REVIEW RIMMEL BB CREAM

tn_DSC_0541De Rimmel BB Cream stond al een tijd op m’n verlanglijstje. Toen mij gevraagd werd om de BB Cream te testen, zei ik natuurlijk geen nee. Ik was zelfs helemaal in m’n nopjes. Ben ik net zo tevreden over deze Rimmel BB Cream als vele anderen?

tn_DSC_0539
Wat belooft de Rimmel BB Cream?
tn_DSC_0542
De BB Cream belooft heel wat. De BB Cream heeft maar liefst 9 functies. Het:

  1. verzorgt;
  2. hydrateert;
  3. minimaliseert porien;
  4. verbergt;
  5. bedekt;
  6. effent;
  7. matteert;
  8. verheldert;
  9. beschermt.

Wauw, dat is veel! Sommige punten vind ik op elkaar lijken, maar dan nog steeds vind ik het veel. Ik kon dus niet wachten om de BB Cream uit te testen.

Daarnaast bevat de BB Cream SFP 25. Mooi meegenomen, die extra bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Ingrediënten
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de ingrediënten:

tn_DSC_0543

Eerste indruk
De BB Cream zit in een tube met blauwe draaidop. Dit is de meest gangbare verpakking voor een BB Cream en ik vind dit ook de meest fijne. Doseren gaat makkelijk vanwege de dikkere substantie en het is mogelijk om alles er tot de laatste drup uit te knijpen.
sDe tube is klein, maar ondanks dat zit er wel 30 ml in. Deze hoeveelheid kom je het meeste tegen.

Voor de rest vind ik de tube niet extreem mooi of lelijk. Het is duidelijk en simpel en alle nodige informatie staat er op. Meer valt er niet over te zeggen.

Op naar de swatches!

De swatches
Hieronder zie je hoe de BB Cream eruit ziet op m’n hand. De BB Cream is dikker dan de gemiddelde vloeibare foundation die ik ken.
tn_DSC_0547
Zodra ik de BB Cream iets uitsmeer krijg je het onderstaande resultaat. Deze medium/dark kleur lijkt iets te donker voor m’n huid.
tn_DSC_0548

En helemaal goed uitgesmeerd lijkt de BB Cream toch de juiste kleur te hebben zo op m’n hand:
tn_DSC_0549Op het gezicht
Natuurlijk mogen de voor- en na foto van m’n gezicht niet ontbreken:
2013 februari-0052013 februari-004Op de bovenstaande foto is te zien dat m’n huid egaler lijkt. De roodheid en oneffenheden zijn een stuk minder zichtbaar. Ook de finish van de BB Cream is duidelijk te zien: mijn huid krijgt een gezonde gloed.

Het resultaat na de rest van m’n make-up:
tn_DSC_0564Wat vind ik van de BB Cream?
Ik heb de BB Cream een week lang getest. Daardoor kan ik nu veel beter een mening geven. Aan de hand daarvan vind ik dat Rimmel de 9 beweringen over deze BB Cream bijna allemaal waarmaakt!

Ten eerste valt het me op dat de BB Cream echt heel de dag goed blijft zitten. Zonder primer. Dat vind ik echt een enorm pluspunt. Nu heb ik een droge huid en blijven foundations sowieso redelijk lang bij me zitten, maar deze BB Cream verslaat alle foundations die ik gebruik (met primer) zonder enige moeite. Laat staan BB Creams, want die blijven normaal gesproken bij mij nooit heel de dag zitten. Heel fijn, want zonder primer scheelt het weer een stap in m’n dagelijkse make-up routine.
Ik weet echter niet hoe lang de BB Cream blijft zitten als je een vette huid hebt.

Daarnaast hydrateert de BB Cream goed. Ik hoef geen dagcrème te gebruiken om mijn droge huid te hydrateren. Toch doe ik dit liever wel, maar dat is puur omdat ik mijn dagcrème (Olaz Regenerist) al een jaren gebruik en er zo tevreden over ben.

Het effect van de BB Cream vind ik erg mooi. Het matteert, maar desondanks behoud ik een (door mij zo geliefde) gezonde glow zonder dat het overdreven wordt. Een perfecte finish wat mij betreft.

Ook een fijne eigenschap is dat de BB Cream goed is op te bouwen in dekking. Bij sommige foundations wordt het opbouwen in dekking lelijk en gaat het vlekken en ophopen, maar bij deze BB Cream heb ik daar geen last van.  Heel fijn! (Op de foto’s lijkt het wel wel te vlekken, maar in het echt zie je dit niet.)

Daarnaast dekt de BB Cream als een foundation, maar voelt het nog steeds luchtig aan. De BB Cream maakt m’n huid egaler en roodheid is voor het grootste gedeelte verdwenen. Dit doet de BB Cream, zonder een al te geplamuurd effect te geven. Nog fijner :)!

Uit de lijst van 9 opsommingen, klopt alleen nummer 5 (verbergen) niet helemaal. M’n pukkel is nog steeds zichtbaar. Maar ik had ook niet anders verwacht. Met concealer is de pukkel zelfs zichtbaar, alleen minder rood. Als je dus last hebt van pukkels, dan kun je de dekking verhogen door nog een laag BB Cream aan te brengen en/of concealer gebruiken.

Ik  ben dus erg tevreden over de BB Cream. Het is zelfs de eerste BB Cream waar ik Ă©cht tevreden over ben. Maar wat vind ik minder? Dat is de kleur. De kleur is voor mij te donker en te oranje. Daardoor moet ik de BB Cream goed uitsmeren tot aan m’n decolleté  Daar heb ik niet altijd zin in. Ik kan natuurlijk ook deze medium/dark kleur mengen met de lichte variant, maar dat vind ik teveel gedoe. Ik heb liever in Ă©Ă©n keer een goede kleur.

Rimmel BB Cream Duo

Waar te koop?
De Rimmel BB Cream kun je onder andere kopen bij MakeOnline voor €9,49. De BB Cream is beschikbaar in de kleuren Light en Dark/Medium.

27 reacties op “REVIEW RIMMEL BB CREAM

  1. Helaas hebben ze Geen tussenkleur, de lichte is mij te licht en de andere te donker. Mengen is nog een optie maar dan moet ik ze beide kopen

  2. Fijne review!
    Klinkt allemaal erg positief.
    Hij dekt inderdaad mooi en je gezicht heeft een healthy glow.
    Ook zijn de roodheden verborgen. Mooi!
    Deze ga ik zeker proberen ^_^

  3. Hele fijne review! Mooi dat je zo tevreden bent! Het ziet er ook erg goed uit! :) Balen dat de kleur niet perfect is, maar achja. Het gaat voor al om de dekking! Ik gebruik momenteel een van Garnier en die kan ik erg aanraden!

  4. Ik las bij Cynthia ook al dat de Rimmel BB een goede budgetvervanger was voor de Diorvariant, dus ik ben ook meganieuwsgierig! Ben je zomaar benadert met een gratis tester, btw? Hoe vet! Hij komt zeker op mijn verlanglijst, alhoewel ik de dikke substantie een beetje jammer vind (dan ga ik het toch weer mengen met lotion/dagcrème). Trouwens, ik zag in één van je andere logjes dat je ook de Garnier BB hebt gebruikt ooit. Ik gebruik die nu en ben daar aardig tevreden over, maar heb geen vergelijkingsmateriaal. Hoe verhoudt Garnier zich tot deze Rimmel?(Garnier is namelijk duurder, dus als Rimmel beter is, dan graag :D.)

    • Ja, leuk he :)?!
      Klopt, ik gebruikte ook de BB Cream van Garnier (oude variant). Deze van Rimmel vind ik fijner omdat deze net iets minder glimt en langer blijft zitten. Die van Garnier had daarentegen wél de perfecte kleur.. Ach ja, ik heb ondertussen toch nog de lichte variant erbij gekocht, dus dat zegt wel hoe blij ik ermee ben :)

    • Ben ook niet zo van de BB Cream, maar deze is echt het proberen waard :). ik heb uiteindelijk zelfs ook de lichte variant gekocht om toch de goede kleur te krijgen..

  5. Ik vind het een mooi effect geven :) Ik ben ook nog niet zo overtuigd van de hele BBcream hype moet ik zeggen, maar over deze hoor (lees) ik inmiddels zoveel goede verhalen dat het wellicht eens het proberen waard is :)

  6. Fijn dat je de juiste BB Cream gevonden hebt.
    En natuurlijk erg leuk dat Rimmel jou benaderd heeft! Weer een stukje erkenning voor jouw blog;-)
    Misschien ga ik ook wel overstappen naar deze BB Cream, die van Estee ladder valt in iedergeval niet in de smaak en smeert heel stroef uit…

  7. Fijn review om te lezen. Ik ben niet zo gecharmeerd van deze bb-cream. Ik vind het niet heel goed dekken en het heeft een veelte oranje kleur. Zelf heb de bb cream van Mac.

  8. Ik heb de bb van maybeline, wat een drama, zo vloeibaar dat hij uit m’n tube druipt…
    Ga ik toch maar een die van rimmel gebruiken…

    Nog even en je wordt zelfs uitgenodigd voor een persreisje van rimmel,;) hoe gaaf zou dat zijn !

  9. Pingback: LOTD MET CATRICE ABSOLUTE NUDE PALETTE « BeautyFrique

  10. Pingback: FAVORIETE MAKE-UP T/M MAART 2013 | BeautyFrique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s