GLANZEND HAAR MET JOHN FRIEDA BRILLIANT BRUNETTE LIJN?

tn_DSC_0339Volume, glans en geen pluizend haar. Shampoo, serum en haarlak. Drie vereisten, drie producten. Ik testte een aantal producten van de John Frieda Brilliant Brunette lijn. Benieuwd of deze producten het proberen waard zijn?

Mijn type haar
Zelf heb ik fijn, droog en pluizig haar. Mijn haar heeft snel gespleten punten en is bovendien ook breekbaar. En dat verzin ik niet zelf, meerdere kappers vertelde me deze “leuke” feitjes. Daarnaast heb ik bovenop mijn hoofd weinig volume. Op zich heeft de rest van m’n haar wel volume, maar dat is alleen als ik m’n haar niet stijl en er geen producten in stop. Maar als ik dat niet doe, dan heb ik een droge bos stro.
tn_DSC_0340De test
Mijn haar vind ik verre van ideaal, zoals je hierboven kunt lezen. Ik merk dus héél goed wanneer ik een haarverzorgings product wél of níet fijn vind. Vind ik de Brilliant Brunette lijn van John Frieda wel fijn?

Twee weken lang testte ik drie producten uit de John Frieda Brilliant Brunette lijn: de shampoo, het serum en de haarlak. Ik beoordeelde de producten op:
- volume;
- tegen pluizig haar;
- glans;
- zacht haar.

Op naar de resultaten!

Brilliant Brunette Volumising Shampoo | 250 ml | €9,99
tn_DSC_0341Wat belooft de shampoo?
De volume formule met fijne pareldeeltjes en amandel-olie geeft meer body, terwijl het rijke multi-dimensionele brunette nuances en glans toevoegt. De shampoo voegt geen kleur toe.

Dat de shampoo geen kleur toevoegt is goed om te weten. De shampoo zelf is namelijk licht bruin tot transparant van kleur. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat je haar daarom ook gekleurd wordt.

Ingediënten Brilliant Brunette Volumising shampoo
tn_DSC_0345Nu ben ik nog niet thuis in de wondere wereld van ingrediënten. Toch zie ik dat deze shampoo een sterke reinigende werking heeft. Dit komt doordat Sodium Laureth Sulfaat en Sodium Lauryl Sulfaat hoog in de lijst staan. Niet iedereen is fan van deze sterk reinigende ingrediënten. Ik heb er zelf geen problemen mee.

Het resultaat
Een shampoo beoordelen blijft lastig. Ik gebruik shampoo namelijk altijd in combinatie met een conditioner. Toch valt me op dat m’n haar zeker zachter is vergeleken met andere shampoos die ik gebruik.
Zonder gebruik andere verzorgingsproducten zoals een serum, is m’n haar wel nog pluizig en is de glans ook ver te zoeken.

Brilliant Brunette Shine Shock Perfecting Glosser | 75 ml | €10,99
tn_DSC_0347

Wat belooft de Perfecting Glosser?
Ultra-lichte formule perfectioneert het haar voor high-gloss en perfecte style. Tem onwillige plukjes, sluit gespleten haarpunten en laat je multi-dimensionele brunette nuances stralen.
tn_DSC_0348Gebruik een kleine hoeveelheid door zeer nat haar. Je hoeft dit niet uit te spoelen. Voor een high-gloss finish wrijf je een kleine hoeveelheid tussen de handpalmen en breng je het licht aan aan de buitenkant van droog haar.

Van deze beloftes word ik ontzettend vrolijk. Precies wat mijn haar nodig heeft!

Ingrediënten
tn_DSC_0349
Het resultaat
tn_DSC_0329 Ik gebruikte de Shine Shock Perfecting Glosser op mijn natte haar en vervolgens ook nog na het stijlen (föhnen en stijltang). Als je van jezelf wat vetter haar hebt, dan kun je natuurlijk ook één van de twee opties kiezen.

Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden over het resultaat. Mijn haar voelt werkelijk zijdezacht aan. Daarnaast is de glans ontzettend mooi. Zoveel glans zoals op de foto hierboven heb ik al lang niet gezien. M’n haar ziet er gezond uit en pluizig haar is verleden tijd. Ik ben fan!

Ik gebruik al een hele tijd Biosilk, maar ik merk dat afwisseling in producten m’n haar goed doet. Voorlopig gebruik ik dus deze Shine Shock Perfecting Glosser.

Brilliant Brunette Hairspray | 250 ml | €9,99
tn_DSC_0353

Wat belooft de hairspray?
Fixeert je style, terwijl het haar voelbaar zacht en glanzend blijft. De micro-fijne mist droogt snel. Met UV-filter.
tn_DSC_0356

Het resultaat
Wat me vooral bevalt aan deze haarspray is dat het net de laatste pluis doet verdwijnen. Daarnaast geeft de haarspray een mooie glans aan het haar. Ander pluspunt is dat je haar heerlijk zacht blijft. Deze haarspray vind ik alleen wat minder geschikt om haar in model te houden. Voor goede fixatie raad ik je daarom een andere haarspray aan.

Conclusie
Waar ik het meest van onder de indruk ben is de Shine Shock Perfecting Glosser. Glanzend, zacht en geen pluizig haar: het serum doet het allemaal. Daarnaast vind ik de haarspray erg prettig om de laatste wilde plukken te temmen. En alhoewel ik het lastig vind om een shampoo op zichzelf te beoordelen, merk ik wel dat m’n haar meer volume heeft. Ik ben dus erg tevreden met de Brilliant Brunette lijn van John Frieda!

Waar kun je de Brilliant Brunette lijn kopen?
De John Frieda Brilliant Brunette lijn kun je kopen bij de drogisterij zoals de Kruidvat en Etos. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor dames met bruin haar. Daarnaast bestaat er ook een lijn speciaal ontwikkeld voor dames met blond haar.

22 reacties op “GLANZEND HAAR MET JOHN FRIEDA BRILLIANT BRUNETTE LIJN?

  1. Lijkt me een fijne lijn, je haar ziet er prachtig uit!

  2. De geur van deze lijn vind ik ook zo lekker. Ik ben benieuwd naar de glosser geworden, het ziet er mooi uit op jouw haar. Ik ben benieuwd wat het voor mijn droge en pluisgevoelige haar zou doen.

  3. Ik vind de haar producten van John Frieda heel erg fijn! Ik gebruik de ‘blond’ variant, maar ik vind de geur van de ‘bruine’ producten veel lekkerder ruiken.

  4. Als je fijn, droog en pluizig haar hebt (same here! Althans, ik heb niet pluizig, maar wel fijn en droog) dan zou ik echt van de SLS afstappen. Dat is precies wat je haar droog en pluizig maakt. Maar heb wel geduld, want als je er vanaf stapt heb je niet instantly mooi haar, je moet echt wachten tot de beschadigde delen “eruit groeien”. Ik ben zelf om die reden dan ook echt gĂ©Ă©n fan van John Frieda (ik gebruikte dan uiteraard de Blond-versie): teveel geld voor te weinig verzorging. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar dat serum, want als een Biosilkverslaafde (wederom “same here!”) ‘m goed vindt… dat zegt wat ;).

      • Ik ben helemaal dol op de Yes to… lijn! Zelf gebruik ik Yes to Cucumbers voor mijn gekleurde haar, maar er zijn natuurlijk nog andere groentes die allemaal een andere werking hebben. Vrij van parabenen, siliconen, SLS, SLES. Het enige ‘slechte’ dat erin zit is parfum, maar het ruikt wel hemels ;)

  5. Klinkt oké :-) Ik ben zelf sinds kort weer terug gewoon brunette (oké, met een beetje rood toch nog) dus ik zou deze lijn wel eens willen proberen.

  6. Fijn dat jij ook donker haar hebt! Vaak lees je reviews over blond haar. Ik denk dat ik die glosser ook aan ga schaffen, ik kan echt niet zonder serum maar dit lijkt me een goede vervanger

  7. Die glosser vind ik ook echt heerlijk, maar eigenlijk vooral omdat hij zo lekker ruikt ;) ik heb heel lang John Frieda gebruikt, maar die SLS Ă©n SLES is wel erg heftig, helaas. En vrij duur. En jammer dat ze geen lijn meer hebben voor rood haar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s