CATRICE ABSOLUTE NUDE PALETTE + LOOK

tn_DSC_0429Sinds 1 februari ligt het Catrice Absolute Nude eyeschadow palette in de schappen van de Kruidvat. In Rotterdam kon ik het palette nergens vinden. Maar tot mijn grote vreugde lag er wel nog één exemplaar verstopt in het Catrice schap in Den Bosch.
Ik moest dit palette hebben, want ik ben zó benieuwd of dit budget vriendelijke palette een goede dupe (alternatief) is van de Urban Decay Naked Eye paletten. Kijk je mee?

tn_DSC_0435Eerste indruk
De verpakking is van plastic. De verpakking voelt degelijk aan en sluit goed. Een paar keer per ongeluk laten vallen kan de verpakking denk ik wel aan. Wat er dan gebeurt met de oogschaduw dat weet ik natuurlijk niet ;).

De deksel is doorschijnend, waardoor je meteen de kleuren van de oogschaduw kunt zien. Handig! Op de deksel staat bovendien groot de naam gedrukt. Het palette heeft een beetje een Maybelline uitstraling, snap je wat ik bedoel?

Heel fijn: het palette is lekker compact. Hierdoor kun je het palette makkelijk meenemen, bijvoorbeeld voor op reis. Ik vind de compactheid van dit palette dus zeker een pluspunt ten opzichte van de Naked 1 en 2 van Urban Decay.

Daarnaast zit er in het palette een kwastje. Aan de ene kant een spons applicator en aan de andere kant een kwastje. Het kwastje is verrassend zacht. Je kunt daar dus zeker mee aan de slag gaan. Maar ik gebruik toch liever m’n eigen kwasten.

Wat ik persoonlijk mis is een spiegel in het palette. Ik vind een spiegel altijd een toegevoegde waarde. Maar het is niet meteen een reden om het palette in de schappen te laten liggen.

Op naar de swatches!

Swatches
Onderstaand de swatches, zonder gebruik van eyeprimer.
2013 februari-001Wauw, ik ben onder de indruk. Alle kleuren zijn goed gepigmenteerd!

De oogschaduw nader verklaard: textuur & kleur

Textuur
Alle oogschaduws voelen zijdezacht aan. Precies zoals op de achterkant staat vermeld.
Wat ik wel een nadeel vind ik dat de oogschaduw niet goed gepressed zijn. Dit betekent dat met één veeg van je kwast de poeder om je oren vliegt (letterlijk: om je ogen vliegt). Je kwast afkloppen voordat je aan de slag gaat met aanbrengen van de oogschaduw voorkomt daardoor fallout op je wangen en onder je ogen. Dat is dus makkelijk op te lossen.

Kleuren
Het gehele palette bevat allemaal kleuren met een satijnen finish. Ik ben het dus niet een met wat op de achterkant staat:
tn_DSC_0437Alhoewel de meest rechter kleur bijna mat is, is de finish wel degelijk satijn. Daarnaast zijn de kleuren alles behalve metallic. Dan zou ik tenminste een (zilverachtige) glans moeten zien, maar die kan ik alleen heel lichtjes terugvinden in de vijfde van links. De kleuren bevatten een subtiele shimmer en neigen het meeste naar taupe. Iets in die trant had beter op de achterkant kunnen staan. Desondanks ben ik ontzettend blij met de kleuren, omdat ze erg draagbaar zijn voor overdag en voor jong én oud!

tn_DSC_0432 - kopieCatrice gaf geen benamingen aan de kleuren. Toch wil ik ze apart behandelen. Voor de duidelijkheid: ik behandel de kleuren van links naar rechts.

  1. heel licht/ zalm roze met een gouden ondertoon
  2. zachtroze met een taupekleurige  ondertoon
  3. lichtbruine kleur met rosékleurige ondertoon
  4. lichtgouden kleur met gouden ondertoon
  5. donkerbruin met zilveren ondertoon (zilveren ondertoon haast niet zichtbaar)
  6. donkerbruin met een rosékleurige ondertoon

Dupe van Urban Decay?
Hier kan ik een bondig antwoord op geven: nee. Het Catrice Absolute Nude eyeschadow palette is geen dupe van de Urban Decay (UD) Naked 1 & 2. Het is gewoon een ander soort palette om ook een naturelle look mee te creëren. Ten eerste bevat dit palette zes kleuren ten opzichte van twaalf bij de UD paletten. Vergelijken is dus sowieso niet eerlijk.

Maar als ik mag vergelijken (toch leuk om te doen), dan valt me dit op: de kleuren van het Catrice palette zijn nét iets minder goed gepigmenteerd en de oogschaduw is redelijk snel poederig.
Toch heb ik minder last van fallout bij het Catrice palette ten opzichte van de UD paletten. Dit komt omdat de oogschaduw uit de UD paletten soms grove glitters bevatten die dan snel op je wangen belanden. Daar hoef ik bij dit palette niet voor te vrezen.

Look met Catrice Absolute Nude Palette
Op de achterkant staat hoe je een look kunt maken. Alhoewel ik nooit gebruik maak van dit soort omschrijvingen, denk ik dat velen dit wel erg handig vinden.
tn_DSC_0438

Bij de look die ik uiteindelijk maakte gebruikte ik alle zes de kleuren. Meteen een goede test natuurlijk! De foto rechtsonder is een foto met flits, zodat je de shimmer beter kunt zien.
2013 februari
De kleuren zijn inderdaad  nude. Ik houd daar altijd wel van!

En een full face foto:
2013 februari-002
Tip: voor intensere kleuren kun je de oogschaduw ook nat aanbrengen! Ik heb dit niet gedaan bij deze look, maar misschien leuk om dat eens in een andere look te doen?

Pluspunten
+ compact
+ prijs: €4,99
+ beschikbaarheid: te koop bij Kruidvat (als ze het op voorraad hebben)
+ goede pigmentatie

Minpunten
- alle kleuren hebben satijnen finish: gemis van matte en echte shimmer oogschaduw
- geen spiegel
- niet goed gepressed, poederig

Waar te koop?
Het Catrice Absolute Nude palette kun je kopen bij de Kruidvat voor €4,99.

Ik ben ontzettend blij met dit palette! Ondanks het gemis van matte kleuren, hoor je mij zeker niet klagen. Het zijn natuurlijk maar zes kleuren, wat wil je nog meer? Het zijn wél kleuren waar je alle kanten mee op kunt voor het creëren van de ultieme naturelle look, voor jong en oud voor naar school of naar het werk. Dit dankzij de satijnen finish.
Welkom mooi palette in mijn dagelijkse make-upstash :D!

24 reacties op “CATRICE ABSOLUTE NUDE PALETTE + LOOK

  1. Mooie look! Leuk palette, maar ik heb genoeg aan m’n naked palette :)

  2. Mooie ooglook heb je er van gemaakt. En dit palette wil ik ook echt hebben.. Mooie kleurtjes en een goede prijs. Bij ons hebben ze hem helaas nog niet. Goed review ook, bedankt!

  3. Het is een mooi palette. Mocht ik nou al niet zoveel neutrale palettes hebben, dan was dit zeker eentje geweest die ik had gekocht. Goede review!

  4. Mooie look heb je ermee gemaakt! Ik vind het een erg mooi palette, ik twijfel alleen of ik hem ga kopen omdat ik het Au Naturel palette van Sleek heb. Daar zitten ongeveer gelijke kleuren in :)

  5. Mooie look heb je gemaakt en het ziet eruit als een fijn palette, maar toch twijfel ik nog, ik moet er nog even over nadenken of ik het ga kopen of niet.

  6. Ik vind je look mooi gelukt, het staat natuurlijk en fris. Toch spreekt het palette me niet heel erg aan. Ik houd er altijd wel heel erg van om ook een matte kleur in mijn ooglooks te gebruiken en het gemis van een (of 2) matte kleurtjes is voor mij toch wel een teleurstelling. Thnx voor de duidelijke review :)

  7. mooi palletje wou hem ook halen maar bij ons is hij nog niet te koop helaas. Heb gevraagd wanneer maar ze wisten nog niet wanneer het binnen kwam.
    mooie look heb je er mee gemaakt.

    Liefs Wend

    • Nog geen ervaring met het Nude palette van Zoeva. Ik heb wel veel andere merken en ik zie/voel/merk toch wel het verschil tussen een budget variant en bijv die van UD of Too Faced.
      Google anders ook eens op MUA makeup (misschien ken je het al). Het Undress Me Too schijnt een goede dupe te zijn voor UD Naked 2. Hoop dat ik het je nu niet te lastig maak ;).

      Als je het in één keer goed wilt doen, dan zou ik toch voor het UD palette gaan. Maar ja, het blijft natuurlijk wel een hoop geld.

      Succes met je keuze :)!

  8. Pingback: LOTD MET CATRICE ABSOLUTE NUDE PALETTE « BeautyFrique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s