze twee oliën gebruik je half om half. Dus 1 eetlepel kokosvet staat gelijk aan 1 eetlepel amandelolie.

Hoe maak je de zelfgemaakte make-up remover?

- Eerst verwarm je de kokosvet in de magnetron (ik verwarm de kokosvet liever met een crème brulée brander, want ik krijg vonken in de magnetron als ik kokosvet opwarm. Eén keer vloog toen het bakpapier wat er nog onder zat in de brand. Yikes! Iemand ook dit enge probleem?)
- Vervolgens is het kokosvet vloeibaar zoals op de onderstaande foto.
- Daarna voeg je in dezelfde verhouding amandelolie toe.
- Vervolgens giet je het mengsel in een bakje met een deksel.

Het mengsel wordt wel weer hard. Een bakje is dus beter dan zoiets als wat je op de foto ziet.

Verwijderen van make-up
Voor het verwijderen van make-up neem je wat van dit mengsel op een wattenschijfje. Daarna kun je je make-up van je ogen en gezicht verwijderen zoals je normaal gesproken doet. En echt, het haalt alles weg!

Je kunt je huid daarna nog reinigen met een tonic. Maar zo nu en dan laat ik de olie op m’n gezicht voordat ik ga slapen. Dan heb je meteen een heerlijk voedende nachtcrème voor de huid. De volgende dag heb je een babyzachte huid!

Gevoel op de huid
Het gevoel van de olie op de huid vind ik wel wat minder, wat de olie trekt namelijk niet heel goed in ondanks mijn redelijk droge huid. Terwijl het “snel in de huid trekken” wel bij de eigenschappen van de olieën staat vermeld. Als je geen fan bent van olie als make-up remover, dan is deze DIY dus wat minder geschikt.

tn_DSC_1742

Amandelolie goed voor de huid?
Jazeker! Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne en carbohydraten. Daarnaast bevat amandelolie ook vitamine A en B, maar ook mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium.

Amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype. Amandelolie is voornamelijk geschikt voor de droge en rijpere huid. Vanwege de vetzuren en vitaminen is amandelolie ook geschikt voor het vervagen van littekens.
Gebruik amandelolie puur of in mengsels voor de verzorging van eczeem, droge of geïrriteerde huid, schilferende (hoofd)huid, verbrande huid door zon, schaafwonden, jeuk, rimpels.

Kokosolie goed voor de huid?
Ook kokosolie is goed voor je huid. Kokosolie helpt tegen een droge en schrale huid en verwijdert net als amandelolie de dode huidcellen. Daarnaast verlicht kokosolie een jeukende huid, vermindert het grove poriën, werkt het tegen acné, vermindert het de zichtbaarheid van littekens en helpt het bij aandoeningen zoals psoriasis en exceem. Zoals je kunt lezen heeft kokosolie dus veel gelijkenissen met amandelolie wat betreft het effect voor de huid!

TIP: deze kokos- en amandelolie make-up remover is ook ontzettend fijn als nagelriem verzorging. Of om je droge handen te verzorgen!

Q: wat is jouw favoriete make-up remover?

 

16 reacties op “DIY MAKE-UP REMOVER

  1. Handig!

  2. Super fijne tip! Magnetrons zijn gewoon eng, ik ben blij dat ik er geen meer heb… Bij mij vloog wel eens iets in brand of ontstond er vuurwerk, zowel bij eentje van A-merk als een goedkope. Kan ook aan mij liggen trouwens haha :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s