BATTLE: MAC VS. HEMA WENKBRAUWPOTLOOD

Een spannende battle! Hema, geliefd bij vele Nederlanders en Belgen, neemt het op tegen MAC, geliefd over de héle wereld. Hema heeft dus te maken met een geduchte tegenstander. Kan de underdog Hema de ster onder de make-up merken verslaan met het wenkbrauwpotlood? Lees het vandaag!

De battle
De wenkbrauwpotloden van MAC en de Hema gaan de battle aan op verschillende punten of rondes. Na zeven rondes komt uiteindelijk de winnaar naar voren.
tn_DSC_1232Uitstraling
De verpakking van MAC oogt strakker. Het is slanker dan het Hema potlood. Ik hecht niet veel waarde aan verpakking bij een wenkbrauwpotlood. Toch wint MAC deze ronde. 1-0 voor MAC dus.

tn_DSC_1234Prijs
Voor een MAC wenkbrauwpotlood betaal je €16,-. Best veel, maar voor een fijn potlood heb ik dit bedrag wel over. Het Hema wenkbrauwpotlood kost €3,-. Hema wint deze ronde waardoor de stand nu 1-1 is!

wenkbrauwpotloodIk moest even wat kleur toevoegen, anders is het artikel zo bruin en wit ;)

Veelzijdigheid

Het Hema potlood is uitgerust met een spooly (wenkbrauwborteltje), het MAC potlood heeft dit niet. Een spooly vind ik echt een noodzakelijke tool en deze ontbreekt helaas bij die van MAC. Hema wint deze ronde met gemak! 1-2 voor Hema.
tn_DSC_1236Gemak van aanbrengen
Het MAC potlood hoef je nooit te slijpen. Handig, dacht ik op het begin. Je hoeft alleen maar aan de achterkant te draaien en je hebt weer een nieuwe punt (let op, je kunt de punt niet meer terugdraaien).
Nadeel is dat je met het MAC potlood nooit een hele scherpe punt hebt. Het Hema potlood moet je zo nu en dan slijpen, maar dan heb je ook meteen een scherpe punt waar je erg precies mee kunt werken. Hema staat voorop met 1-3.

tn_DSC_1235Zachtheid
Het MAC potlood is wat zachter en romiger. Daardoor glijdt het wat makkelijker over de huid en door de wenkbrauwharen heen. Ook aan deze zachtheid zit een nadeel: de punt breekt snel af. Je kunt dus maar een klein stukje naar buiten draaien (1 mm), anders breekt de punt geheid. Dit is mij al een stuk of zeven keer gebeurd ook al ben ik zo alert hierop. Zonde, want zo gaat het potlood wel heel erg hard. Aangezien deze ronde over zachtheid gaat wint MAC toch de ronde. Hema staat nog steeds voor met 2-3.

tn_DSC_1239

Veegvastheid
Ik was erg benieuwd naar deze ronde. Veegvastigheid is natuurlijk een belangrijk punt. Na wat geboen, blijkt dat het Hema potlood tot mijn verbazing beter blijft zitten dan die van MAC! Ik verwachtte serieus dat MAC deze ronde zou winnen. Niet dus. 2-4 voor Hema!

Zuinig
Het MAC potlood is wat romiger. Dit betekent ook dat de inhoud sneller opraakt. In combinatie met afbrekende puntjes heb ik twee maanden plezier van het MAC potlood bij elke dag gebruik.
Het Hema potlood is wat harder en dus zuiniger in gebruik. Het ene stompje dat je op de bovenste foto ziet bezit ik al twee jaar. Tussendoor gebruikte ik ook een wenkbrauwpoeder, maar nog steeds is het Hema potlood veel zuiniger in gebruik. Weer gaat er een punt naar de Hema. Met 2-5 is de Hema onverslaanbaar.

And the winner is..
Hema! Ja echt, Hema! Dit is de eerste battle waarbij de tegenstander zo wordt vermorzeld. Deze underdog kan zich nu Snoop Dog noemen van de wenkbrauwpotloden (of Snoop Lion, zoals Snoop Dog nu heet).
Ik blijf voortaan trouw aan mijn Hema potlood. Ik kocht het MAC wenkbrauwpotlood twee maanden nadat ik ermee kennis maakte tijdens een MAC Techniques workshop. Ik kreeg na die workshop het potlood namelijk niet meer uit m’n hoofd. Hoe fijn ik het tijdens de workshop vond, kwam niet overeen toen ik het later thuis probeerde. MAC stelt me flink teleur. Ik ben in ieder geval blij dat een budget merk deze battle wint. Heel fijn!

Q: Wat is jouw favoriete wenkbrauw product?

29 reacties op “BATTLE: MAC VS. HEMA WENKBRAUWPOTLOOD

 1. Ik wist niet dat Hema zulke goede wenkbrauwpotloden had! Ik ben totaal afgeknapt op Hema producten door mijn slechte ervaringen met hun nagellakjes maar misschien moet ik ze toch nog eens een kans geven. Super leuk artikel! :)

 2. Vind de hema ook erg prettig, al is MAC fling meer mijn kleur maar die gaat zo ontzettend snel op dat ik daar heel erg van baal!

 3. Ha! Wat leuk dat Hema wint, ik heb zelf een paar kwasten van Hema en ben erg tevreden, maar er zitten ook hele slechte tussen.

 4. Wat fijn dat het Hema potlood zo goed werkt, maar ik heb zoveel moeite met een goede kleur te vinden dat ik toch bij mijn MAC potlood blijf, dat is de enige kleur die echt precies goed is.

 5. Fijn dat de Hema veel beter uit de test komt, dat is natuurlijk ook beter voor de portemonnee :). Ik gebruik zelf nooit wenkbrauwpotlood omdat ik zelf al donkere wenkbrauwen heb, dus daar kan ik weer andere dingen voor kopen :).

 6. Zo origineel, die battles van jou! Ik gebruik zelf poeder, maar als ik een potlood wil gaan uittesten is deze budgetversie dus een goede tip.

 7. Ooh, wat een super leuk artikel om te lezen. En wat grappig dat juist de HEMA wint. Ik vind een aantal van hun kwasten (2 verschillende oogschaduw-kwastjes) ook heel erg goed, en die laten zich ook prima vergelijken met de duurdere merken.

 8. Wat een handige post! Thanks :)
  En super mooie blog heb je!
  Liefs, Annewil

  http://lovetolittlethings.blogspot.com

 9. Wat een leuke battle, en wat fijn dat een budgetvariant de battle heeft gewonnen. Zo zie je maar, duur is heus niet altijd beter (: Zelf zweer ik bij de wenkbrauwpotloodjes van Catrice!

 10. Ik gebruik echt al jaren een wenkbrauw potlood van de hema, ooit gekregen van mijn moeder die de verkeerde kleur had gekocht. Hij is vorige week opgegaan en ik denk dat ik er 5 van gebruik van heb gemaakt als het niet meer is! Moet wel zeggen dat ik de afgelopen twee jaar vaker mijn wenkbrauwen bij teken dan daarvoor. Echt een topper wat mij betrefd!

 11. Moet ik ook eens testen dus! Ik gebruik zelf eerder poeder, aangezien ik nog niet mijn juiste kleurtje in een wenkbrauwpotlood heb teruggevonden

 12. Pingback: OOGLOOK MET SLEEK ULTRA MATTES DARKS V2 | BeautyFrique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Gravatar
WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s