EINDRESULTAAT – WONDEROLIE ÉCHT EEN WIMPERWONDER?

Wonderolie is oorspronkelijk bedoeld om de stoelgang op gang te brengen. Maar het schijnt ook iets anders te doen: het maakt je wimpers langer én voller. Wauw, dit moet ik natuurlijk testen!

tn_DSC_1625

Wat is wonderolie?
Wonderolie heet eigenlijk castor- of ricinusolie. Tegenwoordig verkoopt men dit ook onder de naam “wonderolie”. Wonderolie is een stroperige substantie, een vette olie die komt uit de zaden van de ‘wonderboom’.  De olie komt van de bonen van deze boom. Deze boom groeit in warme en tropische gebieden zoals Brazilië en India.

Wonderolie gebruikt men vaak voor zwangere vrouwen om de weeën op te wekken, door de laxerende werking. Naast de laxerende werking zorgt het ook voor vollere, dikkere, langere, steverige wimpers en wenkbrauwen. En daar ben ik dus nieuwsgierig naar!

Je kunt het op je hoofdhaar gebruiken, maar door de stroperige substantie moet je dan wel elke dag je haar wassen.

wonderboom (1)

De zaden van de wonderboom

Het idee
Het idee om dit te testen kwam eigenlijk door een collega van mij. Zij heeft ontzettend mooie volle lange wimpers waar je “u” tegen zegt. Dit had ze te danken aan Revitalash. Revitalash is een wimperserum die je wimpers voller en langer maakt en volgens haar dus écht werkt! Ook schijnen je wimpers minder snel uit te vallen. Een nadeel: de €74,95 voor een schamele 2 ml. Auw, daar heeft m’n portemonnee geen zin in. Dus toen dook ik het wereld wijde web in op zoek naar een goedkoper alternatief. En dat schijnt er dus te zijn: Wonderolie! En goedkoper is het zeker. Voor €2,49 krijg je een flinke fles van 50 ml! Ik heb de wonderolie bij de Etos gehaald, te vinden bij het medicijnenschap.

tn_DSC_1626

Let erop dat het enige ingrediënt Ricinus communis is (of oleum ricini, zoals die van de Etos). Dan gaat het namelijk om 100% wonderolie.

Hoe gebruik je de wonderolie?
Ik gebruik de wonderolie alleen voor m’n wimpers. M’n wenkbrauwen zijn dun qua vorm, maar de haren zijn lang (te lang) en ik wil ze zéker niet dikker hebben.

Dit is hoe ik de wonderolie op m’n wimpers gebruik:
Ik maak mijn wimpers grondig schoon. Vervolgens dip ik een wattenstaafje voorzichtig in de wonderolie. Daarna breng ik het voorzichtig aan bij de haarwortels van m’n bovenste én onderste wimperrand. Daar komen tenslotte de nieuwe wonderwimpers uit gegroeid ;). Vervolgens ga ik met het wattenstaafje ook langs de rest van m’n wimpers, van wortel tot punt. Dit zal weinig nut hebben, maar toch voelt dit goed aan. Dit ritueel herhaal ik trouw elke avond, voor minimaal 5 weken. Belangrijk is om geen enkele avond over te slaan.

Je kunt natuurlijk ook een schoongemaakte mascara borstel gebruiken om de wonderolie aan te brengen. Nadeel is dat je dan minder goed bij de haarwortels komt.

Ik gebruik niet veel wonderolie, want anders druipt de olie in je ogen. En dat is niet prettig. Geen idee wat de lange termijn effecten zijn als dit vaak in je ogen komt. En je hebt maar één paar ogen, dus voorzichtigheid is geboden! Overigens is het weleens in m’n ogen terecht gekomen. Prikt niet, je ziet alleen wat waziger door de olie.

De volgende ochtend is de olie (bijna helemaal) ingetrokken en kun je meteen met je make-up routine starten.

Benieuwd of het werkt? Houd dan m’n blog goed in de gaten!
—————————————————————————————————————
Elke week maak ik een foto van het resultaat. En elke week houd ik je hier van op de hoogte. Over 5 of 6 weken schijn je echt verschil te zien. Ik ben erg benieuwd of het werkt.

Week 0: de start
Mijn wimpers voordat ik de wonderolie gebruikte. Weinig volume, weinig lengte en haast geen krul. Mijn wimpers op de foto’s van onder en van boven lijken misschien lang, maar geloof me dat zijn ze niet ;). Het vooraanzicht is het meest representatief.

Mijn onderste wimpers zijn haast non-existent, haha! Dus daar mag de wonderolie flink z’n best doen.

tn_DSC_1620tn_DSC_1623 tn_DSC_1622 tn_DSC_1621

Week 1
Na elke avond trouw m’n wimpers in te smeren met wonderolie, is hieronder het resultaat. Hm, nog nul komma nul resultaat. Het lijkt zelfs of m’n wimpers korter zijn, haha!

tn_DSC_1817 tn_DSC_1824 tn_DSC_1825 tn_DSC_1827
Week 2
Na twee weken, het onderstaande resultaat. De foto’s heb ik ‘s avonds genomen en zijn helaas niet zo duidelijk. Zie jij al verschil?
Uhmm, ik nog helemaal niet. Nog steeds vind ik dat m’n wimpers bij week o (de start) het langste leken. Net alsof ik de afgelopen twee weken een bad wimperday heb. Ach ja, nog drie weken volhouden en dan schijn ik pas echt iets te zien….
tn_DSC_1995 stn_DSC_1992tn_DSC_1989
Week 3
Inmiddels gebruik ik de wonderolie drie weken. Maar nu begint me iets op te vallen. Sinds vorige week kreeg ik best vaak last van een hordeolum. Een wat? Ja een hordeolum, ook wel bekend als “strontje in je oog”. Maar dat woord vind ik echt zó verschrikkelijk, dat ik maar de Latijnse naam noem.

Bij een hordeolum krijg je pijnlijke rode bultjes bij, op of onder je oogleden en wimperrrand. Deze bultjes zijn het gevolg van een verstopping van een talg- of zweetklier. Als er bacterie:en in het kliertje terecht komen, kunnen deze zich vermenigvuldigen. Daardoor ontstaat uiteindelijk de ontsteking.

Normaal gesproken heb ik ongeveer twee keer per jaar last van een hordeolum. Maar nu al vier keer binnen twee weken! Ik zie een verband. En dat verband heeft te maken met elke dag m’n klieren verstoppen met wonderolie. Wie weet?
Ach, ik ga gewoon stug door et het gebruik ervan.

Hieronder het resultaat. Nope, nog steeds geen verschil te zien..

tn_DSC_2181 tn_DSC_2184tn_DSC_2182tn_DSC_2186
Week 4
Onderstaand de nieuwe foto’s na vier weken gebruik van wonderolie. Nog steeds geen wonder voor mijn wimpers, want ze zien er nog hetzelfde uit als in week 0. Deze week had ik twee keer last van een opkomende hordeolum (zie week 3 voor uitleg), maar die zette beide keren gelukkig niet door.

Nu nog twee weken te gaan. Ik hoop volgende week toch echt wat resultaat te zien.

tn_DSC_2440tn_DSC_2452tn_DSC_2444 tn_DSC_2446

Week 5
In deze week moet ik eindelijk verschil gaan zien aan de lengte en dikte van m’n wimpers. Deze week vond ik het extra spannend, want zou de wonderolie eindelijk zijn vruchten afwerpen?

tn_DSC_2667 tn_DSC_2675 tn_DSC_2680 tn_DSC_2684Ehhhh, nou nee. Ik zie dus geen verschil. Niks. Nul. Noppes. Wonderolie doet voor mijn wimpers geen wonderen.

Ik ben lichtelijk teleurgesteld, omdat ik op andere blogs/fora las dat het wel werkte. Bij mij dus niet. Daarnaast vind ik het jammer dat mijn trouwe gesmeer élke avond niet heeft geholpen. Zelfs als ik half slapend in m’n warme bedje lag en was vergeten wonderolie aan te brengen, dan spong ik er meteen uit. Hoe bedoel je trouw ;)?

Maar ik ga door..
Wonderolie is een gesloten hoofdstuk in het boek “Ik wil lange en volle wimpers”. Nu ga ik naar het volgende hoofdstuk: Revitalash. Omdat een collega zo enthousiast vertelde over Revitalash, wil ik deze nu aan de test onderwerpen. In de Beautybox van december zat toevallig een mini, dus ik ga vanavond meteen aan de slag!

Ben je benieuwd naar de werking van Revitalash? Houd m’n blog dan in de gaten. Wekelijks zal ik je updaten met foto’s.
Liefs Vivian

26 reacties op “EINDRESULTAAT – WONDEROLIE ÉCHT EEN WIMPERWONDER?

  1. Ik ben zeer benieuwd of het werkt! Nog eventjes wacht dus :)

    • Ik ben elke update komen kijken. Jammer seg! Wondermiddel FAIL! Voor dit soort artikelen zijn blogs geweldig! Nu weten we dat we ons geld daar niet aan moeten geven!

  2. Ik was heel sceptisch toen ik de post titel las, maar toen ik even ging Googlen zag ik dat het dus echt schijnt te werken. Toch maar even proberen!

  3. Ik ben benieuwd of het werkt, met vaseline werkt het in ieder geval niet. xD Ik had het geprobeerd, maar vaseline sluit de huid af.. crap.

  4. Jammer dat het nog geen resultaat laat zien. Je kunt er ook wat extra vitamines ter bevordering van je haargroei bijnemen om te kijken wat dat doet!

  5. Jammer hoor! Ik heb mijn revitalesh weggegeven aan een kennis van me die weinig haargroei heeft, omdat ik bang ben er zelf ‘te veel’ wimpers mee te krijgen… De wimperserum van Etos schijnt wel goed te werken trouwens!

  6. Echt heel jammer! Je verwacht er toch wat beters van. :c Nu weten we ook weer dat het een fabel is! Ben benieuwd of het volgende werkt! Zelf wil ik ook echt langere wimpers, die beter krullen.

  7. Ik hoopte dat het geweldig zou werke, wnat het scheelt enormm met revitlash. Die heb ik een poosje gebruikt, maar is nu helaas op. Werkte echt fantastisch!

  8. Bij mij werkt het wel! Ik kreeg al na de 2e keer smeren langere wimpers. Op een gegeven moment moest ik stoppen, omdat mijn wimpers te lang werden. Ik kreeg er ook vollere wimpers van. Wat wel een nadeel is, is dat m’n wimpers sneller uitvielen, omdat ze natuurlijk sneller groeiden. Maar als ik weer even smeerde, dan kwamen ze weer terug.
    Ik ben er weer even tijdelijk mee gestopt. Wel gebruik ik al jarenlang elke avond trouw vaseline op m’n wimpers om het afbreken tegen te gaan en dat heeft ook altijd heel goed gewerkt. Ik gebruik altijd waterproof mascara en vaseline helpt om mijn wimpers gehydrateerd en stevig te houden.
    Misschien ga ik binnenkort weer aan de wonderolie. Het is een lange tijd geleden!

  9. Ik kwam je blog tegen via google, en ik wil hier graag wat op toelichten; de eerste paar maanden (!) Dat ik de wonderplie gebruikte zag ik ook 0 resultaat. Dit was een jaar geleden. Nu ben ik een aantal maanden geleden weer begonnen, en na een maand zag ik echt een mega verschil! Mijn wimpers waren heel kort omdat ze waren afgebroken en nu zijn ze bijna weer bij de lengte als dat ze waren en dat terwijl ik al 2 jaar aan het wachten was totdat ze weer volgroeid waren. Door de wonderolie is dit in 1 maand gebeurd! Het werkt dus echt! Het heeft denk ik wel met de groeifase te maken. Als de wimpers in een ‘stop’ fase zitten groeien ze waarschijnlijk niet langer of sneller met de wonderolie. Geef het dus niet op! ;)

  10. Ik ben in Ex- Yugoslavie geboren en getogen, ben 36 jaar oud. Toen ik maar 14 jaar oud was heb ik bij precies zelfde en ons meer bekend als ricinus olie gebruikt volgens advies van mijn grootmoeder. En het resultaat? PRIMA, mijn wimpers zijn goed tot heden;-) Zeker proberen, natuur doet wonderen!

  11. Hallo,

    De wonder olie van de Etos is nep. Je moet echte 100% pure ‘black casor oil’ bestellen, daarvan gaan je haren, wimpers en wenkbrauwen volop groeien! Plus, het is goed voor je huid (werkt poriën verkleinend, mee-eter dodend) en ga zo maar door! Altijd alle oliën puur gebruiken, het is misschien wat duurder maar je krijgt er resultaat voor terug!

    MVG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s